Günlük içim miktarını abartmadığımız sürece adrenalin artıran, kan dolaşımını güçlendiren, zihin açan ve uyku kaçıran özellikleri bulunuyor. Şimdi kahvenin bir de ağrı kesici potansiyeli olduğu ortaya çıktı.
Kafein kahve, çay, kakao bitkilerinde bulunan ve sinir sistemini uyarıcı özelliği olan doğal bir maddedir. Kafein ayrıca, adenozin denilen reseptörlerin faaliyetini engeller ve beyin damarlarını daraltır. Bu özellik de baş ağrısının azalmasına yardımcı olur.
- Türk kahvesini tükettiğiniz zamanlar da vücudunuzda bulunan enerjiyi artırır ve daha enerjik olmanızı sağlar. - Ağrınız olduğu zamanlar da tüketirseniz az bir miktar ağrı kesici etkisi bulunmaktadır.
Kahve veya az miktarda kafeinli içecek için
Özellikle sık kafein tüketenlerde, kafein yoksunluğu da baş ağrısına neden olabileceği için az miktarda kafein tüketmek baş ağrısını geçirir.
Uzmanlar, en çok kullanılan ağrı kesici maddesi 'paracetamol'ün kahveyle alındığında karaciğer için tehlikeli olduğunu bildirdi.
İlgili 32 soru bulundu
Maalesef #kahve öyle değil. İçeceklerin içeriğinde bulunan ve kalp sistemi üzerindeki basıncı artıran ve yükü artıran maddeler nedeniyle bu içecek ilaçla alınmamalıdır. Antibiyotik, kalp ve mide ile ilgili ilaçlar alırken kahve içmek kesinlikle yasaktır. Sonuçlar onarılamaz olabilir.
Çok çay ve kahve tüketmek, migren ve fibromiyalji ağrılarını artırır, IBS bulgularını kötüleştirir. Kahvenin içerisindeki kafein: Adenozin reseptörlerini etkileyerek uyku kalitesini azaltır ve bozar, uykuya dalmayı güçleştirir. Sinir hücrelerin ve beynin uyarılabilirliğini artırarak ağrılara daha duyarlı hale getirir.
Kafein, baş ağrısı tedavisinde sıklıkla kullanılan bir bileşendir. Kafeinin, baş ağrısı semptomlarını hafifletmek için etkili olduğu bilinmektedir. Bunun nedeni, kafeinin beyin kan damarlarını daraltabilmesi ve ağrıyı hafifleten etkili bir ağrı kesici olan adenosin reseptörlerini bloke edebilmesidir.
Kahve, içerdiği kafein ile kan damarlarını daraltarak konsantrasyonu arttırıyor. Baş ağrısı ve migren için günde 1 fincan tüketebilirsiniz.
Nescafe, baş ağrısına iyi gelir. Güçlü bir ağrı kesici olarak bilinen kafein, baş ağrısının daha kolay geçmesine yardımcı olur. Özellikle bir bardak Nescafe kahvesi içmek, ağrı kesicilerden ilaçların etkisini artırması sebebiyle, hem dikkatli kullanılmalı, hem de fayda sağlandığı için gözden çıkarılmamalıdır.
Kahvenin içeriğindeki antioksidan kalp sağlığına iyi gelir. Günde 1 fincan Türk kahvesi kalp dostu. Araştırmalar düzenli olarak tüketilen Türk kahvesinin, damarların iç yüzeylerindeki hücrelerin yapılarını korumaya destek olarak kalp rahatsızlığına yakalanma riskini düşürebildiğini ortaya koyuyor.
Kafeinin, ağrı kesicilerin etkisini güçlendirdiği bildirildi. ağrıyı gidermede yardımcı olduğunu gördü. aynı doz ve ek olarak 100-200 mg arasında kafein verdi.
Kahve Sağlığa Faydalıdır
Brezilyalı araştırmacılara göre kahvenin acıları, ağrıları dindirici ve insanı sakinleştirici etkisi var.
Kafein ağrıları azaltabilir
Yapılan gözlemler, bir fincan kahvenin antrenman sırasında ve antrenmandan sonraki zamanda kas ağrılarının azalttığını göstermiştir.
Kafein uykunuzu yeterince alamadığınızda sizi gün boyu zinde tutmaya yardımcı olan adenozin seviyesini yükseltir. Normal şartlarda vücut tarafından üretilen adenozin yeterli seviyede uyuyamadığınızda işlevini gerçekleştiremez. Öte yandan kahveden alınan kafein adenozin ile aynı işi görür ve sizi zinde tutar.
İçine de birkaç damla limon sıktınız mı, bu küçük kahve, baş ağrısına karşı iyi bir mucize ilaç gibidir. Kafein sayesinde kan dolaşımı hızlanır, ağrıların iletilmesi yavaşlar. Özellikle de sık kahve içmeyen kişilerde çok faydalıdır.
Stresten kaynaklı baş ağrısı sorunu, strese iyi gelen bitkiler ile çözülebilir. Bu bitkiler melisa, adaçayı, lavanta, kediotu, kantaron ve ıhlamurdur. Şiddetli baş ağrısına ne iyi gelir sorusunun cevabı papatya çayı ve biberiye çayıdır. Baş ağrısına iyi gelen diğer bitkiler arasında nane ve zencefil öne çıkar.
Ihlamur, papatya, rezene, zencefil ya da ısırgan otu çayı rahatlamaya ve ağrıları hafifletmeye yardımcı olabilecek bitki çaylarındandır. Ayrıca nane yağı, lavanta yağı ve papatya yağı da migren ağrılarına karşı tercih edilebilir. Bu yağlar masaj yapılarak uygulanabilir.
Kahve, antioksidan içeriği oldukça yüksek olan bir besindir. Yüksek antioksidan içeriği sayesinde düzenli olarak kahve tüketen bireylerde karaciğer kanseri ve kolorektal kanser türleri başta olmak üzere birçok kanser türüne yakalanma riskinin önemli ölçüde azaldığını gösteren bilimsel araştırmalar söz konusudur.
Kahvede bulunan kafeinin odaklanmayı arttırdığı ve yorgunluk hissini azalttığı bilinmektedir ve bu nedenle pek çok kişi zindeliği arttırmak için kahve içmeyi tercih eder. Fakat bazı kişilerde kahve içmek bunun tam tersi etkiye sahip olabilmektedir.
Çok eskiden beri kullanılan ve yararlı etkileri bilinen bazı bitki çayları baş ağrılarını geçirmek için de kullanılabilirler. Rahatlatıcı etkileri yanında antioksidan özellikleri de ek olarak yarar sağlar. Özellikle papatya, zencefil, ada çayı ve yeşil çay ağrı kesici olarak oldukça işe yarayacaktır.
Uyarıcı özelliğinin yanı sıra rahatlatıcı bir etkisi de bulunan kahve, beyin fonksiyonlarının düzenlenmesinde rol oynar. Ruh halinin doğrudan etkilendiği bu durumda akla depresyon gelir. Yapılan bazı klinik araştırmalar, kahve içmenin ruh sağlığını iyileştirdiğine dair bulgular elde etmiştir.
AĞRI KESİCİLER: Greyfurt ağrı kesicilerin etkisini büyük ölçüde azaltıyor. Bunun yanı sıra ağrı kesici aldıktan sonra kola, çay ve kahve de içmemek gerekiyor. Bu durumda ağrı geçmediği gibi kalp ritmi de bozulabiliyor.
Ve elbette ki sancılı ve huysuz olduğunuzda, güzellik uykunuz her türlü yardıma açıktır. Maalesef çıldırmış bir şekilde kahveye uzanmaya çalışmak, uzun vadede işinize yaramayacak. Kafeinin regl semptomlarını daha kötüleştirdiği bilinir ve vücuttaki östrojen seviyesini yükselttiği düşünülmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri