Kadıköy'den kalkan vapurlar ile 30 - 40 dakika, Kabataş'tan kalkan vapurlar ile 40 - 50 dakika, Eminönü'nden kalkan vapurlar ile 50 dakika, Bostancı'dan ise yaklaşık 30 dakikada Kınalıada'ya ulaşabilirsiniz.
Eminönü-Kınalıada arası 50 dakika sürmektedir.
Kınalıada Camii, Hristos Manastırı (adanın tepesinde Romen Diyojen'in sürgün edildiği ve vefat ettiği yer) Panaya Rum Ortodoks Kilisesi, Sirakyan Evleri, Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi, ve Alsancak sahili bulunmaktadır. Çınaraltı'nda çay içeceğiz ve bu eşsiz ortamın huzurunu soluyacağız.
Kınalıada Halk Plajı
Masmavi ve tertemiz bir denize sahip olan plaj Kınalıada iskelesinin hemen yanında yer alıyor. Plaja kendi kamp sandalyenizle gelebileceğiniz gibi, plajda bulunan işletmeden şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz. Kınalıada iskelesinden yürüyerek plaja ulaşım sağlayabilirsiniz.
Teos Beach, Kınalıada
Prens Adalarının en güzeli Kınalıada desek abartmış olmayız. Nefes kesen deniz manzarası, bol oksijeni ile Kınalıada keyifli bir hafta sonu kaçamağınız olabilir. İstanbul Adalarda denize girebileceğiniz 7 güzel plaj listemizin ilk sırasında Teos Beach yer alıyor.
İlgili 18 soru bulundu
Papazyan Yalısı, Kınalıada'nın en önemli simgelerinden biridir. Papazyan Yalısı önünde fotoğraf çektirmek ise bir Kınalıada klasiğidir. Dönüşüm Manastırı ve Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi ise Kınalıada'nın en meşhur tarihi ve turistik yerleri arasında yer almaktadır.
Maltepe, Büyükada, Heybeliada, Burgazada, Kınalıada vapur seferleri araştırılıyor. Yolculuk süresi toplam 1 saat 5 dakika süren vapur seferleri, günlük 24 kez yapılıyor. Belirlenen saatlerde vapur seferleri uygulanıyor.
Vapurlar kalkıştan sonra sırasıyla; Kınalıada, Burgazada, Heybeliada ve son olarak Büyükada'ya uğramaktadır. Kadıköy iskelesinden Büyükada'ya ulaşmak ise yaklaşık 1 saat 10 dakika sürmektedir.
1984'e kadar İstanbul Belediyesi'ne bağlı bir şube müdürlüğü iken 1984'ten bu yana İstanbul Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde bağımsız bir belediyedir. Günümüzün Adalar İlçesi, Büyükada'da Maden ve Nizam, ayrıca Kınalıada, Burgazada, Heybeliada olmak üzere beş mahalleden oluşmaktadır.
Balık ve meze çeşitliliği ile meşhur olan Kınalıada'da meşhur olan şeyler arasında Kınalıada'nın doğal güzellikleri, Kınalıada'nın tarihi yerleri, Kınalıada dondurması, Kınalıada sokakları, Kınalıada gece hayatı ve Kınalıada plajları yer almaktadır.
Bizans döneminde adalara yapılan sürgünlerin bir kısmı bu adaya yapılmıştır ve bu sürgünlerden tarihte en çok yer eden isim Romen Diyojen'dir. Kınalıada'da 1800'lü yılların ortalarından itibaren adaya yerleşmeye başlayan Ermeni nüfusu yoğunluktadır.
Teos Beach, Kınalıada
Prens Adalarının en güzeli Kınalıada desek abartmış olmayız. Nefes kesen deniz manzarası, bol oksijeni ile Kınalıada keyifli bir hafta sonu kaçamağınız olabilir. İstanbul Adalarda denize girebileceğiniz 7 güzel plaj listemizin ilk sırasında Teos Beach yer alıyor.
Vapurlar kalkıştan sonra sırasıyla; Kınalıada, Burgazada, Heybeliada ve son olarak Büyükada'ya uğramaktadır. Kadıköy iskelesinden Büyükada'ya ulaşmak ise yaklaşık 1 saat 10 dakika sürmektedir.
Eminönü, Bostancı, Kabataş ve Kadıköy iskelelerinden Kınalıada'ya hızlı bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz. Kadıköy'den kalkan vapurlar ile 30 - 40 dakika, Kabataş'tan kalkan vapurlar ile 40 - 50 dakika, Eminönü'nden kalkan vapurlar ile 50 dakika, Bostancı'dan ise yaklaşık 30 dakikada Kınalıada'ya ulaşabilirsiniz.
1. Kınalıada Halk Plajı Kınalıada'nın en sevilen plajlarından biri olan hem turistler hem de yerli halk tarafından tercih edilen plaja girişler ücretsiz bir şekilde yapılıyor. Masmavi ve tertemiz bir denize sahip olan plaj Kınalıada iskelesinin hemen yanında yer alıyor.
Kınalıada: 1.5 kilometrekarelik alanıyla prens adalarının en küçüğü olan Kınalıada'da 115 metre rakımdaki Çınar Tepesi, ondan 5 metre daha aşağıda kalan Teşrifiye Tepesi ve 93 metrelik yükseklikte Manastır Tepesi bulunuyor.
En meşhur Kınalıada yemekleri arasında; kalamar tava, ahtapot ızgara, dondurma çeşitleri, balık çeşitleri, atom, ızgara enginar, tereyağlı karides, paçanga böreği, kabak tatlısı ve balık köftesi bulunmaktadır.
Prens Adaları'nın arasında İstanbul'a en yakın ada olan Kınalıada, çoğunlukla diğer adalar kadar popüler olmasa da en az diğerleri kadar güzel, en az diğerleri kadar görülmeye değerdir. Yeşil renge çok rastlanmaz Kınalıada'da fakat adaya ismini veren kızıl toprağı, farklı bir atmosfer sunar.
Kınalıada'nın piknik için en uygun yerlerden biri olmadığını söyleyebiliriz. Bunun sebebi ise ağaç örtüsü olmadığı ve iklimi diğer adalara göre daha sert olduğu için piknik alanının bulunmayışıdır. Ancak bahçeli restoranlarda keyifli ve dingin zaman geçirebilirsiniz.
Maltepe, Büyükada, Heybeliada, Burgazada, Kınalıada vapur seferleri ücreti ise kişi başı 21.10 TL olarak belirlendi.
Dünyanın İlk ve Tek Sakin Adası (Cittaslow): Gökçeada
Gökçeada, insanların yeniden doğaya dönüş arzusunun hız kazandığı bir çağda bu olanağı sunabilen yerlerden birisidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri