Vapurlar kalkıştan sonra sırasıyla; Kınalıada, Burgazada, Heybeliada ve son olarak Büyükada'ya uğramaktadır. Kadıköy iskelesinden Büyükada'ya ulaşmak ise yaklaşık 1 saat 10 dakika sürmektedir.
Vapur: Yazın ve kışın düzenli vapur seferleri mevcut. Şehir Hatları firması düzenliyor. Ücretleri uygun, yolculuk 1 saat kadar sürüyor.
Bu anlamda Adalar'a ulaşım sağlamak için tek yol denizyoludur. Eğer Anadolu yakasında oturuyorsanız Kartal, Bostancı ile Kadıköy, Avrupa yakasında ikamet ediyorsanız Kabataş, Beşiktaş veya Eminönü üzerinden İstanbul Adalar vapurunu tercih etmeniz gerekir.
Eminönü'nden Büyükada 1 saat 15 dakika, Kabataş'tan 1 saat 30 dakika, Beşiktaş'tan 1 saat 45 dakika, Bostancı ve Kartal'dan yaklaşık 30 dakika kadar sürmektedir. Şehir hatları vapuru dışında Büyükada'ya Mavi Marmara, Dentur Avrasya ve Prenstur tekneleri ile de gidebilmeniz mümkündür.
Teos Beach, Kınalıada
Prens Adalarının en güzeli Kınalıada desek abartmış olmayız. Nefes kesen deniz manzarası, bol oksijeni ile Kınalıada keyifli bir hafta sonu kaçamağınız olabilir. İstanbul Adalarda denize girebileceğiniz 7 güzel plaj listemizin ilk sırasında Teos Beach yer alıyor.
İlgili 25 soru bulundu
Büyükada'ya araba ile ulaşmak mümkün değildir. Büyükada'ya gidilecek ilçeler şu şekildedir; Bostancı: İstanbul'un Bostancı mahallesinden direkt olarak Büyükada'ya ulaşım sağlamak mümkün. Bostancı sahilinde ki Mavi Marmara firması ile Büyükada'ya ulaşım sağlayabilirsiniz.
Kabataş'tan kalkan Şehir Hatları Kadıköy'e uğrarsa 50, uğramazsa 40 dakikada Kınalıada'ya varıyor. Kadıköy'den ise buraya ulaşım 30 dakika sürüyor. Prens Adaları'nın ikinci büyük adası olan adaya Heybeliada denilmesinin sebebi, uzaktan bakıldığında adanın yere bırakılmış bir heybeye benzemesidir.
Eminönü – Kadıköy Adalar hattını kullanarak Heybeliada'ya yaklaşık 1 saatte ulaşmak mümkündür.
Gün içerisinde yalnızca iki seferden ibaret olan Bakırköy Büyükada vapur saatleri 10:00 ve 19:00'da Bakırköy iskelesinden kalkarak tüm Prens adalarını takip eden bir güzergah izliyor.
Heybeliada İstanbul'un ilçelerinden biridir ve Adalar bölgesindedir. İstanbul'da Büyükada'dan sonra en büyük adadır.
Adalar içi ulaşımda motorlu araçlar kullanılmamaktadır. Motorlu araçlara, sadece kamu hizmeti için kullanılan temizlik, sağlık, ambulans, polis, itfaiye gibi hizmetlerde izin verilmektedir. Büyükada, Heybeliada ve Burgazada'da kamu ulaşımı, faytonlar aracılığıyla yapılmaktadır.
Fakat merak edilen en önemli konu tabii ki Eskihisar feribot ücreti 2023 listesi. İDO deniz seferlerine yaya binişler 6,00 TL – 10,00 TL arasıdır. Binek otomobil ile 130 TL'ye biniş sağlanırken motosikletle 55 TL'ye feribota giriş sağlıyorsunuz. Eskihisar feribotlarına her türlü kara taşıtı ile giriş yapabilirsiniz.
Anadolu yakası otogarı Harem'e vardıysanız en yakın iskele Harem iskelesidir. Fakat buradan Büyükada'ya sefer düzenlenmez. Kadıköy'den kalkan vapur seferlerini kullanabilir ya da Karaköy ve Eminönü iskelelerinden yararlanabilirsiniz.
Şu anda Kadıköy İDO İskelesi'nden iç hatlarda Yenikapı, Bakırköy, Bostancı ile dış hatlarda Armutlu, Armutlu Tatil Köyü, Kumla ve Bursa seferleri düzenlenmektedir.
Yolculuğunuz 20 dakika sürmektedir. Her 15 dakikada bir kalkan vapurlar akşam 20:40'ta son seferini gerçekleştirmektedir. Sadece hafta sonları değişen sefer saatleri cumartesi günleri 07:10'da ilk seferini yapıp, 20:30'da son seferini düzenlemektedir. Pazar günleri ise ilk seferi 07:10'da son seferi ise 20:40'tadır.
İlk olarak Eminönü- Kadıköy- Adalar vapur hattı kullanılarak Büyükadaya ulaşım sağlanabilir. İkinci olarak, Kadıköy Rıhtım'dan Turyol' ait Kadıköy- Büyükada motoruna binerek ulaşım sağlanabilir. Bostancı'dan Büyükada'ya Ulaşım: Bostancı'dan da Büyükada'ya iki farklı şekilde ulaşım sağlanmaktadır.
* PAZAR GÜNLERİ YAPILMAZ.
Kadıköy-Adalar Şehir Hatları vapur saatlerini takip etmeniz, kalkış saatinde iskelede bulunmanız yeterli olacaktır. Buradan kalkan vapurlar ya yarım saat ya da bir saat aralıklar ile kalkış yapmaktadır. Vapurlar kalkıştan sonra sırasıyla; Kınalıada, Burgazada, Heybeliada ve son olarak Büyükada'ya uğramaktadır.
Kadıköy İskelesi, İstanbul'un Kadıköy ilçesi, Kadıköy Meydanı'nda bulunan bir iskeledir. İskele, Kadıköy metro istasyonu ve dolmuş duraklarına da yakındır. Şehir Hatları ve Turyol vapurlarının kalktığı iskeleden Eminönü, Karaköy, Adalar, Beşiktaş, Bakırköy ve Sarıyer'e seferler bulunmaktadır.
1984'e kadar İstanbul Belediyesi'ne bağlı bir şube müdürlüğü iken 1984'ten bu yana İstanbul Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde bağımsız bir belediyedir. Günümüzün Adalar İlçesi, Büyükada'da Maden ve Nizam, ayrıca Kınalıada, Burgazada, Heybeliada olmak üzere beş mahalleden oluşmaktadır.
Büyükada'da her sokak, her yapı, her koy birbirinden etkileyici. Havası başka, mimarisi etkileyici bu adayı keşfetmenin en güzel yolu ise yürümek.
Türkiye Halk Sağlığı Kurumu'nun yaptığı araştırmalara göre Büyükada plajları, İstanbul'un en temiz plajları arasında yer alıyor. Büyükada'da nerede yüzülür diye düşünen tatilciler için birbirinden güzel otel plajları ve halk plajları bulunuyor.
Büyükada'ya hangi mevsimde gidilir ? Büyükada'ya genelde yaz aylarında gitmek tercih ederler. Oysa Prens Adaları'nın en büyüğü olan bu tabiat harikasında zaman geçirmek, kışın da mükemmel keyiflidir. Yaz aylarındaki yoğunluktan ve kalabalıktan uzak nezih, sesiz ve sakin bir Büyükada bulursunuz karşınızda.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri