Saçlarınızı ev ortamında doğal bir yöntemle olduğundan daha koyu bir renge getirmek istiyorsanız bu yöntem tam aradığınız yöntem olabilir. Kahve telvesi kullanarak uygulayacağınız bu yöntemin en güzel yanı saç boyalarının kimyasal zararlı etkilerinden kaçmak ve bunlara vereceğiniz ücretlerden kurtulmak.
Doğal saç boyası yapımı Şems Aslan önerisi bu tarif aynı zamanda saçı besleyerek doğal kızıl tonlarına ulaşmanızı sağlar. Malzemeler: 1 çay bardağı Türk Kahvesi. 1 çay bardağı siyah çay.
Özellikle saçlarda büyük etkisi olan kahve telvesini, boya olarak kullanabileceğinizi hiç düşünmüş müydünüz? Kahve telvesi kullanarak saçlarınıza zarar vermeden rengi koyultabilirsiniz. Aynı zamanda bu yöntem saç boyatma işlemleri gibi maliyetli de değildir.
Saçınızı Onaracak Kahve Maskesi Tarifi:
Kahve ve suyu iyice karıştırarak saçlarınıza hafifçe uygulayın. Eğer saçlarınızın yapısı kuruysa içine biraz bal ve zeytinyağı ekleyerek de kullanabilirsiniz. Yaklaşık 10 dakika kadar saçlarınıza masaj yaparak maskeyi uygulayın. Haftada 2 kere uygulamanız yeterli olacaktır.
Bakımı Nasıl Yapılır? Koyu Kahve Saç Rengi Akar mı? Boyalı saçlar genellikle yıkama sayısı arttıkça, yani zamanla akabilmektedir. Koyu kahve saç rengi boyattığınız saçlarınızın, daha uzun süre kalıcı olmasını istiyor iseniz, saç bakımınıza özen göstermeli ve düzenli aralıklarla saç bakımı yapmalısınız.
İlgili 43 soru bulundu
Hazır Ettiğiniz Ürünleri Kuru Saç Diplerine Uygulayın. 20-30 Dakika Kadar Bekletin. Boyanın Kalan Kısmını Saçın Tamamına Uygulayın. Toplam Bekleme Süresi 45 Dakika Olacak Şekilde Saçınızda Bekletin.
Altın ışıltıları olan açık kahve tonları; buğday tenli ve esmer kişilere çok yakışmaktadır. Altın ışıltıları olan koyu kahve tonları; daha çok açık tenli kişilere yakışmaktadır. Küllü kahve tonları ise; gri yansımaları olan renkler esmer ve buğday tenli kişilere yakışmaktadır.
Tek yapmanız gereken iki ila dört fincan soğutulmuş kahveyi biraz telve ile karıştırarak ıslak saça uygulamak ve durulamadan önce 20 dakika bekletmek. Üstelik kahvenin saça sağladığı tek fayda beyazları kapatmak değildir.
Kan dolaşımını uyarır ve ölü deri hücrelerini uzaklaştırarak saç dökülmesini önler. Ayrıca saçı güçlendirir, doğal rengini biraz koyulaştırır ve hoş bir aroma sağlar.
Saç kremi, kahve telvesi ve lavanta yağı kullanarak saç renginizi birkaç ton koyulaştırabilirsiniz. Peki, kahve telvesi saça iyi gelir mi? Saç diplerine peeling etkisi yaparak kan akışını hızlandırır ve saçların beslenerek daha çabuk uzamasını sağlar. Kahve telvesi diş beyazlatma için de kullanılır.
Çayla gelen doğal renk
Bu tarif de koyu renk saçlar için: 2 çorba kaşığı siyah çay ile iki çorba kaşığı adaçayını kaynatın. Yarım saat bekletin ve saçınıza sürün. Bu işlemi en az iki ay, her gün uygulamalısınz. Her yıkamadan sonra bu işlemi yapabilirsiniz.
Kahverengi saçları tek seferde sarıya boyamak mümkündür. Saç boyama işlemlerinde, saç cilası ve sarı saç dip boyası kullanılması gerekiyor. Saç cilası sarı boya için oldukça önemlidir. Saçlarını boyayacak olanlar saç cilalarını kullanarak boyanın daha etkili olmasını sağlayabilir.
Karbonatın saça faydaları
*Saç derisinde oluşabilecek kötü kokuların önüne geçiyor. *Kepeklenmeyi önlüyor, var olan kepekleri yok ediyor. *Saçların parlak görünmesini sağlıyor. *Karbonat doğal bir renk açıcıdır.
1. Soğuk Kahve. Soğuk kahve, pembe cilt alt tonlu esmer tenlere kusursuz uyum sağlayan bir renk seçeneğidir.
Türk kahvesi saç rengi soğuk alt tonlu, koyu kahve tonlarından biri. Tıpkı Türk kahvesinin telvesi gibi koyu ve iddialı bir renge sahip. Kahve saç renginin bu tonu için ne çok koyu, ne de çok açık kahve diyebiliriz.
Koyu saçlarda yarattığı kontrast nedeniyle ombre saçlar esmerlere o kadar yakışıyor ki! Dahası, saçlarında sağlayacağın bu renk geçişleri için seçebileceğin bir sürü renk var! Eğer saçlarında sarı renk geçişleri istemiyorsan, pembe, mavi, kızıl veya aklına gelen herhangi bir rengi de tercih edebilirsin.
Sade Türk kahvesi hazırlayın ve soğumasını bekleyiniz. Soğuduktan sonra 1 su bardağı kahve telvesi ile saç kremini karıştırınız. Bu karışımı saçınıza uygulayınız ve 1 saat bekletiniz. 1 saat sonunda 1 su bardağı kahve ile sonrada sirkeli su ile durulayınız.
Kahvenin cilde faydaları arasında en çok öne çıkan özelliği antioksidan içermesi. Bu nedenle cildini serbest radikallerden koruyor ve cildin gençleşmesine yardımcı oluyor. Minik kahve granülleri de cildinde peeling etkisi yaratarak cildini ölü deriden arındırır ve yüzün daha pürüzsüz görünmesini sağlıyor.
Kafeinin ana faydası, kan dolaşımını teşvik ederek yeni saç oluşumunu desteklemesidir. Ayrıca saç hücrelerinin daha fazla uzamayı teşvik edici proteinler üretmesine yardımcı olarak, dökülmelerle savaşır ve saç tellerinin kalınlaşmasına da destek verir.
Bu nedenle, bizi endişelendiren saç dökülmesi ise bu içeceği tüketmeye devam edebiliriz, çünkü hiçbir durumda kahve içmek saç dökülmesine neden olmaz.
Bir avuç kadar adaçayı ve siyah çayı yarım litre kadar sıcak su ile karıştırıp demleyin. Soğuduktan sonra saçlarınıza uygulayın. Bir süre bekletip bol su ile durulayın. Hazırlaması da uygulaması da çok basit olan bu yöntem sayesinde saçlarınızdaki beyazların kısa süreliğine renklenmesini sağlayın.
Beyaz rengi kapatan farklı renk tonları da vardır. Bunlar; koyu kestane, koyu buğday, kızıl, çikolata kahve, patlıcan moru olarak sıralanabilir.
Zira içinde dorelik ve kızıllık bulunmayan koyu çikolata kahve saç rengi, koyu tenli kadınlar için ideal. Bu sayede, kendilerini olduğundan daha esmer göstermeyen bu renkle harika sonuçlar elde edebilirler.
Özellikle açık buğday veya beyaz tenli kadınlar için çok uygun olmakla beraber her göz rengi ile de uyum sağlayabilir. Renk yelpazesi incelendiğinde açıktan koyuya birçok farklı tonu olduğunu görebilirsiniz. Sizler de, bu tonlar arasından, mutlaka kendinize uygun olan bir tane bulacağınıza emin olabilirsiniz.
Koyu kestane, çikolata kahvesi, mavi siyah tonları esmer tenlileri daha genç gösterecek renkler arasında yer alabilir. Önemli olan doğal görünümünüze en uygun tonu bulmak. Ancak açık renklerden vazgeçemiyorsanız bu durumda seçiminizi bal kahvesi ve küllü sarı gibi renklerden yana yapabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri