Memurların eş durumundan tayin istemeleri için eşlerinin de memur olmasına gerek yok. Bu konuda yapılan değişiklikle bu şart kaldırıldı. Dolayısıyla eşi SSK'lı çalışan veya kendi işini yapan bir memur da eş durumundan tayin isteme hakkına sahip.
Eşi devlet memuru olan ya da olmayan eşler de eş durumundan tayin talebinde bulunabilirler. Ancak bu tür durumlarda tayin isteyen kişiler için son iki yıllık bir süre içinde en az 360 prim gün sayısının doldurmuş olması şartı vardır.
“Kamu görevlisi olmayan eşinin, atanma talep edilen yerde başvuru tarihi itibarıyla son dört yıl içinde 720 gün sosyal güvenlik primi ödemek suretiyle kendi adına veya bir hizmet akdi ile işverene bağlı olarak çalışmış ve halen çalışıyor olması halinde, personelin yer değişikliği suretiyle ataması yapılır.
Eş durumu tayini Ocak ve Temmuz aylarında ilan edilen kuralarla yapılır. Diğer tayinleri 3+1 yıl olan 4 yılını doldurduktan sonra isteyebilir. *Sağlık Mazeret tayininde ailesindeki birinci derece yakınını kullanarak tayin isteyen bir kişi ancak 3+1 yani 4 yıl sonunda bundan yararlanır.
SORU: EŞ DURUMU TAYİNİ İÇİN NİKAH NE ZAMAN OLMALI? CEVAP: Eş durumundan faydalanabilmek için belli bir süre şartı bulunmamaktadır. Yani nikâhın yapıldığı tarihten itibaren gerekli evraklarla başvurmanız durumunda mazeret durumunuz değerlendirilecektir.
İlgili 25 soru bulundu
EŞ DURUMU MAZERETİ BAŞVURUSUNDA GEREKLİ BELGELER;
gösteren belge, Evlilik cüzdanı örneği, • Başvuru tarihleri arasında alınacak eşine ait ikametgâh belgesi, • Başvuru tarihleri arasında E-Devlet üzerinden alınacak hizmet belgesi.
Bu personel can güvenliği ve sağlık sebepleri hariç olmak üzere üç yıl süreyle başka bir yere atanamaz. Memur kadrolarına atananlar, aynı yerde en az bir yıl daha görev yapar.
Düzenlemeyle 28 Kasım 2022'den önce sözleşmeli olarak göreve başlayanlar, herhangi bir bekleme süresine tabi olmadan, doğrudan bulundukları kurumlarda memur kadrosuna geçebilecek. Bu kapsamdakilerin, memurluğa geçmelerinin ardından 1 yıl süreyle aynı kadroda çalıştıktan sonra tayin hakkını elde edebilecekler.
Bu düzenlemenin hayata geçmesi ile sözleşmeli çalışan sağlık personelimiz, ilk atandığı yerde 3 yıl çalıştıktan sonra talebi halinde memur kadrosuna geçebilecek.
Kadroya geçenler, görevde yükselme ve tayin gibi tüm haklardan yararlanabilecek. Tayin hakkı, 1 yıl sonra verilecek. Belediyelerdeki sözleşmeliler de düzenleme kapsamında yer alıyor.
Aile birliği memur tayin hakkı halk arasında eş durumu tayini olarak bilir. Memurların eş durumundan tayin istemeleri için eşlerinin de memur olmasına gerek yok. Bu konuda yapılan değişiklikle bu şart kaldırıldı.
ATAMA TARİHİ BELLİ OLDU!
Öğretmenlerin mazerete bağlı yer değişikliği atamaları 23 Ağustos 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.
SORU 16: Başvurularda kaç tercih yapılacaktır? CEVAP 16: Öğretmenler, mazeretlerinin bulunduğu ildeki tüm eğitim kurumları arasından en çok 40 (kırk) tercihte bulunabilir.
Devlet memurları kanunu, kamu personeli olan eşin atama istediği yerde uygun kadro veya görev bulunmaması nedenleri ile atama yapılmadığında, ataması yapılmayan eşe eşinin görev süresi boyunca izin verilmesine de hükmetmektedir.
Memurun Nakil Talebinde Bulunması
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, kurumlar arası geçiş işlemi için “kurumlar arası muvafakat” şartını aramaktadır. Bu muvafakatin sağlanması için öncelikle memurun naklen geçmek istediği kuruma yazılı bir dilekçe ile başvurarak naklini talep etmesi gerekmektedir.
4 B Sözleşmeli Personel Tayin Hakkı
4 b sözleşmeli personel hakları arasında en başta tayin hakkı gelmektedir. Zira halk arasında çakılı kadro olarak isimlendirilen bu kadrolarda kurum içi tayin hakkı mümkündür.
CEVAP 5: 4.5.6. hizmet alanlarında zorunlu çalışma yükümlülüğü yerine getiren öğretmenler, 30 Eylül 2017 tarihi itibarıyla 3 yılı tamamlamak şartıyla İL İÇİNDE veya İLLER ARASINDA zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarına yer değiştirme isteğinde bulunabilirler.
İşte, MEB 2023 il içi yer değiştirme sonuçları hakkında gelişmeler... İL İÇİ TAYİN SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? İl içi tayin sonuçları 20 Temmuz 2023 tarihinde erişime açılacak. Atamalar valiliklerce gerçekleştirilecek.
Polislerin şark görevi kapsamında olan iller; Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Artvin, Bayburt, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Hakkâri, Iğdır, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli ve Van ilidir.
Kadrolu olan sözleşmeli personel isteğe bağlı yer değiştirme, aylık izin hakları var mı? Kurumlar arası yer değişikliği hakkına sahip olacaklar. Kurum içi yer değişikliği talebi de münhal kadro olursa yapılabilecek. Eş, sağlık ve özel durumlara bağlı olarak diğer eş kamu personeli olmasa dahi tanınacak.
Yönetmeliğe göre öğretmenlerin il dışı yer değiştirmeye başvurabilmesi için bulunduğu ilde 3 yıl çalışması gerekmektedir.
4. Doğrudan Bakanlık merkez teşkilâtına bağlı eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenler üç yıllık çalışma süresi şartı aranmadan yer değiştirme isteğinde bulunabileceklerdir.
Şöyle ki; Kadrolu öğretmenlerde mazerete dayalı tayin hakkı 1 yılın, il içi ve iller arası tayin hakkı 3 yılın sonunda olurken, sözleşmeli öğretmenlerde mazerete dayalı tayin hakkı 3.yılın, il içi ve iller arası tayin hakkı ise 4. yılın sonunda yapılabilmektedir.
Göreve başladığı tarihten sonra aybaşında (15'inde) maaşı peşin ödenir. (657 S. DMK-Madde 164) (Ücretsiz izin dönüşü göreve başlayan personel için de aynı işlem uygulanır.) peşin maaş ve 14 günlük kısıt maaş hak eder. çalışmadığı günlere ilişkin olarak hak edilmeyen ücretler için kişi borcu işlemi yapılır.
Gündelik*%5*Km
2-Memurun eşi de memur ve aynı yere tayini çıkmışsa Km tazminatı memur için %5 eşi için ise oran %2,5 olarak hesaplanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri