Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Kadrolu memur başka kuruma geçebilir mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Kadrolu memur başka kuruma geçebilir mi?

Memurun Nakil Talebinde Bulunması 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, kurumlar arası geçiş işlemi için “kurumlar arası muvafakat” şartını aramaktadır. Bu muvafakatin sağlanması için öncelikle memurun naklen geçmek istediği kuruma yazılı bir dilekçe ile başvurarak naklini talep etmesi gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tahanci.av.tr

Kadrolu memur kurumlar arası geçiş yapabilir mi?

Memurların bu Kanuna tabi kurumlar arasında, kurumların muvafakatı ile kazanılmış hak dereceleri üzerinden veya 68 inci maddedeki esaslar çerçevesinde derece yükselmesi suretiyle, bulundukları sınıftan veya öğrenim durumları itibariyle girebilecekleri sınıftan, bir kadroya nakilleri mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mukyenhukuk.com

Bir kurumdan başka bir kuruma geçiş nasıl olur?

Bir kurumdan başka bir kuruma geçmek isteyen memur önce bulunduğu kurumdan muvafakat almalıdır. Muvafakat vermeye yetkili kişi ise atamaya yetkili amirlerdir. Atamaya yetkili amir muvafakat verip vermeme konusunda takdir yetkisine sahiptir. Muvafakat verilmezse atama yapılamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

Memurlukta kurumlar arası geçiş nasıl oluyor?

Memur, kurumlar arası atama talebinde bulunur. Atama isteminde bulunan memurun asaletinin onaylanmış olması gerekir. Dolayısıyla asgari iki yıllık çalışma süresini ve aday memurluk sürecini tamamlamış olmalıdır. Geçiş yapılmak istenen kadro, memurun kazanılmış hak derecesinde olması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cozumavukatlik.org

Öğretmen başka bir kuruma geçebilir mi?

Sadece şuan bulunduğu unvanla aynı denkteki diğer unvanlara naklen atama isteyebilir. Aynı denkten neyin anlaşılması gerektiği, geçiş yapılmak istenen kurumun atama ve yer değiştirme yönetmeliğinde yer almaktadır. 2- Geçiş yapılmak istenen kurum geçişi kabul ederse, bu halde, çalıştığınız kuruma muvafakat sorulacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: egitimhane.com

KURUMLAR ARASI GEÇİŞ NASIL YAPILIR? // MEVZUAT VE YÖNETMELİKLER

İlgili 15 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Aday memur istifa edip başka kuruma geçebilir mi?

Memuriyetten adaylık döneminde ayrılanlar sadece ayrıldıkları kuruma dönmek için müracaat edebilirler. Yani, adaylık döneminde Tarım ve Köyişleri Bakanlığında memur olarak çalışan birisi ancak Tarım ve Köyişleri Bakanlığında tekrar memuriyete dönebilmekte bunun dışındaki kurumlara ise dönememektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sadikayabasi.av.tr

İstifa eden memur başka bir kurumda işe başlayabilir mi?

Kendi isteğiyle memuriyetten istifa eden veya istifa etmiş sayılan personel iki defadan fazla olmamak ve açıkta geçen bekleme süresini tamamlamak kaydıyla 657 sayılı Kanunun 92. maddesine göre tekrar memuriyete dönebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: personel.iyte.edu.tr

Kamuda kurumlar arası geçiş kaç yıl?

Memurun kurumlar arası geçiş talebi. Atamasını isteyen memurun asaletinin tasdik edilmiş olması. Yani en az 2 senelik çalışma süresini tamamlamış, aday memurluk aşamasını geçmiş olması (DMK madde 54)

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenisafak.com

Memur Kurum Değiştirebilir mi?

Kanun hükmü, 657'ye tabi kamu kurumları yahut 657'ye tabi olmayan kurum ve kuruluşları arasında memur nakil rejimi düzenlemektedir. Mevzuat doğrultusunda süreç başarıyla tamamlandığında memurların kurumlar arası geçiş yapması mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahmetalkan.av.tr

1 yılını dolduran memur tayin isteyebilir mi?

ADAY MEMUR TAYİN İSTEYEBİLİR Mİ? 657 sayılı Kanunu'nun 54'üncü maddesinde “ Aday olarak atanmış devlet memurunun adaylık süresi bir yıldan az iki yıldan çok olamaz ve bu süre içinde aday memurun başka kurumlara nakli yapılamaz" ifadeleri yer almaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Kadrolu memur başka kuruma nasıl geçer?

Memurun Nakil Talebinde Bulunması

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, kurumlar arası geçiş işlemi için “kurumlar arası muvafakat” şartını aramaktadır. Bu muvafakatin sağlanması için öncelikle memurun naklen geçmek istediği kuruma yazılı bir dilekçe ile başvurarak naklini talep etmesi gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tahanci.av.tr

4 b li memur kurumlar arası geçiş yapabilir mi?

4/B`li personelin kurumlar arası nakli olmayacaktır. Düzenlemede, sözleşmeli personelin kurumlar arası yer değişikliği yapamayacağı açık olarak yer almıştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mdho.org.tr

En çok memur hangi kurumda?

Toplam 6197 üst düzey devlet memurunun sadece yüzde 9.44'ünü kadın memurlar oluşturuyor. 2.3 milyon kişi bakanlıklara bağlı kurum ve kuruluşlarda istihdam ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı ise öğretmenlerden dolayı en fazla personel çalıştıran bakanlık konumunda bulunuyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mynet.com

Kadrolu memur kadrolu atamaya tercih yapabilir mi?

Çünkü, 657 sayılı Kanunun 54'üncü maddesi gereğince aday memurken başka bir kuruma nakil yapılmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Kadrolu memur görevden alınabilir mi?

Kamu hizmeti yapan memurun görevinde kalmasında sakınca görülmesi durumunda idare birimi tarafından görevden uzaklaştırma kararı verilebilir. Bu karar soruşturma veya kovuşturma evresinde de verilebilmektedir. İdarenin soruşturma başlamadan bu kararı alması durumunda ise 10 gün içinde soruşturma başlatılması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahmetalkan.av.tr

Kadrolu memur tayin isteyebilir mi?

En İyi Cevap. Yeni memur olan kişiler bir yıllık süre içinde geçerli bir nedenleri1 olsa dahi şehir içi veya şehir dışı tayin isteğinde bulunamaz. 1 yıllık stajyer memurluk hizmetini tamamladıktan sonra gerekçeli mazeret belirterek tayin isteğinde bulunulabilir. olarak belirlenmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kizlarsoruyor.com

Memur istediği zaman tayin isteyebilir mi?

3 yılını dolduran ve devlet memurluğu statüsüne geçen personelin mazeret tayinleri olan eş durumu, sağlık mazereti ve can güvenliği tayinleri yapılmaktadır. Ancak isteğe bağlı tayinleri isteyebilmesi için kadroya geçtikten sonra artı bir yıl daha görev yapması gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sagliksen.org.tr

Memur istediği yere atanabilir mi?

Can güvenliği mazeretine dayalı olarak yapılacak yer değişikliğinde memur; aynı hizmet bölgesi içindeki başka bir hizmet alanına, görev yaptığı hizmet bölgesinde ihtiyaç bulunmaması halinde ise diğer hizmet bölgelerine atanabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

Devlet memur istemediği birimde çalıştırılabilir mi?

Bu yasal durum karşısında; 6111 sayılı Yasa'nın Resmi Gazetede yayımlandığı 25. Şubat.2011 tarihinden sonra; bir memuru kadrosunun bağlı bulunduğu birim dışında kuruluşun başka bir biriminde kadrosu dışında çalıştırılmasının yasal dayanağı yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: evrensel.net

Devlet memurluğundan çıkarma kaç yıl?

Devlet Memurluğundan Çıkarma Cezasının Bir Alt Cezası Nedir

Devlet memurluğundan çıkarma cezasının bir alt cezası kademe ilerlemesinin durdurulmasıdır. Fiilin ağırlık derecesine göre memurun, bulunduğu kademede ilerlemesinin 1-3 yıl durdurulmasıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tahanci.av.tr

Memur kadro derecesi kaç yılda bir yükselir?

Genel olarak her bir hizmet yılınıza karşılık bir kademe, her üç hizmet yılınıza karşılık bir derece ilerlemesi yapılır. Bu şekilde yapılan işlemler ile eğitim durumunuza göre yükselebileceğiniz derece ve kademenin son kademesine kadar yükselebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

Kadroludan sözleşmeliye geçiş var mı?

Kadrolu memur olduktan sonra sözleşmeli memur olarak atanabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurasor.com

Kadrolu memur istifa edip işçi olabilir mi?

Bir örnek verecek olursak; memur olarak çalışan bir kişi, KPSS'ye girip daha sonra İş Kurumunun yayımladığı ilanları takip edetrek örneğin TÜRKSAT'a işçi olarak girmeye hak kazanması halinde, memuriyet görevinden istifa ederek işçilik statüsüne geçişi mümkün bulunmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Kadrolu memur ne zaman istifa edebilir?

657 sayılı yasanın 94. maddesine göre, kurumlarınca kabul edilen mazereti olmaksızın görevini terk eden ve bu terki kesintisiz 10 gün devam eden memurlar, yazılı müracaat şartı aranmaksızın, çekilme isteğinde bulunulmuş sayılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sezinaksoy.av.tr

Kadrolu personel istifa ederse ne olur?

İstifa eden memur kural olarak, istifa isteği kabul edilene kadar görevine devam eder. Ancak bu süre en çok 1 ay olabilir. 1 ay sonunda memur görevini bırakabilir. Eğer memur olağanüstü bir mazeret nedeniyle istifa ediyorsa 1 aylık süreye tabi olmaz ve görevi derhal bırakabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mustafabaysal.com
Önceki makale
İletişimin yöntemleri nelerdir?
Sonraki makale
160 boy pilot olabilir mi?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT