45 Kilo ve Üstünde Hafifleyenler Dikkat Özellikle 45 kiloya yakın ve üstende kilo kaybetmiş kişilerde yüz sarkması ortaya çıkabiliyor. Hasta o kadar kilo verince göbek bölgesi, sırt, popo, meme, kollar ve üst bacakta sarkmalar oluşuyor.
Zayıflama döneminde vücudun elastikiyetini de toparlayabilmesi için ayda ortalama 4 ila 6 kilo arasında kayıplar hedefleyin. Vücut bu kilo kaybını sarkma olmadan tolare edebilir. Ancak ayda 15 kilo gibi bir kayıp yaşandığında 1 ay vücudun adapte olabilmesi için yeterli değildir.
Kişinin özelliklerine, cilt yapısına göre değişse de genellikle obezite cerrahisi ile 20 kilo verme sonrasında vücutta sarkmalar meydana gelmeye başlar. 40 kilo ve üzerinde kilo kaybeden kişilerde de yüz sarkması kaçınılmaz olabilir.
***Sağlık açısından hem de deri sarkmaları açısından aylık ortalama 5-6 kilo civarı kilo kaybı en doğru olanı. Kilo verme sürecini sadece kaybetme süreci olarak görmeyin. Bizim kilo verdiğimiz süreçte vücudumuz sağlıklı bir şekilde çalışmaya devam etmektedir.
Decipat. Sarkma olması için 30-30 kilodan fazla vermelisiniz, 20 kilodan hiçbir şey olmaz merak etme.
İlgili 38 soru bulundu
Kısa Zamanda Fazla Kilo Vermeyin
Ama vermeyi hedeflediğiniz kiloyu zamana yayarak verdiğinizde, bu hacimsel küçülmeye deriniz de adapte olarak ilerleyeceğinizden dolayı sarkma olmayacaktır. Ayda ortalama olarak 5 kilogram vermek idealdir.
Deri esnek bir organdır ve kilo değişimleri nedeni ile esneyebilir ve bir kısmını da kilo verme sonrasında toparlayabilir. Ancak bu durum ne yazık ki çok aşırı kilo farkında karın, basen, kol altı, göğüs, yüz bölgesinde sarkmalara neden olabilir.
Bollaşmış ve sarkmış deriyi spor yaparak tamamen gergin hale getirmek maalesef mümkün olmuyor. Yine de spor yaparak bolluğu azaltmak ve germe işleminde izi daha kısa tutmak mümkündür. Dolayısı ile özellikle obezite cerrahisi geçiren bireyler hemen spora başlarsa mutlaka fayda görürler.
Ancak kilo vermek için yediklerimizi azalttığımızda, sadece göbek kalça yağları değil bazen kollarımızdaki, bacaklarımızdaki kaslar da erir.
Kilo alımı sırasında ise artan büyüme için yer açmak üzere deri genişler. Hamilelik bu tür süreçlerin en iyi örneklerinden biridir. Ancak fazla kilonun tersine cilt hamilelikten sonra normal haline geri döner. Ancak fazla kilolarla uzun süre gergin kalan cilt bazen eski haline geri dönmez.
Zayıflama döneminde vücudun elastikiyetini de toparlayabilmesi için ayda ortalama 4 ila 6 kilo arasında kayıplar hedefleyin. Vücut bu kilo kaybını sarkma olmadan tolare edebilir. Ancak ayda 15 kilo gibi bir kayıp yaşandığında 1 ay vücudun adapte olabilmesi için yeterli değildir.
Sarkmaların meydana gelmemesi için protein ağırlıklı beslenmek gerekmektedir. Besinlerinizde; karbonhidrat ve yağı azaltırken proteinleri arttırmanız hem kas kaybını minimuma indirecek, hem de deri sarkmasını önleyecektir. A, E vitamini ve mineral yönünden zengin besinler tüketmeye dikkat edilmelidir.
1 ayda 20 kilo verme gibi sağlıklı olmayan hedefler koymak yerine, ay ay düzenli kilolar vermek sağlığınız açısından daha olumlu olacağı gibi, aynı zamanda da daha fit, formda ve sağlıklı bir şekilde kilo vermenize yardımcı olur. 20 kilo vermek istiyorsanız bunun için 6 aylık bir süreç gerekir.
2 ayda vücudunuzdan 23 ila 25 kg kaybetmek için haftada ortalama 2,5 kg kilo vermeyi hedeflemeniz gerekir, bu da günde tükettiğinizden 2.500 daha fazla kalori yakmanızı gerektirir. Sağlıklı bir beslenme sistemi, yoğun bir egzersiz programıyla fazla kilolarınıza tamamen veda edebilirsiniz.
Büyüme hormonu gece uykuda salınır. Anabolizan bir hormondur. Gece açlığı ile vücut yağları yakılırken salınan büyüme hormonu ile kasların güçlenmesi sağlanır.
Vücutta bölgesel yağlanma en çok karın bölgesinde oluşup, en zor eritilen bölge de göbek bölgesidir.
Amerikan Diyet Akademisi'nin (eatright.org'un) önerisi; aylık hedef olarak mevcut kilonun %5'ini belirlenmesidir. Örneğin 80 kilo bir birey 1 ayda 4 kilo, haftada 1 kilo vermesi sağlıklı olarak kabul edilirken, 50 kilo olan bir bireyin ayda 2,5 kilo haftada ortalama 500 gr vermesi sağlıklı olarak kabul edilir.
Vücutta yakılan yağlar kısa süreler içerisinde vücuttan genellikle idrar ve dışkı yolu ile atılmaktadır. Bu sebeple kilo verme esnasında bol bol su içilmesi pek çok uzman tarafından tavsiye edilmektedir.
Sarkma ve cilt kırışıklığı, saçlarda beyazlama cilt yaşlanmasının işaretleridir. Genellikle 30 lu yaşlardan sonra başlar, menopoz ile birlikte hızlanır. Cilt değişiklikleri çevresel faktörler, genetik yapı, beslenme ve diğer bazı faktörlerlede ilişkilidir.
Çok Kilo Veren Herkeste Deri Sarkması Olur mu? Hayır, bu kaçınılmaz değildir. Ancak aynı zamanda kimin deri sarkması sorunu yaşayacağını tahminlemek kolay da değildir. Bazen çok büyük miktarlarda kilo kaybı sağlayan hastalarda çok hafif deri sarkmaları olabilir.
Korse, vücudu sıkılaştırmaya ve tekrar şekillendirmeye yardımcı olan bir iç giysisidir. Vücudun belli noktaları için kullanılarak toparlanmaya destek olur. Doğum sonrası korsesi ise karın bölgesindeki gevşemeyi ve sarkmayı azaltmak için kullanılır. Cildi toparlayıcı bir etkiye sahiptir.
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından belirlenen aylık verilmesi gereken sağlıklı kilo miktarı 2 ile 4kg arasındadır. Ancak yeterli ve dengeli bir diyetle aylık 4-6 kg kadar kilo verilebilir.
Vücut kitle indeksi 40 ve üzeri olan ya da vücut kitle indeksi 35'in üzerinde olup hastalığı bulunan kişiler için uygulanan bu cerrahi işlemler sonrası aşırı kilolu kişiler hızlı bir şekilde kilo vermeye başlar. Bu kiloların verilmesi sonucunda da vücutta hacim kaybı ve sarkmalar meydana gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri