Projeler, uygulanacak faaliyetler bütünündeki karmaşıklık seviyesi, kullanılabilir teknoloji düzeyi, risk düzeyi ve proje süresi dikkate alınarak sınıflandırılırlar. Bu sınıflandırmaya göre sırasıyla; A tipi, B tipi, C tipi ve D tipi olmak üzere 4 farklı proje tipi ele alınır.
Proje türleri
Bilimsel Projeler • Araştırma Projeleri • Mesleki Eğitim Projeleri • Mimarlık/Mühendislik Projeleri • Koruma ve Restorasyon Projeleri • Sosyal Projeler • Ulusal/Uluslararası projeler • Destekleme/Geliştirme Projeleri • Kültür/Sanat/Spor Projeleri • Öğrenci Projeleri…
Proje Sürelerine göre; projeler 3 aydan daha kısa sürüyorsa kısa, 3 ile 9 ay arasında ise kısa-orta, 9 ile 18 ay arasında ise orta-uzun ve 18 aydan fazla projeler ise uzun projeler olarak adlandırılmaktadır.
Projeler kategorisi, Türkiye genelinde satışa sunulmuş olan konut projeleri ve ticari projelerin listelendiği ve tanıtımlarının yapıldığı bir sayfadır.
İlgili 26 soru bulundu
Projeler, uygulanacak faaliyetler bütünündeki karmaşıklık seviyesi, kullanılabilir teknoloji düzeyi, risk düzeyi ve proje süresi dikkate alınarak sınıflandırılırlar. Bu sınıflandırmaya göre sırasıyla; A tipi, B tipi, C tipi ve D tipi olmak üzere 4 farklı proje tipi ele alınır.
B tipi projelere ürün, hizmet ve süreç iyileştirme projeleri, büyük işletmelerde kurumsal altyapının iyileştirilmesiyle ilgili küçük projeler, küçük işletmelerde ISO 9000 belgesi alınması projeleri örnek olarak gösterilebilir. A ve B tipi projelere göre daha uzun süreli ve karmaşık yapıya sahip projelerdir.
Proje döngüsünde beş ana aşama bulunmaktadır. Bunlar; projenin tanımlanması, proje formülasyonu, finansman sağlanması, projenin yürütülmesi ve değerlendirmedir. Proje fikrinin ortaya çıkmasından sonra, projenin amacı, hedefleri, çıktıları ve uygulama adımlarının tanımlanmasıdır.
Tipik bir projede olması gereken özellikler nelerdir? Her bir projenin sonucunda benzersiz bir ürün, hizmet veya sonuç ortaya çıkar. Projeler geçici bir süre içinde gerçekleştirildikleri için her projenin bir başlangıcı ve bitişi vardır. Projelerin tanımlanmış bir bütçeleri ve hedef/leri vardır.
Proje ekibi, faaliyetlerini proje programına göre yürüten ekip üyelerinden ve bir proje yöneticisinden oluşur. Proje yöneticisi, projenin başarısı için tüm sorumluluğu üstlenen kişidir. Başarılı olmak için, belirli bilgi birikimine, becerilere, araçlara ve yönetim tekniklerine sahip olması gerekir.
Proje, bir soruna çözüm bulma, elde bulunan bir imkanı değerlendirme ya da bir eksiği gidermeye yönelik ve sınırlı bir süre ve sınırlı kaynaklar dahilinde gerçekleştirilen işlerin ya da çalışmaların tamamıdır. Proje Nedir? Proje, daha önce benzeri yapılmamış bir ürün, hizmet, sonuç ya da servis ortaya çıkarabilirsiniz.
Proje uzmanı; bütçeye göre projeyi hazırlayan, projenin zaman ayarlamalarını yapan ve projenin tamamlanmasını amaçlayarak bu konularda çalışmalar yürüten kişiye denir.
Proje mimarı; projeleri başarıya ulaştırmak için ekip ile beraber, projenin teknik mimari altyapısının oluşturulması ve yürütülmesi gibi faaliyetleri üstlenen kişidir.
Raporda, proje adı, sloganı, içindekiler, giriş, yöntem, bulgular, sonuç ve tartışma, öneriler ve kaynaklar bölümler yer almalıdır.
1. Projenin konusunu seçmek: Proje konusu; ilgi çeken, üzerinde düşünülen, merak edilen konulardan seçilmelidir. 2. Bilgi toplamak: Projenin konusu belirlendikten sonra konusuyla ilgili kitaplardan, dergilerden, internetten, kaynak kişilerden ve kurumlardan bilgi toplanmalıdır.
Proje elemanı ne yapar diyenlere sunulabilecek yanıt, projenin; inceleme, planlama, değerlendirme, uygulama ve sonuçlandırma basamaklarını içerir. Hedef ve olanaklarıyla birbirinden ayrılan projelerin birçok bölümü vardır. Çalışmanın verimli olması, bilginin pratik becerilerle kullanılabilmesini gerektirir.
Bir projenin yürütülmesini başından sonuna kadar üstlenen, ilgili konularda uzman kişilerden oluşan ve bir amaç etrafında birlikte hareket eden bir gruptur. PROJE EKİBİ Page 4 Ekip”i “Grup”tan ayıran özellikler; Amaç ve hedeflerin belirlenmiş olması ve daha önemlisi bunların ekip üyelerince paylaşılması.
Proje örgütler, belirli bir görevi, belirli bir zaman içerisinde yapmak üzere farklı birim ya da bölümlerden gelen kişilerin bir araya gelmesini ve iş tamamlanınca yapının dağılmasını öngören geçici yapılardır. Genellikle fonksiyonel veya karma yapıların altında oluşturulur ve görev tamamlanınca dağılırlar.
- A Tipi Proje: Temel Araştırma Projeleri (Tap)
Kırklareli Üniversitesi öğretim üyeleri ile doktora, tıpta uzmanlık, ya da sanatta yeterlik eğitimini tamamlamış araştırmacıların kişisel olarak uzmanlık alanlarında hazırlayacağı bilimsel araştırma ve geliştirme faaliyetlerini içeren projelerdir.
A Türü Proje: Bilimsel Araştırma ve Geliştirme Projesidir. Yürütücüsü Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinde kadrolu olan (madde 3-i) ve bilimsel araştırma ve geliştirme faaliyetlerini içeren projelerdir.
Kısa adıyla BAP (Bilimsel Araştırma Projeleri), yüksek öğretim kurumlarındaki bilimsel araştırmaların desteklenmesi amacıyla geliştirilmiş bir uygulamadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri