Her bir kadın girişimciye kullandırılabilecek kredi tutarı azami 100.000 TL ve 500.000 EUR/USD'dir. •TL ve YP kredilerin azami vadesi 360 gündür.
Azami kredi limiti, işini kurmuş kadın girişimciler için 300.000 TL, yeni iş kuran ve işletme yaşı 6 ayı geçmeyen kadın girişimciler için 200 bin TL'dir. Kredi vadesi, azami 6 ay anapara ödemesiz dönem olmak üzere azami 36 aydır.
Kadın girişimci destekleri kapsamında, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, kadın girişimcilere 15 bin TL tutarında faizsiz kredi desteği sunmaktadır.
KOSGEB Kadın Girişimci Desteği Ne Kadar? (2023)
Girişimcinin kadın olması durumunda verilen destekler 5.000 TL veya 20.000 TL gibi tutarlarda artıyor.
Girişimci kadınlara kredi veren bankalar şöyledir; İş Bankası Kadın Girişimci Desteği. ING Kadın Girişimci Platformu. DenizBank Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği Programı
İlgili 22 soru bulundu
Yeni evlenen çiftlere faizsiz, 24 ay geri ödemesiz ve 48 ay (4 yıl) vadeli 150 bin TL devlet destekli evlilik kredisi sağlanacak. Aile Koruma Kalkanı Programı olarak açıklanan projenin finansmanı, uluslararası standartlarda dijital Aile ve Gençlik Bankası kanalıyla sağlanacak.
Cumhurbaşkanı Erdoğan kredi destek paketine ilişkin son yaptığı açıklamada, "Küçük ve orta ölçekli işletmelere yönelik pakette 50 kişinin altında çalışanı olan firmalara istihdama kattıkları her bir kişi için 100 bin TL'ye kadar krediye erişim imkanı sağlıyoruz.
Her bir kadın girişimciye kullandırılabilecek kredi tutarı azami 100.000 TL ve 500.000 EUR/USD'dir. •TL ve YP kredilerin azami vadesi 360 gündür.
KOSGEB'in kendi web sitesine giderek, öncelikle bir üyelik oluşturmalısınız. Sonrasında destek programı bölümüne geçerek, kendinize ve iş planınıza ait bilgileri girebilirsiniz. Bu noktadan sonra başvuru tamamlanmış olur ve sonucu beklemeniz gerekir.
KOSGEB hibe şartları arasında genellikle yaş sınırı bulunmamaktadır.
Bir iş fikrine dayalı olarak kendi işini kurmak isteyen/kurmuş olan, bu iş ile ilgili faaliyeti yürütme yeteneğine ve tecrübesine sahip olduğu kanaati edinilen girişimciler hedef kitlemizdir. Halk Girişimci Kredisi'nden; En az ilkokul mezunu, 45 yaşını aşmamış olan girişimciler yararlanabilecektir.
KOSGEB'ten kredi almak isteyenler öncelikle ''Girişimcilik Destek Programı'' kursuna katılması gerek. Alacağınız eğitimden sonra, projenizi KOSGEB kurumuna iletmeniz gerekli. Yeterli görülen projelere 60 bin liraya kadar hibe verilmektedir. Şayet proje büyük ve güzel olursa, bu destek 5 milyon liraya kadar çıkmaktadır.
Genç kadın girişimcilere KOSGEB kapsamında; işletmelerini kurmadan önce 50.000 TL, kuranlara ise 100.000 TL kredi verilir. Öte yandan, yine genç kadın girişimcilere özel KOSGEB tarafından 100.000 TL de faizsiz kredi sağlanır.
Bu tür krediler genellikle sosyal yardım kuruluşları, kâr amacı gütmeyen organizasyonlar veya bazı devlet programları tarafından sunulur. Faizsiz kredi imkanları, genellikle gelir düzeyi düşük olan veya finansal zorluklar yaşayan bireyler veya toplum kesimleri için tasarlanmıştır.
İlk 12 Ay Ödemesiz
İllerdeki 2022 yılı net satış hasılatı 300 bin lira ve üstünde olan KOBİ'ler, 300 bin lira kredi kullanabilecek. KOBİ'ler, ilk 12 ayı ödemesiz olmak üzere toplamda 36 ay taksitli, sıfır faizli kredi kullanabilecek.
7256 sayılı Gelir Vergisi Kanunu'nun 10. maddesinde yapılan değişiklikle, ev hanımları, küçük çaplı e-ticaretten kazandıkları gelirler için vergiden muaf tutulur.
KOSGEB, kadın girişimci desteği dendiğinde akla ilk gelen kurumlardan biri. KOSGEB'in girişimci destekleri bünyesinde finansal desteklerin yanı sıra eğitim olanakları da bulunuyor. KOSGEB'de girişimci destekleri, yeni bir iş kuracak olanlar ile işletmesini çoktan kurmuş olanlar şeklinde iki kategoriye ayrılıyor.
Bunun için ise KOSGEB'e başvuru yapmak gerekmektedir. Aktif olarak çalışan kadınlar başvurularını İŞKUR üzerinden, aktif olarak çalışmayan kadınlar ise KOBİ Bilgi Sistemi üzerinden yapabilirler. Başvurunun onaylanmasının hemen ardından e-devlet üzerinden verilen KOSGEB eğitimi başlar.
Binlerce esnafa Halkbank vasıtasıyla 60 y vadeli, 7.5 faiz oranlı 500 bin TL'ye varan kredi imkanı sağlanıyor.100 bin liralık esnaf kredi paketi desteği ödemelerine başlamasının ardından "Esnaf kredisi başvuruları nasıl yapılır, şartları neler ve kimler yararlanabilir?" aramaları hız kazandı.
300 Bin Liraya Kadar Geri Ödemesiz Destek - KOSGEB T.C.
KOSGEB, deprem bölgesinde imalat sektöründe faaliyet gösteren KOBİ'lerin bakım, tadilat, onarım, personel, ham madde, malzeme, teçhizat, donanım gibi giderlerinin karşılanmasına katkı sağlamak amacıyla 75 bin liraya kadar geri ödemeli destek verecek.
BAŞVURU NASIL YAPILIYOR? Ziraat Bankası, ihtiyaç kredisi başvurusunda bulunacak olanlar devlet destekli 10.000 TL kredi ödemesinden faydalanmak istiyorsa, en yakın banka şubesine, kimlikleri ve gelir belgesi ile beraber gitmeleri neticesinde başvurularını yapabilirler.
Ancak bir genelleme yaparsak, bankaların çoğunluğunda uygulanan formül, “aylık net gelir /2”dir. Bu formül ile kişinin ödeyebileceği en yüksek kredi taksit tutarı hesaplanıyor. Örneğin en düşük asgari ücret ile maaş alan ve kredi borcu olmayan bir kişi, 11.402 TL/2 = 5.701 TL aylık kredi taksiti ödeyebilir.
Kredi özellikleri
KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'ni tamamlayan 35 yaşını doldurmamış girişimciler için azami kredi limiti 300 bin TL'dir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri