Yaş Şartı: Polis memurlarının emekli olabilmeleri için yaş sınırını tamamlamış olmaları gerekir. 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'na göre, erkek polisler 25 yıl sigortalılık süresi ve 52 yaşını doldurmaları halinde emekli olabilirken, kadın polislerde bu yaş sınırı 50'dir.
Buna göre polisler, çalıştıkları her yıl için ¼ oranında fiili hizmet zammı (yıpranma payı) kazanıyorlar. Bu düzenleme eski polisler için geçerli olduğu gibi, yeni 5510 sayılı Kanunda da aynen korundu. Böylece örneğin 20 yıl çalışan bir polis memuru, 5 yıl da yıpranma payı kazanarak 25 yılını doldurmuş sayılıyor.
Eski polisin dul eşi ister çalışsın ister çalışmasın, %75 oranında dul aylığı alıyor. Yeni polisin dul eşi çalışırsa aylığı %50'ye düşecek.
25 senelik hizmet süresini doldurmuş olan polisler eğer bu tarihten önce göreve başladıysa 3 senelik yıpranma payı hakkını kullanarak 55 olan yaşı 52 yaşına çekerek emekli olabiliyor.
20 yıl hizmet ve bu hizmete göre kazanılacak olan 5 yıl yıpranma payı ile birlikte emeklilik için istenilen 25 hizmet yılı şartını yerine getirmiş olursunuz. Bu hizmet şartını yerine getirdikten sonra yani 20 yıl meslekten sonra istifa edip emeklilik yaşınızı bekleyebilirsiniz.
İlgili 32 soru bulundu
Belirtilen bu tarihten sonrası için kalan hizmet günlerine göre emeklilik yaşı bulunur. Buna göre: Bir polis memurunun 25 yıllık hizmet şartına 2 yıldan az bir süre kaldıysa memur 44 yaşında emekli olabilir. 25 yıla 5 yıldan daha fazla zaman kaldıysa 47 yaşına dek tüm ödemelerini gerçekleştirmiş olmalıdır.
15 yıl 3.600 günle "Kıdem Tazminatı", emeklilik için yaş dışındaki diğer şartları doldurmak anlamına gelmektedir. Prim ödeme gün sayısı ve sigortalılık süresini dolduran işçi yaş şartını çalışmadan bekleyebilir ve bu nedenle işinden ayrıldığında "Kıdem Tazminatı" alabilir.
Hizmet Süresi: Emeklilik için gereken hizmet süresi de en az 15 yıl olarak belirlenmiştir. Emekli Aylığı Hesaplaması: Polis memurlarının emekli aylığı ise, en son aldıkları brüt maaş ve çalıştıkları süreye göre hesaplanmaktadır.
Bayan Polisler Doğu, Şark Görevi Yaparlar mı? Kadın polisler de şark görevi yapmaktadır. Burada erkek / kadın polis ayrımı yoktur.
Bu düzenlemenin yasalaşması halinde aile yardımı ödeneği dahil en düşük memur maaşı 11 bin 848 liradan 22 bin 17 liraya yükselecek. Yeni düzenlemeyle 1/4 derecesindeki öğretmen maaşı 26 bin 654 liraya, 8/1 derecesindeki polis maaşı 29 bin 525 liraya, 1/4 derecesindeki uzman doktor maaşı 54 bin 959 liraya çıkacak.
15 ağustosta hem normal maaş hem de 23 temmuz 15 ağustos arasında çalıştığınız günlerin maaşı yatar. Memurların ilk maaşı her zaman peşin ödenir. bu yüzden memurlar ilk atandıklarında çift maaş alırlar..
Türkiye'de polis memurlarının maaşı, rütbe, hizmet yılı, eğitim durumu, görev yaptıkları bölge ve alınan ek ödemeler gibi faktörlere bağlı olarak değişebilir. 2023 yılı itibariyle, Polis Meslek Yüksekokulu'ndan mezun olan yeni bir polis memurunun maaşı 25.539 TL'dir.
Bu düzenlemeyle polisler neredeyse 3 - 5 yılda bir tayin görecek.
Polis memurlarının maaşları 17 bin TL ile 19 bin TL arasında değişiklik gösteriyor. Emekli polis memuru maaşı 9 bin TL bandındadır.
- Kadın ise 50, erkek ise 55 yaşını doldurmamış olmakla beraber, kadın ise 20, erkek ise 25 yıldan beri sigortalı bulunması ve en az 5000 gün, malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi ödemiş olma şartlarını yerine getirenler, yaşlılık aylığına hak kazanacaklardır.
Aslında bayan polisler trafik ekibinden tutun devriye ekiplerine, narkotik, siber, hava, çocuk, çevik gibi birçok birimde aktif bir şekilde çalışmaktadırlar. Bayan polisler gece nöbet tutuyor mu? Sorusuna geldiğimizde ise bu sorunda cevabı evettir. Bayan polisler gece nöbet tutarlar.
En İyi Cevaplar. Erkek personel nüfusa kayıtlı olduğu ilde, kadın personel evlenmeden önce nüfusa kayıtlı olduğu ilde görev yapamaz. Nüfusa kayıtlı oldukları il Büyükşehir statüsündeyse o ilde görev yapabilir ancak bu durumda nüfusa kayıtlı olduğu ilçede görev yapamaz.
Kadınlar için 162 cm, erkekler için 167 cm'den kısa boylu olmamak. Sağlık durumu yönünden, Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirlenen koşulları taşımak. Reşit olmak (18 yaş kanunu) 30 yaşını geçmemek. Siyasi partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye olmamak.
23 Mayıs 2002 tarihi itibarıyla kadın memurların emekliliği hak edebilmesi için 20 yıllık hizmet süresini tamamlamasına kalan süre eğer 2 yıl ve 2 yıldan az ise o zaman ödemesi gereken prim yine 20 yıldır. Tamamlaması gereken yaş ise 40'tır.
Sonuç Olarak: Devlet memurluğundan emekli olduktan sonra şartları sağlayanlar yeniden devlet memurluğuna dönebilirler. Ancak mesleğe yeniden alınmayı düzenleyen madde 93 te “memurluğa alınabilirler” hükmünce idareye takdir yetkisi verilmiş olup; emekli olduktan sonra yeniden mesleğe dönmek kurumun kabulüne bağlıdır.
Haftalık 2 gün tatilleri kesin. Yıllık izin sayısı 20 gün 10 yılı doldurduktan sonra yıllık izin sayısı 30 gün.
Polislerin şark görevi daha tehlikeli bir yerde yapılmışsa Batı'daki tercihine genellikle ilk sırada yerleşir. Şarkını daha az tehlikeli yerlerde yapan Polisler ise genellikle 2. ya da 3. tercihine yerleşir. Fakat Batı'dan sonra tekrar şark görevine gitmek baştaki gibi 2 yılla sınırlı değildir, daha uzun sürmektedir.
Memuriyetten adaylık dönemini tamamladıktan sonra ayrılanlar tekrar memuriyete dönmek istedikleri takdirde hem kendi kurumlarına hem de başka kurumlara memur olarak dönebilmektedir.
Yukarıda yer verilen hüküm ve açıklamalar uyarınca; 10 hizmet yılını tamamlamadan başka kuruma nakledilen veya polislik mesleğinden ayrılan personelin 1111 sayılı Askerlik kanunu hükümleri çerçevesinde askerliklerini yerine getirmesi gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri