Kadınlarda doğurganlık yaşı, 21 ve 30 yaş arasındadır ve bu yaş aralığı doğurganlıkların en yüksek olduğu dönemdir. Bundan dolayı daha rahat bir şekilde hamile kalınır. Ancak 35 yaşından sonra hamile kalabilme şansı, yumurta olgunlaşma sürecinin bozulmasından dolayı azalmaktadır.
5237 sayılı Türk Ceza Kanununun (TCK) 6/1-c maddesi uyarınca 18 yaşını doldurmamış kişi çocuktur. 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanununun (ÇKK) 3/1-a maddesi uyarınca daha erken yaşta ergin olsa bile, 18 yaşını doldurmamış kişi çocuktur.
Kadınlar genellikle 35 yaşından sonra hamile kalamayacaklarını düşünebilirler. 35 yaş ve üstü birisinde hamilelik zor bir durum gibi görülebilir. Ancak bir kadının sadece yaşı geçtiği için hamile kalamayacağı düşüncesi yanlıştır. Yani kadınlar 35 yaşından sonra da hamile kalabilirler.
Yani yumurtalık varsa her yaşta sağlıklı bir bebek dünyaya getirebilirsiniz. Doğurganlık duruma kadına göre değişecektir. Hamile kalma yeteneği kadında ve erkekte birçok unsura göre değişir. Yani kadınlar için hamile kalma yaşı gibi bir aralık yoktur.
İlgili 28 soru bulundu
Haber Merkezi – Diyarbakır'da karın ağrısı şikayetiyle hastaneye gelen 13 yaşındaki kız çocuğunun hamile olduğu belirlendi. 37 haftalık gebe olduğu ortaya çıkan Suriyeli kız çocuğunun bir yıl önce ailesi tarafından imam nikâhıyla evlendirildiği öğrenildi.
Çocuk hakları Türkiye'nin de tarafı olduğu ''Çocuk Hakları Sözleşmesi'' ile koruma altına alınmıştır. Çocuğun sağlığını, fiziksel ve ruhsal gelişimini olumsuz yönde etkileyen cinsel davranış ve eylemler istismar olarak kabul edilir. Bu nedenle çocuğun gebe kalmış olması cinsel istismardır.
Hamilelik, ilk adet döneminden (menarş) önce olabilen ancak genellikle adetlerin başlamasından sonra ortaya çıkan yumurtlamanın başlamasından sonra cinsel ilişki ile ortaya çıkabilir. İyi beslenmiş kadınlarda ilk regl genellikle 12-13 yaş civarında gerçekleşir.
Cinsel ilişkiye girmeden, yani penis vajina birlikteliği olmadan hamile kalmak her zaman mümkün olan bir durumdur. Ancak bunun nasıl gerçekleşeceğini de anlatmamız gerekiyor. Cinseli ilişkiye girmeden gebelik oluşması için sperm olması, spermin yeterli miktarda ve kalitede olması, vajina içine girebilmesi gerekir.
İşte doğurganlığı sınırlayan, yumurtalıklardaki yumurta havuzunun azalması ve en sonunda tükenmesidir. Rahim o kadar hızlı yaşlanmaz ve 50'li yaşlarda bile, gebeliği taşıyabilme kapasitesine sahiptir.
5-13 yaşında çocuklardır.
Çocuk bedenleri genellikle yıl cinsinden yaş aralığıyla (5-13) tanımlanır. Genelde gençler ve daha büyük yaştaki bireylerdir (13 yaş ve üzeri).
Kadınlarda 35 yaşından sonra düşen üreme kapasitesi, erkeklerde 40 yaşından itibaren azalır. 40 yaş, baba olmanın yaş sınırı olmasa da bu yaştan sonra erkeklerin doğal yollarla çocuk sahibi olma ihtimali her geçen gün düşer.
15 yaş, ergenliğin artık çocukluğa değil yetişkinliğe yakın kısmının başlangıcıdır. Yani birey önceki hallerine göre daha olgun davranmaya başlamaktadır. 15 yaş dönemde çocuğun en büyük amacı ailenin dışında da varlığını hissetme ve ispatlama çabasıdır.
Bunun için şunu söyleyebilirim, adet döneminden bir hafta öncesi ve adet dönemi dahil ve adet döneminden bir hafta sonrası en koruyucu olan dönemdir. Bu dönemlerde gebe kalmanız hemen hemen imkansız denebilir.
Doğru zamanda yaşanan ilişki ile tek seferde hamile kalma ihtimali olsa da bu her zaman mümkün olmayabilir. Bu nedenle bebek sahibi olmak isteyen çiftlere eğer kadının yaşı ve çiftlerin sağlık durumları uygunsa 1 yıl beklemeleri önerilir. Ancak anne ve baba olmak isteyen çiftler için bu süre fazla uzun gelebilir.
35 yaşından sonraki gebelikler ileri anne yaşı olarak tanımlanmıştır. Bu yaştan ve özellikle 40 yaştan sonraki gebelikler riskli gebelik olarak ele alınır ve daha özel ve yakın takip gerektirir.
Gebeliğin oluşması için ne yazık ki penisin vajinaya girmesi şart değildir. Kadın ve erkek çıplak iken vajinanın üzerine boşalma olursa ya da boşaldıktan sonra meninin az bir kısmı dahi vajinal bölgeye bulaşırsa, hareketli olan sperm hücreleri vajinadaki ıslaklığın da yardımıyla ilerleyip yumurtayı dölleyebilir.
Prezervatif ile hamile kalmak mümkün mü? sorusunun cevabı evet olmalıdır.
Kızlık zarı bozulmadan gebelik sadece adet gecikmesi ile ortaya çıkabilir. Bakire olan kadınlarda adet döngüsü takip edilirse sürtünme ile gebelik olup olmadığı anlaşılabilir.
İstemeden hamile kaldıysanız, önünüzde birçok seçenek var. Bu tabii ki hamileliğinizin ne kadar ilerlemiş olmasına da bağlıdır. Bu yüzden mümkün olduğunca kesin olarak ne kadar zamandır hamile olduğunuzu öğrenin. Bunun için bir ebeye, aile doktoruna veya jinekoloğa gitmek yapacağınız en doğru şey olur.
Adet gecikmesi, halsizlik, uyku hali, memelerde hassasiyet ve şişkinlik, sık idrara çıkma, bel ve kasık ağrıları, kokulara karşı hassasiyet, mide bulantısı hamileliğin erken döneminde görülebilecek belirtileri olarak gösteriliyor. Hamilelik belirtileri genellikle gebeliğin ilk 1-2 haftasında başlayabilir.
Evet, 45 yaşında hamile kalmanız mümkündür. Ancak, doğal yollarla hamile kalma şansınız azalmıştır. Bir kadının doğurganlık zamanı, ilk kez ergenlik döneminin sonları ile 20'li yaşları arasında başlar. 30'lu yaşların ortalarına gelindiğinde ise, çocuk sahibi olma şansınız ve doğurganlığınız azalmaya başlamaktadır.
15-18 yaş grubunda iki çocuğun cinsel ilişkiye girmesi halinde de reşit olmayanla cinsel ilişki suçu meydana gelir. Ancak, Yargıtay uygulamada 15-18 yaş grubunda iki çocuk arasında gerçekleşen cinsel ilişkide kız çocuğunu mağdur, erkek çocuğunu ise fail olarak kabul etmektedir.
Reşit olmayanla cinsel ilişki suçunun mağdurunun 15 yaşını doldurmuş olması gerekir. Aynı şart küçüğün cinsel istismarı suçunda yer almaz.
Kadınlar bir gecede kaç defa ilişkiye girebilir? Erkekler bir gecede 2-3 defa cinsel ilişkiye girebilir. Ancak bu oran kadınlarda sınırsızdır. Çünkü kadın uzun süre cinsel ilişkiye girebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri