Soru: Kaç dersten başarısız olursam okulum uzar? Cevap: İki durumda öğrencinin dönemi uzayabilir.Durum1: Bir yarıyılda 11 ve üzeri AKTS (Kredi) lik derslerden FF veya FG notu ile başarısız olan öğrencilerin 1 yarıyıl okulu uzar.
Ders alma(Ders seçimi) durumunda olan bir öğrenci dönem içerisinde en fazla kaç ders alabilir? Alttan dersi olan ve/veya üst dönemden ders alabilme koşulunu sağlayan öğrenciler, mevcut dönem derslerinin kredi/AKTS miktarının yarısı kadar fazla ders seçimi yapılabilir.
Alttan ders almanın tek eksisi eğer dönemlik alabileceğiniz kredi sınırı varsa alttan ders aldığınız için dönemin dersini alamayacağınız için okulunuzun uzaması olacaktır.
Genel not ortalaması 2.00'nin altında olan öğrenciler, üçüncü yarıyıl not ortalaması en az 2.00 olsa dahi üst yarıyıllardan ders alamazlar. Bu durumdaki öğrenciler, yalnız alt yarıyıllardan alamadıkları, başarısız oldukları ve başarısız olduğu yarıyıllardaki şartlı başarılı olduğu dersleri alırlar.
En İyi Cevap. Dersten kalınca, sınıfta kalma durumu olmuyor. Yani 1. sınıf öğrencisi, 2 dersten kaldığında ortalaması 2.00 ve üzeri ise zaten sınıfta kalmaz. Sadece diğer dönem o kalınan 2 dersi bütünleme sınavında veremediği için derslerine eklenir.
İlgili 31 soru bulundu
Soru: Kaç dersten başarısız olursam okulum uzar? Cevap: İki durumda öğrencinin dönemi uzayabilir.Durum1: Bir yarıyılda 11 ve üzeri AKTS (Kredi) lik derslerden FF veya FG notu ile başarısız olan öğrencilerin 1 yarıyıl okulu uzar.
KAÇ DERSTEN BAŞARISIZ OLUNCA SINIFTA KALINIR? Son dakika... Yeni karara göre; alt sınıf dahil 6'dan fazla dersi başarısız olan öğrenci sınıf tekrarı yapacak.
Bir öğrencinin alttan en fazla 3 dersi olmalıdır. 3 dersten fazla alttan ders alan öğrencilerimiz aştığı her ders için 1 dönem dersini alamaz. Sayı fark etmeksizin öğrenci alttan aldığı derslerden devamsızlıktan kalmışsa ve programda dönem dersiyle çakışma varsa, dönem dersini alamaz.
Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla, doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden, bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder.
Liselerde yıl sonu ortalaması 50'nin altına olan ve 3 dersten zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarına kalıyor. 6 DERSTEN KALINCA SINIFTA KALINIR MI? Alt sınıflardan kalınan derslerle birlikte toplamda 6 dersten kalan kişiler de sınıfta kalır.
“MADDE 7- (1) Öğrenci, bir yarıyılda toplamda 45 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde en fazla 10 ders seçebilir. Öğrenci, ders ekle/sil işlemlerini; kayıt yenileme tarihleri içinde yapar. Ders ekle/sil işlemleri; Senato tarafından kabul edilen usul ve esaslara göre gerçekleştirilir.
Her dönem için uygulayıp o zamana kadar almış olduğunuz krediye böldüğünüzde ise genel ortalamaya ulaşırsınız. Alttan aldığınız ders hangi dönemde ise transkriptte o dönemin dönem ortalamasını ve genel ortalamayı etkileyecektir.
Bir dönemde öngörülecek AKTS kredi toplamı 30'dur. Dolayısıyla bir senede öğrencilerin alacağı AKTS kredi toplamı 60'tır. Herhangi bir dönemde öğrenci 30'un altında AKTS tamamlamışsa mezun olamaz.
Okuduğun okula göre de değişebilir ama genelde kredi durumuna göre oluyor. Mesela alttan 10 kredilik ders mi var sen dönem içinde toplam 40 kredilik alıyorsan eger o alttan aldıklarınla birlikte 30 kredilik o dönemin derslerini alabilirsin.
Dönemde sorumlu olduğunuz tüm dersleri eklemenize rağmen 30 AKTS'ye ulaşamıyorsanız nedeni bu olabilir. Bu durumda, önceki yarıyıllardan kalan dersleriniz varsa onları alabilir ya da eksik AKTS'nizi ilgili yarıyıldaki yeni açılan Üniversite Seçmelisi derslerden seçerek tamamlayabilirsiniz.
(7) Birinci yarıyıl öğrencileri hariç, alınabilecek dersi olan öğrenciler her dönemde en az 20 AKTS'lik ders seçmek zorundadır. (8) Öğrencinin, bir yarıyıldaki ders yükü, 30 AKTS; bir yıldaki ders yükü ise 60 AKTS'dir.
Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder.
Öğrenciler maksimum üç tane başarısız dersleri olduğunda sorumlu olarak sınıf geçebiliyorlar.
2,00′ın altında bir Genel Not Ortalaması getirirseniz, koşullu geçtiğiniz derslerden kalırsınız. Ve sonraki sene ilgili dönemde kaldığınız dersi tekrar alırsınız.
Derslere girdikten sonra dönem sonu sınavına girerek başarılı olmalısınız. Eğer geçer not alırsanız o dersi vermiş sayılırsınız. Ancak tekrar kalırsanız yine büt sınavına girebilirsiniz. Alttan aldığınız dersleri vermeden mezun olamazsınız.
Evet alttan kaldığın her ders için akts(kredi) başına ücret ödüyorsun; Örnek veriyorum 3 akts bir dersin var ve okulun 1 akts 150 lira fiyat verdi 3*150= 450 tabi bu 1 ders için ödeyeceğin ücret. Bu kesin değil, üniversitesine göre değişir.
Bir önceki yılda devam zorunluluğu yerine getirilmesine rağmen başarısız olan derslerde devam zorunluluğu bulunmaktadır.
2021-2022 eğitim öğretim döneminde lisede sınıfta kalma uygulaması olacak, yıl sonu ortalaması 50'nin altında olanlar, 3 dersten fazla kalan öğrenci doğrudan sınıf tekrarı yapacak.
Milli Eğitim Bakanlığı Yönetmeliğine göre ortaokul 5,6,7 ve 8'nci sınıfta kalma bulunmuyor. Ortaokulda yıl sonu ortalaması 45 puandan düşük olan öğrencilerin sınıf geçmesine veya sınıf tekrarına kalmasına Şube Öğretmenler Kurulu (ŞÖK) karar veriyor.
Yeni ders ortalaması 50 olan öğrencilerden en fazla 3 dersten başarısız olanlar, sorumlu olarak bir üst sınıfa geçebilecek. Yönetmeliğe göre liselerde 4 ders ve üzeri zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarı yapacak. Bu uygulama, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılından itibaren kademeli olarak uygulanacak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri