Bu gelenekle üretilen Malatya Kâğıt Kebabı Malatya'nın yöresel yemeklerden biri olup kutlama yemeklerinde de ikram edilir. Bu sebeple Malatya Kâğıt Kebabının, coğrafi sınır ile ün bağı bulunur.Malatya Kağıt Kebabı 18.03.2021 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır.
Tepsi kebabı, namıdiğer lahm-ı sini, Antakya'ya ait olan lezzetli yemeklerden sadece biri.
Şimdi bir Tokatlı vatandaşımıza Antakya'daki kağıt kebabını gösterirseniz “De gel işine kaat kebabı neyin bu deel!” der. Lakin bu kebap bir tepsi üzerine yayılan kağıt üzerinde pişirildiği için buna kağıt kebabı deniyor ve Arapça'daki ismi “Lahmelevarka” Lahm- Et, Varka-Kağıt anlamında…
Kebap, Adana ili ile özdeşleşmiştir.
İlgili 28 soru bulundu
Büryan, püryan ya da biran olarak da adlandırılan, Türkiye'nin birçok yerinde yapılan fakat daha çok Siirt ve Bitlis yöresine ait bir et yemeğidir. Arapça'da Perive olarak da adlandırılır. Sonuç olarak kuyu kebabının bir türevidir.
Dünyanın en güzel kebabı - Hasan Usta Kebap, Adana Resmi.
Türkiye'de kebap birçok bölgede yapılsa da Gaziantep, Adana, Urfa, Hatay, Kastamonu, Erzurum ve Bursa özellikle kebaplarıyla öne çıkıyor. Diğer şehirlerde ise şu kebapları tadabilirsiniz; çökertme kebabı (Muğla), döner kebabı (Trabzon), acılı güveç (Aydın), tepsi kebabı (Antakya-Nevşehir), dağar kebabı (Balıkesir).
Kağıt kebabı mutlaka kuzu etinden olmalı. Kağıda sarılan kuzu eti taş fırında odun ateşiyle 8-12 saat pişirilerek hazır hale geliyor. Kağıt kebabının sebzeli ve sadesi mevcut.
İzmir'in yöresel lezzetlerindendir. Bayramlarda hazırlanır. Kirde kebabı, kuzu veya dana etiyle yapılan ana yemeklerden biridir. Baharatlarla harmanlanmış et, sebze ve domatesle pişirilip kat kat kreplerin arasına konularak yapılır.
Bu kebap Malatya'nın en lezzetli yemekleri arasında yer alıyor. Menümüzün en favori yemeklerinden biri Geleli kebabıdır. Geleli kebabı Malatya mutfağının olmazsa olması hatta baş tacıdır." diye konuştu.
Testi Kebabı - Nevşehir. Kapadokya bölgesinin kendine özgü tatlarından birisi de meşhur testi kebabıdır. Başlangıç itibariyle tandır kültürü etrafında oluşan bir yemektir. Günümüzde tandırın yanı sıra fırınlarda ve açık ocaklarda da yapılmaktadır.
İlk olarak, dokusu ve piştiğinde oluşan pembemsi görüntüsü ile şeftali meyvesine benzetilmektedir.
Şeftali kebabı piştikten sonra fırından çıkartıp, yanında pide ve salata ile sıcak olarak servis edebilirsiniz. Üzeri nar gibi kızarmış kuzu gömleği ile beraber de yenilebileceği gibi, arzu eden bu gömleği çıkartıp, sadece köftesini de yiyebilir.
Yapılan çalışma sonucu, çeşitlilik açısından Türkiye'nin en zengin mutfağına Gaziantep'in sahip olduğu ve Gaziantep mutfağının tam 291 çeşit yemek, tatlı ve içecekten oluştuğu açıklanmıştır. İkinci sırada Elazığ'ın geldiği ve Elazığ mutfağının 154 çeşit yemek, tatlı ve içecekten oluştuğu belirtilmiştir.
1 – Gaziantep
Gaziantep Türkiye'nin en çok sevilen aynı zamanda gastronomi turizminin günden güne gelişme gösterdiği önemli şehirlerinden biri. Bu sebeple de yıl boyunca çok sayıda yerli ve yabancı turist gastronomi turu yapmak için Gaziantep'i ziyaret ediyor. Şehir 291 özgün yemek çeşidine sahip.
Unesco tarafından şu an için 3 şehir birbiriyle yarışmakta. Antep, Afyon ve Hatay illeri Türkiye'nin gastronomi şehirleri olarak dünya genelinde tanınmaktadır.
Pişirme kağıtlarını alın ve hazırladığınız yemeği birer porsiyonluk olacak şekilde kağıtlara paylaştırın. Paket şeklinde ve malzemeler dökülmeyecek şekilde katlayarak fırın tepsisine yerleştirin. 190 derecede ısıtılmış fırında ortalama 30 - 35 dakika arası pişirin.
Kağıt kebabı dana kaburgası, maydanoz, taze biber, sarımsak, tuz ve karabiberle yapılıyor.
Düdüklü tencerede kuşbaşı etleri 1 su bardağı su ile haşlayın. Kağıdın hazırlanması: Hazır kesilmiş yağlı kağıdı iki ucundan pile yapar gibi katlayın. İki ucundan arkaya çevirerek katlayın. Kebap çanağımız hazır.
Arapçadan dilimize geçen “kebap” kelimesi “kebuba” kökünden gelmektedir ve bu kelime “kavurmak, közlemek” anlamını taşımaktadır. Bin yılı aşkın süredir Anadolu topraklarında yapılan kebabın anavatanı Güneydoğu Anadolu ve Doğu Akdeniz'dir.
Diyarbakır Üsküre Kebabı / Diyarbakır Tas Kebabı
Adana kebabı, Adana'ya özgü, "zırh" adı verilen, satıra benzer bir bıçak ile elde kıyılan parça etten yapılan Türk mutfağında bir kebap veya şiş köfte çeşidi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri