Glikoz şurubu, tam hidrojenize bitkisel yağ(hindistancevizi),stabilizör(sodyum polifosfat,dipotasyum fosfat), süt proteini, emülgatör(yağ asitlerinin mono ve digliseritleri),topaklanmayı önleyici, renklendirici(beta karoten). Süt ürünü içerir.
Kahve kreması ve süt tozu aynı şey değil. Süt tozu üretiminde süt, belirli sıcaklıktaki çeperlere püskürtülür ve kurutulur. Böylece süt tozu tamamen ineğin memesinden çıkan sütün kurutulması ile elde edilir. Kahve kreması ise içinde çeşitli maddelerin bulunduğu bir karışımdır dolayısıyla ikisi birbirinden farklıdır.
İlk olarak süt köpürtücünün içine kabın 1/3 veya 2/3'ünü dolduracak şekilde soğuk süt eklenir. Süt ocak yardımıyla veya mikrodalga ie yaklaşık 70 dereceye kadar ısıtılır. 70 derece sıcaklığa ulaşan süt ocaktan veya mikrodalgadan alınır ve süt köpürtücüye dökülür.
Derin bir kaseye yumurta sarısı, un, tuz ve limon suyunu ekleyin. Güzelce karıştırın. Ardından sütü azar azar ilave edin ve topaklanmaması için sürekli olarak mikser ile karıştırın. Yaklaşık 10 dakika yüksek devirde çırpılınca kıvam alacak.
İlgili 35 soru bulundu
Elenmiş un ve mısır nişastasını derin bir tencereye alın. Üzerine süt, yumurta, şeker ve vanilya özütü ekleyip tüm malzemeyi topaklanmaması için bir mikser yardımıyla karıştırın. Ocağa aldığınız krema karışımını kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
Kendisi tek malzemeden yani sütün kaymağından elde edilen bir ürün. Her süt kaynatışınızda bir kabın içine kaymakları toparlayın ve buzdolabında dondurun. Oda sıcaklığında buzlarını çözdürüp, çırpıcı yardımıyla hafifçe çırpın. Çok çırparsanız tereyağı elde edersiniz, az çırparsanız süt kreması.
Normal kremaya göre daha az yağlıdır. Koyulaşması oldukça zor olan bu kremanın yoğun bir kıvama sahiptir. Eğer kahvenizi krema ile yumuşatarak tüketmeyi seviyorsanız toz kremalara göre daha sağlıklı olan temiz içerikli sıvı kahve kremalarını tercih edebilirsiniz.
Bunlardan ilki hemen hemen her markette bulabileceğimiz toz kahve kremasıdır. Toz kahve kremasının bir diğer adı ise süt tozudur. Pek çoğumuz bu kremayı süt tozu olarak bilmekteyiz.
Kahveye hangi krema kullanılır? Filtre kahvenin tadını yumuşatmak için en çok tercih edilen krema çeşidi kapsül kremadır. Bu krema çeşidinin filtre kahve kreması olarak da adlandırıldığını duyarız. Kapsül kremaları büyük marketlerin pek çoğunda bulabilirsiniz.
Özellikle süt tozu, krema, vanilya, fındık, karamel gibi aromalar, tatlandırıcı içeren kahveler vücudumuza zarar veriyor. Kahveye katılan zararlı bileşenler arasında süt tozu en başta yer alıyor. Süt tozunun içerisinde bulunan melamin bileşeni karaciğer yağlanmasına yol açıyor.
Bir tatlı kasıgı (2 g) NESCAFÉ®Gold Crema çözünebilir kahveyi fincanınıza koyun.2. Kaynatılıp 1 dakika bekletilmis 200 ml sıcak suyu ekleyin. 3. Arzu ederseniz COFFEE-MATE®veya süt ekleyin.Kuru ve serin yerde muhafaza ediniz.
Kahve kremaları zamanla bozulabilir
Kahve kremaları süt veya krema kadar çabuk bozulmasalar da, sonsuza kadar dayanmazlar. Bu nedenle paket üzerindeki saklama koşulları ve son kullanım tarihlerine dikkat etmek gerekir.
Krema, sütün homojenize edilmesi işleminden önce yüzeyinde biriken yağ tabakasının toplanması ile elde edilir. Bu nedenle yüksek oranda yağ içeren bir bileşendir. Paketli kremalar farklı yoğunluklarda ya da formlarda hazırlanabilir.
Pastacı Kreması İçin; orta boy derin bir tencere içine 1 adet yumurta kırın. Üzerine 1 yemek kaşığı nişasta, 2 yemek kaşığı un ve 2 yemek kaşığı toz şeker koyun. Son olarak karışım üzerine 2 su bardağı süt dökün. Tel çırpıcı yardımı ile iyice karıştırın.
Fransız mutfağının temel soslarından biri olan mousseline kreması, yumuşak dokusu ile tereyağı bazlı bir kremadır. Pasta, ekler, profiterol gibi ürünlerle birlikte kullanılır. Vanilya esansı ile aroma katılır.
İçerik. Glikoz şurubu, tam hidrojenize bitkisel yağ (palm çekirdeği), süt proteini, asitlik düzenleyici, stabilizör, emülgatör, topaklanmayı önleyici, tuz, aroma verici (süt).
Sorusuna yanıt şudur : Kahvenin kendisi değil, eklenen dış maddeler kilo alımına sebep olur. Bunlar şeker, şuruplar, tatlandırıcılar, süt tozu, krema, karamel tozu, çikolata taneleri vb. ilavelerdir. Şekersiz ve yukarıdaki ilave edilmiş ekstralar dışında kahve kilo alımına sebep olmaz.
Çiğ sütü derin bir tencere içine alın ve orta ateşte kaynatın. Kaynadığında üzerinde bir kabuk oluşana kadar bekleyin. İyice kaynayan sütü ocaktan alın ve üzerini kapatarak 1 gece dinlendirin. Ertesi gün, sütün üzerinde oluşan kaymakları cam kavanoza doldurun ve buzdolabında muhafaza edin.
1- Derin ve geniş bir sürahiye kahve, şeker ve 6-7 yemek kaşığı soğuk su ekleyip, karıştırıcı ile koyu kremamsı bir kıvam alana dek çırpın. 2- Bardaklara paylaştırarak servis edin. 3- Üzerine buzları ekleyip, sütü paylaştırarak ilave edin. 4- Soğuk su ilave ederek bardakları doldurun ve servis edin.
Örnek olarak; kremanın yağ oranı % 40 isteniyorsa; 100 lt sütten (3,6-0,1) / 0,40= 3,5/0,40= 8,75 kg krema alınır.
Temel Kremalar
Crème Patisserie: (okunuşu: Krem Patisie) Pastacı Kreması (Pastry Cream, okunuşu paystri krim) Tarifi için buraya tıklayabilirsiniz. Crème Anglaise : (Krem anglez) İngiliz kreması kremadan çok bir sostur, pastacı kreması yoğun krem anglez akışkandır.
Bildiğimiz üzere krema genellikle süt, şeker, yumurta sarısı ve vanilya gibi içeriklerin pişirilmesiyle ortaya çıkan bir üründür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri