Kadayıfı satın alırken son kullanma tarihine dikkat ederek almalısınız. Kadayıf tatlısı şerbetle buluşacağı zaman tatlının sıcak, şerbetin soğuk olması gerekir. Şerbetin ölçüsünü iyi hazırlamanız gerekir . Kadayıfı tam kıvamında pişirmelisiniz fazla piştiğinde çok sert, az piştiğinde ise hamurumsu olabilir.
Kadayıf piştikten sonra soğumaya bırakılmalı ve soğuduktan sonra dilimlenmeli. Şerbeti, servis yapmadan yaklaşık 15 dakika önce sıcak sıcak dökülürse, çıtır çıtır bir kadayıf tatlısı elde etmiş olursunuz.
Pişireceğiniz tepsiyi/borcamı güzelce tereyağı ve bal ile yağlayın üzerine bütün antep fıstığı veya cevizden az miktarda yerleştirin . Kadayıfın yarısı koyup bir tabak ile bastırın sımsıkı olması çıtırlığı için ilk kuralımız.
En mühim püf noktası ise tatlının sıcak, şerbetin soğuk olması.
Bu yüzden şerbetli tatlıların üzerini iyice kapattıktan sonra mutfağın yüksek bir yerinde ya da fırın içinde saklayabilirsiniz. Tıpkı reçel ve balda olduğu gibi şerbetli tatlılar buzdolabında saklanmamalıdır. Oda sıcaklığında hava ile temas etmeyecek şekilde saklayınız.
İlgili 16 soru bulundu
Hazır kadayıfın şerbeti için uygun bir tencereye toz şeker ve suyu alalım. Karıştırarak yaklaşık 10 dakika boyunca kaynamaya bırakalım. Sürenin sonunda kaynayan şerbetin içerisine limon suyunu ilave edelim ve 5 dakika daha kaynatarak ocaktan alalım, şerbeti soğumaya bırakalım.
Şerbet kaynatıldıktan sonra soğumaya bırakılmalıdır. Soğukluk ölçüsü olarak şerbet parmağı yakmayacak kıvamda olmalıdır. Tatlı ve şerbet sıcak olursa tatlı hamurlaşır. Her ikisi soğuk olursa tatlı şerbetini çekmez ve kuru olur.
Kadayıf yaparken mantık oldukça basit aslında, 1'e 1 ölçü hep en doğru sonucu veriyor. Örneğin 1 kilo kadayıf, 1 kilo şeker, 1 litre su gibi.
4 su bardağı su. 2,5 su bardağı şeker.
Bir tencereye 5 su bardağı şeker, 5 su bardağı su ilave edilir.
Şerbeti için şeker ve suyu tencerede karıştırıp kaynamaya bırakın. Yoğun bir kıvam alınca ocaktan alın. Kadayıfı fırından çıkartın. 5 dakika sonra, hazırladığınız sıcak şerbeti üzerine eşit dağılacak şekilde dökün. Birkaç saat dinlendirdikten sonra üzerine Hindistan cevizi serperek servis yapın.
Şerbeti için; 3.5 su bardağı toz şeker. 3 su bardağı su.
Fırından çıkan kadayıfın ilk sıcaklığı geçtikten sonra üzerine soğumuş şerbeti gezdirerek her tarafının eşit şekilde ıslanmasını sağlayın. Şerbetin soğumuş olup olmadığını mutlaka kontrol edin. Şerbetiniz de sıcak olursa, tatlınız hamur olur.
Çiğ kadayıf tatlısının şerbeti için gerekli malzemeler. 500 gr su. 500 gr seker. 5-6 damla limon.
Kadayıf Şerbeti: 6 su bardağı şeker, 4 su bardağı su ve 4-5 damla limon suyu ile kıvamı gelinceye kadar kaynatınız. Kızartmış olduğunuz kadayıfın üzerine ılık olan şerbetin tamamını gezdirerek dökünüz. Tepsinin üzerini bir kapak veya tepsiyle kapatıp 1 saat dinlendirdikten sonra servis yapınız.
Kadayıfın üzerine yağı gezdirerek döküyoruz. Yağı çekmesi için biraz bekliyoruz. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirelim. Şerbeti için şekeri, suyu ve sütü bir tencerede karıştırıp ocakta bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan alıp ılınmaya bırakıyoruz.
Tavaya bir paket margarini koyun ve eritin ama tamamen eriyince olmaz. Margarinin suyu olduğu için margarin eridiğinde sarımsı bir rengi var o gidene kadar kaşıkla karıştırarak iyice eritin. 5 dakika felan sürüyor. Eriyip soğuduktan sonra kadayıfın üzerine dökün.
İlk olarak şerbeti hazırlayarak ılınmaya bırakalım. Bunun için şeker ve suyu küçük bir tencereye alalım. Kaynamaya başladıktan 10 dk. sonra limon suyunu ekleyelim, 5 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
CEVİZLİ KADAYIF TATLISI 750 gr tel kadayıf 1paket tereyağ (250gr) veya margarin 1 çaybardagı sıvıyag 400 gr ceviz (fındık veya Antep fıstığı ) Şerbeti için): 4su bardağı toz şeker 3bardak su 2-3 damla limon suyu .
Kadayıfı büyük bir tepsiye alalım sıvı yağı döküp iyice didelim. Tepsiyi margarin ve pekmezle yağlayalım. Daha sonra kadayıfın yarısını tepsiye döşeyelim ve iyice bastıralım.
Şerbetimiz için 2 kilo şekeri 2 buçuk kilo suyla yaklaşık 45 dakika kaynatıyoruz.
Tatlınız sıcaksa soğuk şerbet, tatlınız soğuksa da mutlaka sıcak şerbet ilave etmelisiniz. Soğuk tatlı - soğuk şerbet ya da sıcak tatlı - sıcak şerbet olduğu durumlarda tatlı kolay kolay şerbetini çekmez. Şerbetini verirken aniden dökmek, azar azar yedirmemek de şerbetini çekmemesinin nedenlerinden biri.
Çıkardıktan sonra tatlı ve şerbet ılındığında şerbetimizi kadayıfımızın üzerine döküyoruz. Şerbeti güzelce çektikten sonra servis edebilirsiniz.
Tatlıyı fırından çıkardığınız anda üzerine soğumuş şerbeti dökeceksiniz. Pişen tatlının üzerine şerbeti döküyoruz. Revaniyi dilimleyerek şerbeti daha güzel çekmesini sağlıyoruz. Şimdiden hepinize afiyet olsun.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri