Eğer bir sabah kahvaltısında yulaf ezmesi ya da mısır gevreği alternatiflerinden birini seçmek zorunda olursanız, sağlığınız için yulafı seçin. Yulafın içeriği mısır gevreğine göre daha temiz. Yapısı daha seçkin. Kalorisi daha düşük.
Uzun süre mısır gevreği kullanan kişilerde kas kaybı ve anemi gibi sağlık sorunları oluşabilir ve içerdiği katkı maddeleri unutulmamalıdır. Yulaf, sağlıklı bir diyete iyi bir katkı sağlayabilir.
Kahvaltılık gevrek seçerken yapısını daha fazla koruyacak tahıl içerenleri seçin. Yulaf, yapısını daha uzun süre korur ve sizi daha uzun süre tok tutacağından sağlıklıdır. Düşük lifli kahvaltılık tahıllar süt eklediğinizde hızlı ıslanmazlar ve doyurucu özellikleri azdır.
Yulaf, kahvaltıda tüketebileceğiniz sağlıklı bir yiyecektir. Yulaf ezmesi, vücudun ihtiyacı olan önemli besinleri sağlar ve birçok yararlı etkiye sahiptir. Kilo Kontrolü Sağlar… Yulaf, yüksek miktarda lif içeriği nedeniyle, tokluk hissi verir ve açlık hissini azaltır.
Güne yüksek şekerli bir kahvaltı gevreği ile başlamak kan şekerinizi ve insülin seviyenizi yükseltecektir. Birkaç saat sonra kan şekeriniz düşebilir ve vücudunuz başka bir yüksek karbonhidratlı yemek veya atıştırmalık isteyecektir. Kahvaltılık gevrekler sağlıklı olarak pazarlanmaktadır.
İlgili 36 soru bulundu
Yeterli ve dengeli bir kahvaltı protein, karbonhidrat ve yağlar olmak üzere 3 besin grubundan besinleri içerir. Kahvaltıda kaliteli protein kaynağı olan yumurta, tam tahıllı ekmek, peynir, süt, mevsim sebzeleri ve kavrulmamış (tuzsuz) kuruyemişler yer almalıdır.
Bilmenizde fayda var:
Tam tahıllar, yeterli ve dengeli beslenmenin önemli bir parçasıdır. Tam tahıllı Nestle® Nesfit® kahvaltılık gevrekler, yüksek lif, düşük yağ, 5 vitamin, demir ve kalsiyum içeriğiyle yeterli ve dengeli beslenmenizde ihtiyacınız olan besin öğelerinin alımına katkıda bulunur.
Yulaf ezmesi sabah, öğle ve akşam öğünlerinde tüketilebilir. Güne zinde başlamak için sabah kahvaltılarında tüketilmesi önerilir. Fakat öğle yemeğinde ağır besinler tükettiyseniz, akşam yulaf yemek de olumlu sonuçlar verecektir. Yulafı sade tüketmek yerine süt veya yoğurtla karıştırabilirsiniz.
Süt veya yoğurt. ( Herhangi bir süt çeşidi olabilir; inek, keçi, badem, hindistan cevizi sütü vb.) Taze veya kuru meyveler. Ceviz, badem, fındık, kaju, ayçiçek çekirdeği gibi çiğ, kavrulmamış, tuzlanmamış sağlıklı yağlı tohumlar. Toz tarçın, kakao, keçiboynuzu unu, hindistan cevizi tozu.
Dünyadaki en sağlıklı tahıllar arasında yer alan yulaf; içerdiği vitamin, mineral, antioksidan ve lif bakımından adeta süper bir besindir. Tüm bu özellikleri nedeniyle uzmanlar yulafın günlük beslenme rutinine dahil olmasını öneriyor.
Lif yönünden zengin bir gevreğin tüketilmesi kilo yönetimi için daha faydalı olabilir. Örneğin tahıllı gevrekler daha uzun süre tok kalınmasına ve iştahın azaltılmasına yardımcı olur.
Kilo kontrolü ve sağlıklı yaşam için önerilen ölçüde kahvaltılık gevrek yemelisiniz. Genellikle 3 yemek kaşığı kahvaltılık gevreği bir su bardağı süt veya yoğurtla karıştırıp yemek uygun olacaktır.
Tahıl gevreği ve tam tahıl tüketiminde aşırıya kaçmamaya dikkat etmelisiniz. Günde bir kase yulaf ezmesi, teff veya chia tohumu besleyicidir, doyurucudur ve sindirime yardımcı olarak kilo vermenizi sağlar.
kilo verdirmek için yetersizdir. nesfit gibi ürünleri ara öğünlerde tüketilir zaten. bir de sabahları eğer kahvaltı yapmakta zorlananlar için de ideal oluyor ancak yumurta, bal, zeytin ve peynirin yerini tutmuyor. eğer kilo vermek için uğraşıyorsanız ara öğünde tüketmenizi öneririm..
Pratik bir kahvaltılık olan mısır gevreği süt ile kısa bir zamanda hazırlanır ve tüketilir. Besin değeri yüksek olan mısır gevreği kişiyi tek başına zayıflatmaz.
Sabah kahvaltısı ve ara öğün alternatifi olarak üretilen mısır ve buğday gevrekleri, süt ve yoğurt ile tüketilip özellikle içerisinde kuru meyve parçaları ile ceviz-badem içerenlerin tüketimi kahvaltı ve ara öğünler için yeterli ve dengelidir.
Kritik sorulardan biri de yulaf ezmesi çiğ yenir mi sorusudur. Bu besinin midemizin sindirip, yararlarını tam olarak alabilmesi için pişirilmesi gerekir.
Günlük Yulaf Tüketimi Ne Kadar Olmalı? 8 yemek kaşığı yulaf, günlük protein ihtiyacının %15'ini karşılar. İçeriğinde bulunan E vitamini, kas liflerinin hızlı yenilenmesini sağlar. Bu nedenle günlük tüketilmesi gereken yulaf miktarı ortalama 8 yemek kaşığıdır.
Muzu çatal yardımıyla ezin. Muz ve kıvam almış yulafı ayrı bir kapta karıştırın. Üzerini tahin, pekmez ve fındık ile süsleyin. Afiyet olsun.
Her gün en fazla 50 gr olacak şekilde tüketilen yulaf zararları konusunda endişe duymadan faydalanabileceğiniz değerli bir besindir. Düzenli tüketim ile yulafın kilo kontrolü, kas gelişimi, kalp ve damar sağlığının korunması gibi birçok faydasından kolaylıkla yararlanabilirsiniz.
Yulaf ezmesini süt ve meyveler ile buluşturarak, harika öğünler hazırlayabilirsiniz. Kan şekerinin dengelenmesini sağlayan yulaf, yağ yakımına yardımcı olacaktır. Faydalı yağlar, her zaman depo yağların yakılmasına destektir.
Günlük Yulaf Tüketimi Ne Kadar Olmalı? 8 yemek kaşığı yulaf, günlük protein ihtiyacının %15'ini karşılar. İçeriğinde bulunan E vitamini, kas liflerinin hızlı yenilenmesini sağlar. Bu nedenle günlük tüketilmesi gereken yulaf miktarı ortalama 8 yemek kaşığıdır.
Nefis NESFIT® tam tahıl ve pirinç gevreği, içeriğindeki tam yulaf ve B vitaminleri ile güne besleyici bir başlangıç yapmanızı sağlıyor.
Bu haliyle ürünün 40 gr.'lık tek porsiyonda 9 gr. ilave şeker yani yaklaşık 4 tane küp şeker içerdiğini belirtelim.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri