Bakteriler koltuk altlarınız gibi nemli ortamlarda gelişir. Terlediğinizde, bu bölgelerde üremiş bakteriler terdeki bazı proteinleri asitlere ayırır. Bakterilerin bu işlem sonucu ürettikleri yan ürünlerde ter kokusuna sebebiyet vermektedir.
Günlük duş rutinini aksatmadan gerekli vücut losyonları kullanılarak bakım yapılmalıdır. Cilt tipinize uygun olarak seçeceğiniz duş jelleri ve sabunlar vücuttaki bakterilerin yok olmasına neden olur. Bu sayede terleseniz dahi kötü koku oluşumunun önüne geçmiş olursunuz.
Tıbbi durumlar: Tiroit bezlerinin hızlı çalışması, diyabet, karaciğer ve böbrek hastalıkları nadir olarak da genetik durumlarda vücudun kokusu değişim gösterebilir.
Teriniz cildinizin yüzeyindeki bakterilerle karşılaştığında bakterilerin bu bölgedeki faaliyetleri sonucunda vücut kokusu ortaya çıkar. Terleme, vücudunuzun sıcaklığı düzenlemenin bir yoludur.
Limon suyu ve karbonat karışımı kokuya neden olan bakterileri yok etme açısından oldukça değerli bileşenlerdir. Az miktarda karıştırdığınız bu ürünleri duş öncesi koltuk altına uygulayabilirsiniz. Tıpkı limon suyu gibi asidik özelliğe sahip elma sirkesi de koltuk altı bakterilerini önleme noktasında oldukça faydalıdır.
İlgili 16 soru bulundu
LİMON KÜRÜ Limon, antiseptik özelliği sayesinde zararlı bakterilerin oluşmasını önler. Bir adet limonu iyice sıkın ardından ped pamukla koltuk altınıza sürün, kötü kokuyu azaltmasının yanı sıra terden kararan koltuk altının rengini de düzenler. Limonu sürdükten 15 dakika sonra ılık su ile durulamayı unutmayın.
Terde kötü koku oluşması, koltuk altı kokması gibi problemler bakterilerden kaynaklanır. Bu bakteriler bilinen zararlı bakteriler değildir. Bakteriler ter sıvısından beslenerek bazı atıklar ortaya çıkarır. Bu atıklar kötü ter kokusuna asıl sebep olan unsurlardır.
Genital bölge ter ve yağ bezleri açısından zengindir. Çok hafif bir terleme, yürüyüş ve spor yapma, sentetik iç çamaşırı kullanma vajina kokusu yapabilir. Bu yüzden vajina kokusunu önlemek için genital bölge temizliğine dikkat edilmelidir.
Narenciye tükettiğimizde bir tür kötü koku giderici olarak çalışır. Taze ve canlandırıcı bir kokusu vardır ve portakal, greyfurt, ananas veya çilek yerseniz o koku vücudunuza işler. Meyve tüketen biri değilseniz, içeceğinize biraz limon sıkmayı düşünebilirsiniz.
corneumda maserasyon neden olmakta. Obezitede terleme daha yoğundur. Bu etkenler ile bu ortamda çoğalan “diptheroid bacteria” ise bromhidrosise neden olmaktadır. Koltuk altı kokusunda beslenme düzeni(sarımsak ve soğan gibi), ilaçlar(vitamin B12 vb( ve toksik maddeler(arsenik gibi) bromhidrosise neden olmaktadır.
“Raşitizm” denilen çocukluk çağı D vitamini eksikliği çocuklarda özellikle de kafa arkasında terlemeye neden olur, çocuklarda C vitamini eksikliği de terleme yapar.
Bakteriler koltuk altlarınız gibi nemli ortamlarda gelişir. Terlediğinizde, bu bölgelerde üremiş bakteriler terdeki bazı proteinleri asitlere ayırır. Bakterilerin bu işlem sonucu ürettikleri yan ürünlerde ter kokusuna sebebiyet vermektedir.
Kötü kokuya neden olan bakteriden kurtulmak için elma sirkesi kullanın. Koltukaltı kokunuzdan kurtulmak için sulandırılmış sirkeyi günde bir kez koltuk altınıza uygulayın. bu suda 15 dakika boyunca tutun.
Ilık suda ıslatılmış çay poşetlerini 15 dk boyunca koltuk altınızda bekletebilirsiniz. Domates suyu aşırı terlemeyi önleyen özel bir asit içermektedir. Ezilmiş buzlu domates suyundan her gün bir bardak içmek aşırı terlemenin önüne geçer. Temiz koltukaltını limonla 15 dk boyunca ovmak aşırı terlemenin önüne geçer.
Elma sirkesini duş aldığınız suya ekleyerek koltuk altınıza uygulayarak koltuk altı kararmasını engelleyebilirsiniz. Duştan sonra bir havlu ya da pamuk yardımıyla da koltuk altınıza sürebilirsiniz. Karbonat da hem koltuk altı kokusunun hem de koltuk altı kararmasının önüne geçmenize yardım eder.
Güzel bir banyodan sonra yarım limon suyunu koltuk altlarınıza sürerek oluşacak ter kokusuna karşı şahane bir önlem almış olursunuz.
Vajinal koku ile başa çıkmanın en iyi yollarından birisi bol su içmektir. Su içilmesi genel vücut sağlığı açısından yararlı olduğu bilinen bir gerçektir. Günlük olarak ortalama sekiz ile on bardak arasında su içiniz. Bu sayede, vücudunuz etkili bir şekilde kötü toksinler ve zararlı bakterilerden kurtulur.
Güzel kokmak için düzenli olarak duş alman ve kendini yıkaman gerekir! Çoğu kadın için vajina etrafındaki alanı her gün nazikçe yıkamak iyi bir öneridir. Kendini yıkamak, vücutta başka herhangi bir yerde olduğu gibi, ciltte kokuya neden olan bir bakteri birikmesiyle savaşmaya yardımcı olacaktır. Doğru sabunları kullan.
Güzel kokunun sırrı nemdir. Güzel kokmak için cildinize aradığı nemli ortamı sağladığınızdan emin olur. Herhangi bir parfüm kullanmadan önce cildinizi nemlendirin. Özellikle parfümü uygulayacağınız yeri nemlendirmeniz çok etkili olur.
Vajina Kaç İlişkiden Sonra Genişler? İlişki sayısı ile vajina genişlemesi arasında ilişki yoktur. Vajina, ilişki ile değil pelvik taban kaslarının ve bağ dokusunun zayıflaması sonucu genişler. Bu nedenle vajina genişliği ile ilişki sayısı hakkında yorum yapmak doğru olmayacaktır.
Vajina darlığı belirtileri. Tam bir cinsel birleşmenin olamaması, ağrılı cinsel birliktelikler, jinekolojik muayenede spekulum takamamak veya ultrason probu yerleştirememek vajina darlığının genel belirtilerindendir. Bazı hastalar bunu muayene esnasında öğrenmektedirler.
Koku cinsel ilişkiden hemen sonra artar ve buna akıntı eşlik ederse, vajina'nın hassas pH dengesini bozan bir bakteri üremesi ile işaretlenmiş bir durum olan bakteriyel vajinoz olabilir. Bakteriyel vajinoz (BV) doğum öncesi çağdaki kadınlar arasında en yaygın görülen vajinal enfeksiyonudur.
“Macroglobulinemia, primary herpes simplex enfeksyonu, hemofili, von Willebrand hastalığı, cryoglobulinemia, aplastic anemi, polycythemia vera, agranulositozis, lösemi, enfeksiyoz mononükleaz, trombositopenik purpura ağız kokusu yapabilmektedir. Duygusal ve ruhsal durum kişisel hijyenik bakımı değiştirmekte.
Ter kokusunun hafiflemesi için açık havada havalandırılması gerekir. Bunun dışında ter kokan alanlar için kullanılabilecek ürünler vardır. Karbonat veya sofra tuzu, koltuk altına dökülerek bekletilebilir. Bunun dışında sirke ve amonyak gibi ürünler kullanılarak da kokunun giderilmesi mümkündür.
Aslında aşırı terleme hastalığı primer bölgesel hiperhidrozis denilen durumdur. Sekonder hiperhidrozis (aşırı terleme) ise başka hastalıklara bağlı yaşanan terlemedir. Bunlara örnek olarak diyabet (hipoglisemi), tiroid (hipertiroidi), obezite, alkolizm, menopoz, solunum ve kalp yetmezliği gibi hastalıklar sayılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri