Eğer kahkaha çiçeği ne zaman ekilir sorusuna yanıt arıyorsanız mutlaka mart ayından itibaren tohumları ekmeye başlamalısınız. Bahar ayları bu tohumlar için ideal bir dönemdir.
Kolayca ve sık çiçeklendiği, çok yıllık bir bitki olduğu ve doğru bakıldığında uzun yıllar yaşayabildiği için de kahkaha çiçekleri evde bakımı en çok tercih edilenler arasında yer alıyor.
Kahkaha Çiçeği Nasıl Çoğaltılır? Kahkaha çiçeği oldukça hızlı çiçeklenen bitki olduğundan tohum alarak ekimi yapılabilir. Tohumların temin edilmesi adına, çiçekçileri ziyaret etmek doğru olacaktır.
Tohumdan Gündüz Sefası Yetiştirme
Sağlıklı gündüz sefası çiçeği fideleri için gündüz sefası tohumlarının mart ayında ekilmesi uygundur. Ekim yapılmadan önce tohumların 24 saat boyunca suda bekletilmesi gerekmektedir. Ardından ayrı ayrı saksılar içerine ekilerek dikim uygulaması yapılmalıdır.
Ekim zamanı ilkbahar aylarıdır. Çiçek renkleri pembe, kırmızı, eflatun, turuncu, sarı ve beyaz olabilir.
İlgili 41 soru bulundu
Çiçekleri düşük kış sıcaklıklarına dayanıklı olduğundan, havalar çok soğumadığı sürece solmaz.
-Açtığınız tohum çukurlarına 2-3 tohum atmanız gereklidir. -Tohumlar toprağa çok gömülmemelidir, 1 cm kadar altına ekilmelidir. -Tohumlar 10-14 günde çimlenir.
-Tohumlar 3-10 günde çimlenir. -Çimlendirme yaptığınız toprak hafif nemli olmalıdır, çok sulu olmaması gerekir.
Akşam Sefası Çiçeği Nasıl Ekilir? Akşam sefası çiçeği çiçeklerin olgunlaşmasıyla oluşan yaprakların içerisindeki tohumlar alınarak ekilir. Hazırlanan toprak üzerine ekilen tohumlar üzerine hafif şekilde toprak örtülmesiyle ekilmektedir. Ekim işlemi bittikten sonra sulanmalıdır.
Çiçeklerinin uçları mavi çizgili beyazdır. Faydaları : Kabızlığı giderir. Hazmı kolaylaştırır.
Gündüz sefası çiçeğini, ikliminin uyduğu bir yerde bahçeye ekerek yetiştiriyorsanız her ilkbahar aylarında tekrardan büyürler. Ama bahçede değil de saksıda ya da balkonda yetiştiriyorsanız tohumlarını stoklayarak bir dahaki ilkbahar aylarında tekrardan ekmelisiniz. Gündüz sefası çiçeği çok kısa sürede yetişir.
Gündüz güzeli toprağa bir kere ekildiğinde etrafa dağılır ve ilkbaharda tekrardan yeşerir. Gün boyu çok güneş almayan, besleyici toprağa sabit yerlerde bulunur. Adından da anlaşılacağı gibi gün ışığı severler. Ayrıca çok güneşte olması çiçeği olumsuz etkiler.
Soğuk su köklere zarar verebilir. Bitkinizin sulanması için en uygun zaman erken sabah veya geç akşam saatleridir. Bu saatlerde su daha iyi emilir ve bitki yaprakları güneşe maruz kalmadan kurur.
İlkbahar mevsiminde tomurcuklanan petunya, yavaş yavaş çiçek açar ve çiçekleri yaz aylarında coşarak sonbahara değin açmayı sürdürür. Petunya çiçekleri çabuk büyür ve hızla çiçek açarlar. Petunya çiçeği mevsimlik bir çiçektir. Kış ayları gelene kadar çiçeklenmeye devam ederler.
Yosunu sulama suyunuza ekleyerek çiçeklerinizin beslenmesini destekleyebilirsiniz. Muz Kabuğu, Fasulye ve Balık Karışımı: Muz kabuğu, fasulye ve balık artıkları çiçekler için potasyum, azot ve diğer mineralleri sağlar. Bu karışımı toprağınıza ekleyerek çiçeklerinizin sağlıklı büyümesini teşvik edebilirsiniz.
Yeni bir saksı içerisine gübreli toprak dökerek solmuş yapraklardan arındırdığınız çiçeği yeni saksıya yerleştirmelisiniz. Gübreli toprak attığınız saksıya kurumuş yapraklarını kestiğiniz çiçeği yerleştirdikten sonra sulamaya başlayarak canlandırabilirsiniz.
Çiçek tohumları genellikle bahar aylarında veya yaz başlarında toprağa ekilmektedir. Dış ortamlara ekilecek olan çiçek tohumları için en uygun tarihi beklemeniz gerekmektedir. Ev ortamında çiçek tohumu ekmek istiyorsanız eğer bunun için herhangi bir zaman bulunmamaktadır.
Bulunması gereken ortam: Petunya Çiçeği, güneşe bayılır ve güneşin olduğu yerlerde konumlandırılmalıdır. Güneş almayan gölge yerlerde gelişimini tamamlayamaz ve çiçek açmaz. Günde 6 ila 8 saat direkt olarak güneş ışığı almalılardır.Hem iç hem dış mekanlarda yetiştirilir.
En hızlı çimlenen tohumlar , lahana ailesindeki her şeyi içerir; bok choi, brokoli, lahana, karnabahar vb. ve marul.
Tohumlar ocaklama yöntemi ile de dikilebilmektedir. Toprak üzerinde üç dört santim aralıklar verilerek parmak yardımı ile küçük oyuklar açılmalıdır. Oyukların içine çiçek tohumları yerleştirilmelidir. Daha sonrası da saksının üzerine 1-2 santim kalınlığını geçmeyecek şekilde toprak dökülmelidir.
Akşamsefası (Mirabilis jalapa), akşamsefasıgiller (Nyctaginaceae) familyasından çok yıllık bir süs bitkisi türü. L. Amerika'nın tropik bölgelerinden dünyanın birçok yerine dağılmış olan akşamsefası çabuk gelişen ve 1 m'ye kadar boylanabilen bir bitkidir.
Kolonya çiçeği olarak da bilinen Melisaya bizde parfüm çiçeği veya çalısı'da deniyor. Çeşitli Asya ülkelerinde gece yasemini, gece kraliçesi gibi isimleride vardır.
Gecesefası ya da akşamsefası olarak adlandırılan bir bitkidir. Böyle bir ad ile anılmasının sebebi akşamüzeri çiçek açması ve sabah da bu açmış olan çiçeklerin solmasından kaynaklanmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri