Kadın kondomu, hazne içini ve rahim ağzını örterek, cinsel ilişki sırasında erkekten atılan meni içerisindeki erkek tohum hücrelerinin kadının rahmi içine girmesini önler. Doğru kullanıldığında %95 etkilidir.
Öncelikle kadın prezervatifinin işe yarayabilmesi ve gebeliği önleyebilmesi için doğru bir şekilde kullanılması gerekmektedir. Bu prezervatiflerin %5 oranında başarısızlık ihtimali bulunmaktadır. Fakat doğru kullanımda %95 oranında gebeliği önlemektedir.
Tüm kadın prezervatifleri tek kullanımlık olarak standart boyda üretiliyor ve kayganlaştırıcı madde olarak silikon kullanılıyor.
Yapılan araştırmalarda ilişki esnasında takılan kondomla, hamile kalabilme riski gözlemlenmiştir. Kondom doğru kullanıldığı takdirde %98 koruma sağlar.
Nasıl kullanılır? Kadın prezervatifinin yerleştirilmesi diyafram yerleştirilmesine benzer. Kapalı uçtaki halka orta, işaret ve baş parmaklar ile bükülerek vajina içerisine sokulur ve daha sonra işaret parmağı ile sonuna kadar itilir. Bu sırada kondomun kendi etrafında bükülmediğinden emin olmak gerekir.
İlgili 23 soru bulundu
Prezervatif vajinadan kendiliğinden çıkar mı, diye soranlar da olabiliyor. Prezervatif vajinada yerleşik olarak kalmaz. Adet kanaması ile birlikte dışarı atılabilir. Yani kendiliğinden de prezervatif çıkabilir.
Aynı araştırmada kadınların kondomu "seksten soğuma sebebi" olarak gördüklerini de göstermektedir. Ayrıca okuduğum bir yazıya göre prezervatifin erkeklere olan etkisi kadınlara göre daha fazlaymış (zevk açısından). Yani erkekler kadınlara göre daha fazla "az zevk" alıyor diyebiliriz.
Bu yöntem, ilişki sonunda erkeğin penisini dışarıya çekerek vajinanın dışına boşlaması olarak tanımlanıyor. Yapılan araştırmalar, dünya genelinde çok sayıda çiftin bu yöntem ile korunduğunu söylüyor.
Prezervatif her ilişkide kullanılmalıdır, ancak gerek cinsel yolla bulaşan hastalıklardan, gerekse gebelikten yüzde yüz koruma sağlayamaz. Çünkü cinsel yolla bulaşan hastalıklar, prezervatifin kapatamadığı alanlardan da bulaşabilir.
Ertesi Gün Hapı Nasıl Kullanılır? İlişki esnasında prezervatif yırtılması, korunma uygulamadan ilişkide bulunulması, içe boşalma gibi durumlarda uygulanan etkili bir yöntemdir.
OKEY Zirve, tırtıklı ve kabartmalı özel dokusu sayesinde partnerlere daha fazla zevk verir.
Söz konusu prezervatif kullanımı olduğunda öncelikle her prezervatifin tek bir kullanımlık olduğunu unutmamak gerekiyor. Bir kere kullanıldıktan sonra sıkılığını ve koruma etkisini kaybedeceğinden, hali hazırda açtığınız prezervatifi temizleseniz dahi tekrar tekrar kullanmanız yanlış olur.
Tek kullanımlıktır zaten özelliği bozulur ikinci kez kullanılmaz.
Kadın kondomu, bariyer doğum kontrol yöntemlerinden biri. Bulaşıcı hastalıkları önleyici etkisinden dolayı çok eşli insanlar için uygun bir yöntem olarak nitelenebilir.
Prezervatif cinsel ilişkide penisin iyi bir şekilde ereksiyonu ile birlikte takılmalıdır. Takılması için tam birleşme veya boşalma anına kadar beklenilmemelidir. Çünkü bu süreçte vücut sıvılarının penis ucuna bulaşması ile cinsel yolla bulaşabilen hastalıklar ortaya çıkabilmektedir.
Kadın prezervatifi
Kadın prezervatifleri genelde pek iyi sarmaz ama diğer doğum kontrol yöntemlerinden iyi bir tercihtir ve sizi hem cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlardan hem de gebelikten korur. Bütün doğum kontrol yöntemleri kişisel bir tercih olmalıdır ama önce denemeden veya sadece konuşarak elenmemelidir.
Burada önemli olan miktar değildir. Sperm hücreleri gözle görülemeyecek kadar küçük hücrelerdir ve bazen bir damla zevk suyunda milyonlarca sperm hücresi bulunabilir. Bir damla sperm ile hamile kalınır mı sorusunun cevabı ise kesinlikle evet olmalıdır.
Erkeğin boşalmadan önce penisini geri çekmesi ve dışarı boşalması şeklinde uygulanan bu yöntem etkili doğum kontrolü sağlamaz. Doğru şekilde uygulandığı zaman bile başarı oranı %73'tür yani bu yöntemi uygulayan 100 kadından 27'si bir yıl içinde gebe kalmaktadır.
2008 yılında yapılan bilimsel çalışmada doğum kontrol yöntemi olarak geri çekme yöntemini kullanan çiftlerin yüzde 18'inin bir yıl içinde gebe kaldığını göstermiştir.
28 günlük adet döngüsünde yumurtlama dönemi 14. güne denk gelmektedir ve bu dönem sadece 5-6 gün sürmektedir. Dolayısıyla bu günler dışında hatta bu günlerin 3. gününden sonra bile hamile kalma ihtimali azdır. Cinsel ilişkiye girildiğinde sperm 3-5 gün boyunca canlılığını koruyabilmektedir.
GERİ ÇEKME (Coitus İnterruptus)
Geri Çekme yöntemi cinsel ilişki sırasında tam ejekulasyon (boşalma) anı geldiğinde erkeğin penisini geri çekerek “dışarıya boşalmasına” verilen isim ve gebelikten korunma yöntemidir. Türkiye de çiftler arasında en sık kullanılan geleneksel korunma yöntemidir.
Boşaldıktan sonra bir süre beklemesi gerekiyor sertliğini kaybeder 5-15 dk aralığında tekrar devam edebilir. Penis ereksiyon halinden çıkar boşalma olduğunda. Tekrar ereksiyon olması için uyarılması lazım, erkek çok azgınsa bu uyarılma kısa sürer, değilse arkasını döner uyur.
Bu inanışa göre; ''prezervatifin zevki azalttığı'' düşünülür. Oysa yapılan çalışmalar, bu inanışın doğru olmadığını gösteriyor. Prezervatif; tahrik olma, zevk alma ve orgazm ile ilgili olumsuz bir etki oluşturmuyor.
Hissetmez ama kondom yırtılıp döl iöe akarsa işte o zaman dölün sıcak ılık ılık aktığını hisseder.
Doğru kullanıldığı sürece yüksek oranda gebelikten ya da birçok hastalıktan kadın kondomu ya da diğer adı ile kadın prezervatifi istenmeyen gebelik ya da cinsel ilişki yolu ile bulaşan hastalıklardan koruyan ürünler arasında yer alır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri