Özetle Schengen Vizesi dışındaki vizeler; turistik vize, transit vize, öğrenci vizesi, sınır kapısında vize ve çalışma vizesi olarak sınıflandırılmaktadır.
Seyahat amacına Almanya vize türleri; turistik vize, ticari vize, transit vize, aile ziyareti vizesi, aile birleşimi vizesi, yatırımcı vizesi, öğrenci vizesi, kültürel ve sportif etkinlik vizesi,şoför vizesi ve çalışma vizesi olarak sıralanabilir.
c) Havalimanı transit vizesi: Türkiye'ye giriş yapmaksızın sadece hava sınır kapısından geçiş yapmak isteyen yabancılara verilir. ç) Eğitim vizesi: Türkiye'ye eğitim, öğrenim, staj, kurs, öğrenci değişim programı, Türkçe dil kursuna katılma amacıyla gelmek isteyen yabancılara verilir.
B tipi vize Bulgaristan'a gezi, tur ve eğlence gibi turistik amaçlı yapılacak seyahatler için gerekli vize türüdür. Kısa süreli bir vize olan turistik vize en fazla 90 gün için yapılacak ziyaretler için geçerlidir.
İlgili 20 soru bulundu
Schengen ülkelerinde 3 aydan fazla eğitim almak isteyen öğrenciler D tipi ulusal vizeye başvurmak zorundadır. D tipi ulusal vize Schengen ülkelerinde eğitim almaya hak kazanmış öğrencilere verildiği gibi aynı zamanda, çalışmak veya uzun süreli ikamet etmek isteyenlere verilir.
D tipi vizeler, diğer Schengen ülkelerinde 180 günlük bir süre boyunca en fazla 90 gün kalmanıza imkân verir. Bu, son 180 gün içerisinde Schengen ülkelerinde 90 günden fazla kalmamış olmanız halinde yasal olarak bu ülkelerde bulunabileceğiniz anlamına gelmektedir.
G vizesi: Uluslararası örgütlerde veya organizasyonlarda çalışan hükümet yetkililerine verilir. G-1: Uluslararası organizasyona üye, tanınmış yabancı hükümetlerin başkanları, temsilcileri ile çalışanları ve ailelerine verilir. G-2: Tanınmış yabancı hükümetlerin üyelerine ve diğer temsilcilerine verilir.
D tipi vizeler turistik amaçlı olmadığı için eğitim, çalışma veya aile birleşmesi amacıyla konsolosluğa başvurmanız gerekir. Vizeye eğitim hedefiyle başvurmanız için bir okuldan lisans, yüksek lisans veya doktora gibi eğitim programlarından kabul almanız gerekir.
180 günlük zaman diliminde 90 günü geçmeyecek şekilde Almanya´da veya Schengen Bölgesinde kalmak istiyorsanız bir Schengen Vizesine (C Tipi Vize) ihtiyacınız olacaktır. Hedef ülkeniz Almanya ise, dış temsilcilikler olarak bizler sizin için yetkiliyiz. Vize başvurumu nereden yapmalıyım?
Vize başvuruları Schengen için 15 gün ulusal başvurular için 30-90 gün içinde sonuçlanmaktadır.
Schengen bölgesinde her 6 ayda bir olmak üzere maksimum 90 gün kalabilirsin. Yani vize geçerliği 1 yıl olsa da 90 günü doldurduktan sonra Schengen bölgesinden ayrılman gerekir. Schengen vizesi süresi ilk 6 ayda maksimum 90 gün ve sonraki 6 ayda da 90 gün olmak üzere toplamda 180 gün Schengen bölgesinde kalabilirsin.
Şuanda en rahat ve kolay vize veren ülkeler Fransa, Yunanistan ve İtalya'dır. Evraklarınız sağlamsa ve bankada gösterdiğiniz miktar iyise rahatça vize verir bu konsolosluklar bol bol yüklenin.
Schengen Vizesi (C tipi vize) – Bu vize Polonya'da veya diğer Schengen ülkelerinde 180 günlük bir süre boyunca en fazla 90 gün kalmanıza imkân verir. Bu, son 180 gün içerisinde Schengen ülkelerinde 90 günden fazla kalmamış olmanız halinde yasal olarak bu ülkelerde bulunabileceğiniz anlamına gelmektedir.
C Tipi Schengen Vizesi: 90 günlük kısa süreli seyahatler için geçerlidir. A Tipi Schengen Vizesi: Yalnızca havaalanı transiti için geçerlidir. D Tipi Vizeler: 90 günden fazla geçerli olabildiğinden uzun süreli vize olarak kabul edilir. Ancak uzun süreli D Tipi vizeler Schengen vizesi DEĞİL, ulusal vizedir.
Bu, yalnızca AB ülkeleri, İzlanda, Lihtenştayn, Norveç ve İsviçre vatandaşlarının Almanya'da yaşamak istedikleri takdirde vizeye ihtiyaçları olmadığı anlamına gelir. Daha uzun süreli kalışlar için alınması gereken bu vizeye "Ulusal Vize (D Tipi)" denir.
C tipi Schengen vizesi ise 90 günlük kısa süreli seyahatler için geçerlidir. Bu vize ile 180 günlük zaman diliminde 90 güne kadar Schengen Bölgesi içinde seyahat edebilirsin.
2.Turistik Vize
Turizm amaçlı ziyaret edilecek ülkeler için verilen kısa süreli vize türüdür. Süresi ülkeden ülkeye değişmektedir. Ancak genellikle 90 güne kadar vize verilmektedir.
Amerika R Vizesi (Din Görevlileri) geçici bir süreyle dini görevde çalışmak, ABD nezdinde dini ibadetleri yürütmek üzere yetkili kurum tarafından bölgeye atanan kişilere verilmektedir.
Bu kısımda bu ibareler yerine herhangi ülke kodları yazıyorsa; mesela «LVA, M, N, NL, P, PL» gibi; bu vize sahibi sadece Litvanya, Malta, Norveç, Hollanda, Portekiz ve Polonya ülkelerini ziyaret edebilir anlamına gelir.
Amerika mürettebat vizesi yani Mürettebat vizesi C1/D gemilerde (yolcu gemisi, yat veya balıkçı teknesi vb), ya da Amerika'daki uluslararası havayollarında çalışan kişilere yönelik vizedir.
3. Ulusal vize ne demektir? Ulusal vizeler (D tipi), Schengen bölgesinde 90 günü aşan ikamet süreleri için geçerlidir. Örneğin; Aile birleşimi, Almanya'da çalışmak veya üniversite eğitimini sürdürmek gibi amaçlarda alınan vize tipidir.
Almanya D tipi vize başvuru formunu, doğrudan sizden sorumlu olan Alman büyükelçiliği veya konsolosluğundan alabilirsiniz. Ayrıca dilerseniz bu formu web sitesinden de indirip yazdırarak doldurabilirsiniz. Burada konsolosluğun sizden 2 adet kopya istediğini de hatırlatmış olalım.
Randevu Nasıl Alınır? Almanya'ya kısa süreli vize başvuruları, Almanya Konsolosluğu tarafından yetkilendirilen vize danışma merkezleri ya da turizm acenteleri aracılığı ile yapılmaktadır. Uzun süreli vize başvurularının ise şahsen yapılması gerekmektedir. Randevu almadan vize başvurusunda bulunmak mümkün değildir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri