Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Kağıtta kek yaparken kağıtlar yağlanır mı? Kağıt muffin kalıplarından kullanacaksanız herhangi bir yağlama işlemi yapmanıza gerek yoktur. Silikon muffin kalıplarından kullanacaksanız onları da iç harcını koymadan önce yağlamanız gerekmektedir.
Muffin kağıdını yağlayarak ya da yağlamadan kullanabilirsiniz.
Eğer muffin kalıplarınız silikon ya da seramik kaplıysa ömrünü uzatmak için ilk kullanımda yağlamalısınız. Sonraki kullanımlarda yağlamanıza gerek yok.
Kekin kalıbını margarin ile yağla katı yağ yani kalıptan çok kolay çıkmasını sağlar. Sıvı yağ ile sakın yağlamayın.
*İlk kullanımdan önce deterjanla yıkanmalı, durulanıp iyice kurulanmalıdır. *Daha iyi pişirme için, kullanmadan önce az miktar sıvı yada katı yağla yağlanmalıdır.
İlgili 16 soru bulundu
Teflon kek kalıbı modelleri de granit olanlar gibi yapışma yapmadığından sıklıkla tercih edilir. Silikon kek kalıbı modelleri eğilip bükülebilmesi ile bilinir.
kek kalıbını bir peçete yardımıyla yağlayıp hamuru daha sonra koyun. keki fırından aldıktan sonra 10 ya da 15 dakika ıslak bir bezle sarın kekin kolayca çıktığını göreceksiniz. Kek hamurunu kalıba dökmeden önce kalıbın orta kısmına ince uzun bir alimünyum folyo koyarsanız kek bozulmadan çıkar.
Ancak yağ olmadan da kek olur, hem de şahane olur! Kıvamı daha süngerimsi, tadı da daha hafif olan bir tarif var karşınızda. Kabarıp kabına sığmayan, nefis mi nefis yumuşacık yağsız kek tarifi ile karşınızdayız.
İşte kekin kalıptan rahatça çıkması için yapmanız gerekenler: Kek karışımını kalıba dökmeden önce kalıbı yağlayın ve hem tabanına hem de çevresine gelecek şekilde kalıba un serpin. Keki fırından çıkardıktan sonra üzerine nemli bir bez serin ve kalıbı ters çevirerek bekleyin. Keki su dolu bir kaba oturtabilirsiniz.
Kek harcını dökmeden önce borcamı yağlayabilirsiniz veya fırın kağıdı kullanarak kekin borcama yapışmasını önleyebilirsiniz.
Kağıtta Kek Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır? Malzemelerin hepsi çırpma kabına alınarak çırpılır. Muffin kağıtlarının yarısına gelecek şekilde paylaştırılır. 170 dereceli fırında yaklaşık 25 dakika kadar pişmeye bırakılır.
Seramik kaplamanın sağlık yönünden önemi büyüktür. Bazı kalıplarda az yağlamak pişireceğiniz kekin kalıba yapışmasına, çok yağlamak ise pişirdiğiniz kekin lezzetinin bozulmasına sebep olabilir. Bu nedenle yağlanması gerekmeye seramik kalıplar kullanım bakımından son derece büyük bir kolaylık sunar.
Kağıt muffin kalıplarından kullanacaksanız herhangi bir yağlama işlemi yapmanıza gerek yoktur. Silikon muffin kalıplarından kullanacaksanız onları da iç harcını koymadan önce yağlamanız gerekmektedir.
Mikseri yüksek ayarda çalıştırmak hava kabarcıkları yaratacağından keklerinizin gözenekli olmasına ve kolayca dağılmasına sebep olur. Keklerinizin hem kabarık hem de sağlam olması için hamur malzemelerini ilk önce tahta bir kaşık yardımı ile daha sonra da mikserin düşük ayarı ile kısa bir süre karıştırmanız yeterli.
Kek tepsiye yağlı kağıt nasıl konur? Ancak kek ve böreğinizin yapışmamasını garantilemek istiyorsanız, yağlı kağıt da kullanın. Yağlı kağıdı tepsi ve kek kalıbınızın ölçüsünde kesin ve içine yerleştirin. İsterseniz yağlama ve unlama işlemini yağlı kağıt üzerinde de tekrarlayabilirsiniz.
Granit kek kalıpları
Keklerinizi granit kaplarda pişirirken yağlı kağıt kullanmalı, bolca yağlamalı ve unlamalısınız ki yapışma riski ortadan kalksın. Uzun süre kullanıbilen kek kalıplarından onlar. Keklerin tadını da çok etkilen bir yapıda değiller.
Oda sıcaklığına gelmiş tereyağı yardımıyla kalıbızın tüm iç kısmını güzelce yağlayın. Ardından kalıbınızı güzelce unlayın. Unlarken dikkat etmeniz gereken nokta fazla unları silkelemek. Silkeleyin ki kek pişerken unlar tabanına yapışmasın ve tadını bozmasın.
Keki fırından çıkarttıktan sonra hemen kalıptan da çıkarmaya çalışmayın. Sakinleşin ve kalıbı 10 dakika oda sıcaklığında soğuması için bekletin.
En İyi Cevaplar. Yağ = kıvamın oluşumudur. Yağ yoksa kıvamda yoktur bu nedenle sertleşecek istediğin kıvama ulaşmayacaktır.
Yağı az gelen bir kek normalden daha kuru ve sert olur. Ancak yağ dokusu kazanmış kek ağızda dağılarak yumuşak bir his bırakır. Bunun yanı sıra fırını ısıtmadan keki koymak da kekin kurumasının önünü açar.
Kek harçlarında genellikle sıvı yağ, kimi zamanda tereyağı veya zeytinyağı kullanılıyor. Bazı durumlarda tereyağı- sıvı yağ, zeytinyağı - tereyağı gibi kambinasyonlar yapılabiliyor.
Tabii, keki pişirmeden önce kalıbını yağlamayı unutmayın! Kekin kalıba yapışmaması için bir başka önerimiz daha var. Hazırladığınız hamuru dökmeden önce kalıbı sıcak suya batırıp çıkarırsanız kek çok daha kolay çıkar ve dilimlenir.
Kek piştikten sonra bir süre kekinizi fırında bırakın. Sonra alıp oda sıcaklığında dinlendirin. Dinlenmeden kesip servis etmeyin, kendini toparlamasına zaman verin.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Kek kalıbına kek neden yapışır? Sıvı yağ olduğundan, fazla olması, kekin görüntüsünü ve uygulanacak yöntemin başarısını olumsuz etkileyebilir. En uygun yağlama yöntemi; bir kaseye alınacak sıvı yağın, bir fırça yardımı ile kalıba sürülmesidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri