18 yaşından büyük, 29 yaşından küçük olmak. İşe başlama bilgisini kanuni süresi içerisinde beyan etmek. Gelir Vergisi Kanunu'nun mükerrer 20. maddesi esasına uygun olarak genç girişimci istisnasından faydalanma şartlarını taşımak.
Girişimci olmak için belli bir eğitim şartı aranmamaktadır. Ancak gelecekte birçok iş kolu bilişim üzerine kurulu olacağı için bilgisayar ve mühendislik ile ilgili bir bölüm okumak girişimcilikte daha avantajlı olmayı sağlayabilir.
Girişimci Kime Denir? Sürekli olarak düşünen, özgür ruhlu ve hayallerini planlayan, hedeflerini takip eden kişiler girişimciliğin temel özelliklerini taşımaktadırlar. Yenilikçi düşünce ve yaratıcılığı yaşam felsefesi olarak benimseyen kişiler, kendilerine ve iş modellerine güvenir ve bu doğrultuda çağa öncü olurlar.
Girişimci; iş zekası, tecrübe ve yenilikçi fikirlerin yanı sıra güçlü, özgüven, cesaret, ve azim gibi karakteristik özelliklere sahip olmalıdır. Meydana gelebilecek çeşitli olumsuzlukları göze alarak ekibine liderlik yapabileceğine inanan, kendine ve girişimine güvenen kişiler kolaylıkla girişimci olabilirler.
İlgili 33 soru bulundu
Girişimci Ne Kadar Maaş Alır? Girişimci olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Girişimci maaşı 2023 verilerine göre ortalama 38.400 TL civarındadır.
Girişimcilik Bölümü Taban Puanları 2023
Girişimcilik bölümü, 4 yıllık bir bölümdür. Özellikle tercih dönemlerinde araştırılan bu bölüm ile en çok merak edilenlerin başında, "Girişimcilik bölümü hangi üniversitelerde var?" sorusu gelmektedir.
Genç Girişimci Desteği yaş sınırı 18-29 aralığıdır. 18 yaşını doldurmanız 29 yaşını ise doldurmamış olmanız gerekir. Bağ-Kur kapsamında ilk defa sigortalı olma tarihi 01.06.2018 ve sonrası olmalıdır.
KOSGEB hibe şartları arasında genellikle yaş sınırı bulunmamaktadır.
Genç Girişimci Desteğinden Kimler Yararlanamaz? 01/06/2018 tarihinden önce işe başlayan girişimciler, Anonim Şirket ve Limited şirket ortakları, Daha önce vergi mükellefi olan ve başka bir şirkette ortaklığı bulunan girişimciler bu teşvikten faydalanamaz.
Bu maddeye göre hazine, 01.06.2018 tarihinden itibaren ilk defa sigortalı olan genç girişimcilerin primlerini 1 yıl boyunca karşılar. Bu tutar, 2023 yılı itibariyle aylık 3.452,76 Türk Lirası ve toplamda ise 41.433,12 Türk Lirası'na tekabül eder.
Genç girişimci desteğinden kendi namına çalışan ve 29 yaşından daha küçük olan şahıs şirketi sahipleri yararlanabilir. Buna ek olarak şirketin faaliyet alanı, ilgili kanunun kapsamında olmalıdır.
18 Yaş Altında Olanlar Genç Girişimci Desteğinden Yararlanabilir mi? SGK açısından bakıldığında, genç girişimci desteği fırsatlarından yararlanabilmek için 18 yaşını doldurmuş olmak gerekir.
Çünkü girişimcilik diğer meslek dallarına göre çok farklıdır. Herkes Girişimci Olamaz, Hem maddi hem manevi şekilde hazır olmayı gerektiren ve kişinin iradesini en iyi biçimde kullanmasını zorlayan bir sektördür.
Ayrıca, girişimci şirketlerde yönetim pozisyonlarında çalışabilirler veya girişimcilik ekosistemi içindeki farklı rollere sahip olabilirler. Mezunlar, iş fikri oluşturma, iş planı hazırlama, finansal yönetim, pazarlama ve satış, stratejik yönetim ve liderlik gibi konularla ilgili görevler alabilirler.
Destek programından faydalanmak için yaş sınırı var mıdır? Hayır. Başvuru şartları arasında yaş sınırı bulunmamaktadır.
300 BİN TL BARINMA DESTEĞİ
Barınma desteğine dair başvuruların e-Devlet sistemi üzerinden yapıldığı bildirildi. e-devlet üzerinden yapılan destek başvuruları ayriyeten Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına müracaat ederek de yapılabilir.
Depremlerden etkilenen 11 ildeki 22 yerde Yapım ve Dönüşüm Ofisleri açılmıştı. Yerinde Dönüşüm projesine e-Devlet üzerinden başvurabiliyor, projeyle ilgili ALO 181'den bilgi alınabiliyor.
Güncel olarak 2023 yılında ödenecek en düşük aylık Bağkur primi 3.452,76 TL'dir. Yani teşvikten yararlanan genç girişimcilerin 12 ay boyunca ödemesi gereken toplam 41.433,12 TL prim hazine tarafından karşılanmaktadır.
Genç Girişimciler KDV ve Damga Vergisi öder mi ? ❌ Genç Girişimci olmanızın ödeyeceğiniz katma değer vergisi ile bir ilgisi bulunmamaktadır. Yani evet genç girişimci KDV ve beyannamelerin damga vergisini öder. ❌ Genç Girişimci olduğunuzda yine aylık olarak beyannameleriniz verilecek ve damga vergisi ödenecektir.
KOSGEB girişimci belgesi almak isteyen katılımcılarda 18 yaşını doldurma ve okuryazar olma şartları aranır. Katılım için üst yaş sınırı söz konusu değildir. Kayıt işlemleri e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebilir.
Eğitimin süresi KOSGEB yönergesine göre 4 gün 32 saat olarak belirlenmekte ve tek bir eğitici tarafından verilmektedir.
Gelir vergisi ve geçici vergide uygulanan Genç Girişimci istisnası, 75.000 TL yerine 150.000 TL olarak güncellenmiştir. Bu muafiyet tutarı her yıl güncellenerek 3 yıl boyunca geçerlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri