Ergenlik döneminin devam ettiği 12-18 yaş arasında hormon üretimi ve kıl köklerinin hormonlara duyarlılığı fazla olduğundan lazer epilasyon çok etkili olamayabilir veya yanıt geç alınabilir. Epilasyon işleminin kalıcı olması için ergenlik dönemi tamamlandıktan sonra yapılması uygundur.
Ergenlik döneminin devam ettiği 12-16 (veya 18) yaşlarda hormonal üretim ve kıl köklerinin bu hormonlara duyarlılığı ise fazla oluyor. Bu yaşlarda uygulanacak lazer epilasyon, kılların dökülmesinde çok etkili olmamakla birlikte yanıt da geç alınıyor. 16 yaş ve altına lazer epilasyon önerilmiyor.
Vücudumuzdaki hiçbir kılın uzama hızı veya gürlük miktarı, kılların kesilmesiyle alakalı değildir. Bugüne kadar bu iddiayı ele alan hiçbir araştırma kılların kesilmesini uzama hızı veya kıl gürlüğü ile ilişkilendirmediği gibi, yapılan tüm araştırmalar arada hiçbir bağlantı bulunmadığını göstermektedir.
Lazer epilasyon tüyleri yok etmekte kullanılan en etkili yöntemdir. Ancak bunun dışında ağda ve sarartma da çokça tercih edilmektedir.Sarartma yöntemi daha çok, papatya suyu yada oksijen ile uygulanmaktadır. Oksijenli suya batırılan bir pamukla kollar silinir ve bir süre bekletilir.
İlgili 15 soru bulundu
Tıraş bıçağı kıl köklerine ulaşmadığı için direkt olarak bir etkisi olduğu söylenemez. Fakat jiletin kestiği tüyler daha sert bir form alarak uzar. Bu da daha kalın ve güçlü kıllar oluşmasına sebep olur. Bu sebeple, uzun vadede tıraş bıçağı kullanım sıklığının artırılması gerekir.
Kol kıllarının kalıcı olarak yok edilmesi için cilt yapınız incelenir ve size özel lazer cihaz seçimi yapılır. Doğru tedavi yöntemiyle lazer epilasyon kol kıllarında kesin çözüm sunar.
Kılların kesilmesi hiçbir yaşta sıkıntı veya hastalığa neden olmaz.
Buz Lazer, ince tüyler dahil tüm kıl tiplerinde etkili ve kalıcı sonuçlara sahiptir. Hakkındaki klinik çalışmalarla etkili ve kalıcı olduğunu kanıtlamıştır. Ağrısız bir lazer epilasyon sunan Buz lazer, günümüzün en gelişmiş lazer epilasyon yöntemi kabul edilmektedir.
Sporcular hangi epilasyon yöntemlerini kullanır? Sporcular kıllarını nasıl alıyor diye merak ediyorsanız, aslında cevabı tüylerini almak isteyen herkesle aynı. Ağda, tüy dökücüler ve tıraş bıçağı sporcuların kıllarını alırken kullandığı yöntemler arasında.
Her çocuğun gelişimi farklı olduğundan, kesin bir yaş sınırı vermek zor olsa da genel olarak 13-15 yaşları arasında tüy alma konusu gündeme gelir. Bu dönemde vücut tüylenmesi artar ve kız çocukları daha fazla farkındalık kazanır. Elbette her çocuğun olgunlaşma süreci farklıdır.
Bacaklar, bilekten yukarıya doğru nazikçe tıraş edilmelidir Koltuk altları, aşağı, yana ve yukarı olmak üzere gereken her yönde tıraş edilmelidir. Bikini Bölgesi, önce tüylerin uzama yönüne doğru tıraş edin; ardından daha yakın bir tıraş için tekrar tıraş kremi sürüp ters yöne gidebilirsiniz.
Özellikle kız çocukları adet görmeye başlayıp birkaç sene geçtikten sonra (yaklaşık 15 yaş civarı) herhangi bir problem yoksa bacak, koltuk altı ve bikini bölgelerinden epilasyona başlanabilir. Ergenliğin başlaması ile hormonların tam olarak düzene girmesi arasında birkaç senelik bir süre gerekli.
Erkeklerdeki pelvik bölgesinde kıllar ortaya çıkar, 12-14 yaşında yüz kılları çıkar, koltuk altı kılları da bundan bir ya da 2 yıl sonra ortaya çıkar. Bu dönemdeki erkeklerin ses tonlarında iniş ve çıkışlar görülür. Ergenliğin sonunda sesleri tamamen kalınlaşmış olur.
Vücuttaki kılların kas gelişiminde en ufak bir etkisi yoktur. Kaslarınız için almış olduğunuz protein kıl kökleri tarafından kullanılmaz. Çünkü derimiz ve kas dokularımız arasında birçok katman vardır ve kıl kökleri kas dokularından tamamen ayrı beslenir.
Genellikle bebek anne karnındayken meydana gelen bu tüylenmeler 14. hafta itibarıyla başlar. 20. haftaya gelindiğinde tüyler bebeğin vücudunu bütünüyle kaplar. Oldukça ince ve yumuşak olan bu tüyler genellikle renksizdir.
Evet, artık kadınlar gibi erkeklerde istenmeyen kıllarından lazer epilasyon yöntemiyle kurtulabilmektedir. Erkeklerin kıl yapısı daha kalın ve acı eşikleri de kadınlara göre çok daha düşük olduğundan, ağrı ve rahatsızlık hissi vermeyen Buz lazer en çok tercih edilen ve benim de hastalarıma önerdiğim bir yöntemdir.
Cezrî, a.g.e. II/44). Malikîlere göre, -erkek olsun, kadın olsun- güzelliği bozan, insanı rahatsız eden bedendeki bütün kılların temizlenmesi caizdir. Kocanın hoşlanmadığı kılların temizlenmesi ise, kadına vaciptir.
Tıraş bıçağı gibi kıl köklerine zarar vermediği için, tüy dökücü kremler mevcut kılların çoğalmasını sağlamaz. Bunun haricinde, tüy dökücü kremler, neredeyse sizlerin bile gözle zor gördüğü ve ince tüyleri bile kolaylıkla döktüğü için, ağda gibi tüylerin uzamasını ve kalınlaşmasını beklemenize hiç gerek yoktur.
Cımbız, ağda gibi kılı kökünden koparacak yöntemlerden kesinlikle uzak durmalısınız. Jilet uygulanmasında sakınca yoktur.
Genelde erkeklerde gelişir, ara sıra kadınlarda da olabilir. Vellus kılı zaten çocuklukta bölgede mevcut olmasına rağmen, göğüs kılı terminal saçtır. Ergenliğe bağlı olarak yükselen androjen seviyelerinin bir etkisi olarak gelişir. Baş kıllarından farklı olarak, ikincil bir cinsel özelliktir.
Sual: Vücuttaki hangi kılları almak gerekir, hangilerini almak uygun olmaz? Koltuk ve kasık kıllarını, her hafta tıraş ederek temizlemek sünnettir. 15 günde bir de temizlenebilir. 40 gün uzatmak, günah olur.
Epilasyon işlemi yapıldıktan 3-4 gün içinde kıllar cilt yüzeyine çıkmaya başlar. Bu kıllar 5. günden itibaren ortalama 15-20 gün içerisinde kendiliğinden dökülür. Dökülme süreci tamamlandıktan sonra o bölgede 3-5 hafta süreyle yeni tüy/kıl çıkmaz.
Evet, eder. Üst kol estetiği ameliyatı ile yarasa kol görünümüne neden olan kol derisi cerrahi olarak alınır. Kol gerilir.
Tüylerin büyüme yönünün tersine doğru ilerleyin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri