Sarı veya yeşilimtırak, köpüklü, kötü kokulu bol vajinal akıntı ve vajinal yanma, vulvada kaşıntı bulguları ile karakterizedir. Tedavide Metronidazol ve Antibiyotik tedavisi uygulanır.
Gonore: Bulanık veya sarı, ancak çoğu zaman semptom yok. Tedavi edilmezse enfeksiyon yayılarak pelvik ağrılı pelvik inflamatuar hastalığa neden olabilir. Klamidya: Çoğu zaman semptom yok. Tedavi edilmezse enfeksiyon yayılarak pelvik ağrılı pelvik inflamatuar hastalığa neden olabilir.
–Çay ağacı yağı sürmek, -Bol bol yoğurt tüketmek (özellikle ev yoğurdu), -Vajinal bölgeye üzüm sirkesiyle banyo yaptırmak, – Demirhindi çayı içmek (Günde iki kere).
Mantara bağlı vajinal enfeksiyon tedavisinde tablet ya da krem tarzında antifungal grubu ilaçlar kullanılır. Bakteriyel vajinal enfeksiyon tedavisi tablet ya da fitil şeklindeki antibiyotikler ile yapılmaktadır. Paraziter vajinal enfeksiyon tedavisi oral ya da vajinal yolla kullanılan antiprotozoal ilaçlar ile yapılır.
Akıntının Sarı Olması Ne Anlama Gelir? Gelen akıntı az derecede hafif sarın rengi içeriyor ise burada herhangi bir problem yoktur. Diyet yapan kişilerde bunun görülmesi normal kabul edilir. Ancak akıntının rengi sarımsı yeşil veya tam olarak yeşil renk ise enfeksiyon varlığına işarettir.
İlgili 27 soru bulundu
Enfeksiyona bağlı olarak ortaya çıkan akıntıların belirtileri arasında akıntının renkli, kokulu, rahatsız edici miktarda görülmesi ayırıcı tanı olur. Bu akıntılar bakteri, mantar ya da parazit kaynaklı olabilirler. Sarı akıntı ya da sarımsı gri akıntı bu akıntılardan biridir ve enfeksiyon işaretidir.
Klamidya- bel soğukluğu, cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar (Belsoğukluğu ve klamidya , anormal bir akıntı oluşturabilen cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlardır. Bu nedenle görülen akıntılar genellikle sarı, yeşilimsi veya bulanık renklidir.) Şeker hastalığı (Diyabet)
Vajinal akıntı, vajinal kaşıntı veya hassasiyet, vajinada ağrı, cinsel birleşme esnasında ağrı, idrar yaparken yanma veya rahatsızlık hissi, vajina ve genital bölgede kızarıklık, şişlik bu belirtilerdendir.
Koku: Normal vajinal akıntı hafif bir kokuya sahip olabilir. Ancak kötü bir koku enfeksiyonun bir işaretidir. Özellikle balık kokusu enfeksiyon belirtisi olarak kabul edilir. Renk: Genellikle vajinadan beyaz sıvı gelmesi Ancak enfeksiyonlar sarı, yeşil, kahverengi veya gri renkte akıntıya neden olabilir.
- Bol yoğurt tüketmek, - Vajinal bölgeyi suyla seyreltilmiş üzüm sirkesiyle temizlemek, - Kekik ve adaçayının banyo suyuna eklenmesi olarak sıralanabilir. Ancak bu yöntemlerin bir hekime danışılması da bireyin sağlığı açısından önemli olacaktır.
Vajinal akıntının geçmesi, akıntıya neden olan nedene göre farklılık gösterir. Örneğin akıntıya maya enfeksiyonu neden olduysa bu durum genellikle krem ya da jel formundaki antifungal ilaçlar ile çözülebilir. Diğer bakteriyel sorunlar için antibiyotik tedavisi uygulanması gerekebilir.
Sarı akıntı gebelik sonuna kadar devam edebilir.
Vajinal mantar için kadın hastalıkları ve doğum (jinekoloji) uzmanına gidilmelidir.
Bakteriyel vajinozda etken maddesi metronidazol olan antibiyotiklerden yararlanılıyor ve tedaviler bir hafta sürebiliyor. Kadınlarda sık rastlanan diğer bir vajinal enfeksiyon, kandida türü mantarlar oluyor.
Vajinal Mantar Kendiliğinden Geçer mi? Birçok enfeksiyon hastalığında olduğu gibi kişinin bağışıklık sistemi güçlü ise ve vajinal mantara neden olan neden ortadan kalkmışsa vajinal mantar kendiliğinden geçebilir.
Bu, özellikle kasık ve genital bölgelerde kullanım için geçerlidir.
Bu durumda kandidiyazis denilen, şiddetli kaşıntı, şişme, akıntı ve tahrişle seyreden vajinal mantar enfeksiyonu ortaya çıkar. Belirtiler genellikle ilaç tedavisi ile birkaç gün içinde hafifler. Daha ciddi enfeksiyonlarda ise şikâyetlerin azalması iki haftayı bulabilir.
Hafif enfeksiyonlarda vajinaya fitil uygulaması, vulvaya krem uygulaması şeklinde tedavi önerilmekte, daha ağır enfeksiyonlarda veya fitil kullanamayanlarda ise tek dozlu ilaçlarla tedavi çoğu durumda başarılı olmaktadır.
Vajinal enfeksiyon 'lara neden olan faktörlerden kaynaklanabildiği gibi cinsel yolla bulaşan hastalıklara neden olan mikro organizmalardan da kaynaklanabilmektedir. Muhtemel sebepleri Gonore (bel soğukluğu) ve Klamidya cinsel yolla bulaşan hastalıklar ile vajinal enfeksiyon ajanlarının bu bölgeyi enfekte etmesidir.
Sarı-Yeşil Akıntı: Yoğun kıvamlı, kötü kokulu sarı-yeşil akıntı sağlıklı bir vajinal sisteme işaret etmez, enfeksiyon belirtisidir. Genellikle Trichomonas isimli parazit dolayısıyla oluşan enfeksiyon sarı-yeşil akıntı, kaşıntı, idrar yaparken yanma gibi belirtiler de verir.
Bu fizyolojik vajinal akıntı, yumurtlama dönemi yaklaştıkça iç çamaşırlarını ıslatacak kadar artabilir. Yumurtlama gününde yumurta akı kıvamında, çekince uzayan, sümüksü ve şeffaf bir görünüm alır. Her ne kadar aşırı miktarda olabilse de, fizyolojik akıntı renksiz, kokusuzdur; kaşıntı ve tahriş yapmaz.
Sarılık ve bulanıklık, kadının gördüğü akıntıdır. Hayız kanının kesilmesinden veya kuruluktan sonra görülen sarı veya bulanık akıntı hayız sayılmaz. Bu durumda kadın temizlenmiştir, namaz kılabilir, oruç tutabilir ve eşiyle ilişkiye girebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri