Günümüzde yirmiden fazla kaynak çeşidi bulunmaktadır. Bunlar oksigaz kaynaktan lazer ışını kaynağı gibi yüksek teknolojili işlemlere kadar çok geniş bir yelpazede yer alırlar.
Elektrik direnç kaynağı, kaynağın geometrik şeklinde ya da basıncı uygulama yöntemine göre de çeşitlendirilebilir. Örneğin; nokta kaynağı, dikiş kaynağı, flaş kaynağı, projeksiyon kaynağı.
Kaynak (imalat); metal veya plastik mühendislik malzemelerinin kalıcı olarak birleştirilmesi için uygulanan imalat yöntemi. Kaynak (coğrafya); Coğrafya'da suyun yeryüzüne çıktığı yer (su kaynağı). Kaynak (ekonomi); Bir mal ve hizmet üretmek amacıyla ürünün yapısında doğrudan ya da dolaylı katılan üretim faktörleri.
İlgili 17 soru bulundu
Kaynak, tarihî bilgi veren malzemedir. İnsanın söylediği veya yazdığı, ya-hud îmâl ettiği herşey onun hakkında bilgi verebilir.
Kaynak Nerelerde Kullanılır ? Kaynak işlemleri kapalı ortamlar, açık alanlar, su altı, uzay boşluğu gibi çok çeşitli alanlarda ve farklı malzemelerin birleştirilmesi amacıyla kullanılan, son derece önemli bir işlemdir.
Kendi uzmanlık alanında yazan, tanınmış ve profesyonel bir araştırıcı veya tanınmış profesyonel bir gazeteci, kendileri bir materyal yayımlamışsa, ve bu materyal daha önce güvenilir bir başka yayımcı tarafından yayımlanmışsa, belki kaynak olarak kabul edilebilir.
Elektrikleri üreten elektrik santralleri bulunmaktadır. Bu santralleri besleyen bir takım enerji kaynakları bulunmaktadır. Bu kaynaklar, su, rüzgar, güneş, petrol, doğal gaz, kömür, pil, batarya, akü, jeneratör gibi unsurlardır. Tüm bu kaynaklar elektrik üretiminde kullanılmakta olan ana kaynaklardır.
1- Ana Kaynaklar(Birinci el kaynaklar): Olayın geçtiği döneme ait kaynaklardır. 2- İkinci El Kaynaklar: Ana kaynaklardan yararlanılarak hazırlanan kaynaklardır.
Kaynak değerlerinden değişikliğin en çok yapıldığı kısım, akım şiddetidir. Kaynak makineleri 10-600 amper arasında kaynak akımı üretebilirler. İşte kaynak akımının ayarlanması, bu değerler içerisinde mümkündür. Doğal olarak ayar aralığı, makinenin cinsine göre farklılıklar gösterir.
Kaynak yapılacak bölgedeki gaz koruması düzgün olmalıdır. Uygun debide gaz akışı sağlanmalıdır. Gaz debisi ne çok fazla ne de çok az olmalıdır. Gaz korumasının yeterli olmadığı kaynak bölgelerinde kaynak sırasında köpürme, oksitlenme, gözenek, çatlak, yapışmama gibi sorunlar olabilir.
Kaynak, çok çeşitli enerji kaynakları kullanılarak yapılabilir. Bunlar arasındaki en bilinen enerji kaynakları; gaz alevi (kimyasal), elektrik arkı (elektrik), lazer, sürtünme, elektron demeti, ultrason ve teknolojinin gelişmesiyle ortaya çıkan fakat halen yaygınlaşmayan diğer enerji kaynakları.
Enerjinin herhangi bir değişim ya da dönüşüme uğramamış şekli birincil (primer) enerji olarak bilinmektedir. Birincil enerji kaynakları, petrol, kömür, doğal gaz, nükleer, hidrolik, biyokütle, dalga-gelgit, güneş ve rüzgârdır.
Kaynak kablosu, çelik, alüminyum, bakır ve diğer metalleri birleştirmek için kullanılan kaynak işlemlerinde önemli bir kablodur. h01n2-d kodu ile bilinir.
Düz ve silindirik parçaların kaynağında, her kalınlık ve boyuttaki boruların kaynaklarında ve sert dolgu kaynaklarında kullanılabilen yüksek kaynak hızına ve yüksek metal yığma hızına sahip bir yöntemdir. Hatasız ve yüksek mekanik dayanımlı kaynak dikişleri verir.
Akademik araştırma kaynakları, akademisyenlerin, öğrencilerin ve araştırmacıların belirli bir konuda kapsamlı ve doğru araştırma yapmak için kullandıkları araçlar, materyaller ve bilgi kaynaklarıdır.
Sözlü tarih kaynakları tarihî şiirler, hikâyeler, efsaneler, mitoslar, destanlar, menkıbeler, fıkralar ve atasözleri olmak üzere çeşitlendirilebilir.
Yeraltı sularının yüzeye çıktığı alanlara kaynak denir. Göze, bulak, pınar, eşme, menba kelimeleri kaynak yerine farklı bölgelerde kullanılmaktadır. Kaynak topoğrafya yüzeyinin yeraltı su yatağını kestiği nokta veya çizgi boyunca oluşur. Kaynaklar yeryüzüne farklı güçlerde çıkarlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri