Sindirim sisteminin çalışmasını düzenler ve bağırsakların çalışmasını hızlandırarak kabızlığı önlemeye yardımcı olur. Cildi yumuşatıcı etkiye sahip olan kahve telvesi peeling şeklinde masaj yapılarak cilde uygulandığında selülitleri giderici etkiye sahiptir.
4) Ölü Derilerden Arınmak, Siyah Noktalardan Kurtulmak için Harika Bir Çözüm! Makyajınızı temizledikten ya da ılık bir duştan sonra burun, alın ve çene bölgenize bir miktar kahve telvesini masaj yaparak uygulayın. 5 dakika kadar beklettikten sonra ılık suyla durulayın.
Bir fincan kahvenin 40 yıl hatırının olmasının yanı sıra kalan telvenin de faydaları çoktur. Kahve telvesinin faydaları arasında selülitlere iyi gelmesi, vücut çatlaklarını geçirmesi, çiçeklere gübre olması, kötü kokuları gidermesi sayılabilir.
Eğer hem kahve hem de bitki sever bir insansanız, çok şanslısınız. Kahve telvesini bitkileriniz için gübre olarak kullanamaya hazır olun! Kahve telvesi, bitkilerinizin büyümek ve sağlıklı kalmak için ihtiyaç duyduğu besinleri toprağından yeterince alamadığı zamanlarda imdadınıza yetişecek harika bir çözümdür.
Parlak saçlar için ise içtiğimiz kahveye benzer bir şekilde hazırlamamız gerekir. Odanın sıcaklığında kahve telvesini ve suyu karıştırın. Saçınızı yıkadıktan sonra bu karışımı saçınıza sürün ve 20 dakika bekleyin. Saçınızı yıkadığınız zaman parladığını göreceksiniz.
İlgili 16 soru bulundu
Saçlarınızın hızlı bir şekilde uzamasını istiyorsanız beslenme rutininizde protein ile C ve E vitaminlerine daha fazla yer vermelisiniz. Zengin protein içeriğiyle dikkat çeken yumurta, ayrıca saç dökülmelerine karşı etkili olan biotin maddesini ihtiva eder. Biotin saçların hızlı uzamasına da yardımcı olabilir.
Kahve, yıpranan saçların daha sağlıklı uzamasına ve yeni saçların daha hızlı çıkmasına yardımcı olur. Saç dökülmesine sebep olan DHT hormonunu hedefler. Ayrıca saç hücreleri büyüme aşamasındayken saça doğal bir bakım sağlayarak yardımcı olur. Saç köklerini içeren keseler, kafeinle büyüme dönemi gösterir.
Kahve telvesi cilt üzerinde oldukça etkilidir: Granüllü yapıya sahip olan telve ile cilde peeling yapıldığına ölü hücrelerden arınmayı sağlar. Düzenli olarak yapılan kahve telvesi maskesi ile sivilce oluşumu engellenir. Kahve telvesi siyah nokta oluşumunu önler.
Kahve telvesi çok kalın olduğunda cildinde hasar bırakabilir ve cilt yüzeyini çizebilir.
Kahve telvesi, kafeinin en fazla bulunduğu yerdir. Bu nedenle çok sık kahve telvesi yemek mide hastalıklarından, uykusuzluğa kadar pek çok sağlık sorununa neden olabilir. Ayrıca kahve telvesi, kalp çarpıntılarının da artmasına neden olur. Bu sebeple, kahve içildikten sonra telvenin bırakılması gerekir.
Kahve telvesi maskesi; el, yüz, dudaklar ve vücutta yaygın olarak kullanılan bir peeling türüdür. Farklı karışımlar şeklinde hazırlanan bu maske sayesinde cilt daha parlak ve daha sıkı bir görüntü kazanmaktadır.
Kahve sayesinde çok daha yumuşak, temiz ve parlak bir cilde sahip olmanızı sağlıyor. Ve tabii ki kahve-karbonat kürü düzenli olarak kullanıldığında önce istenmeyen tüylerin zayıflamasını ve azalmasını, ardından da neredeyse tamamen yok olmasını sağlıyor.
Türk kahvesi maskesi yüze uygulandığında gözenekleri de iyice temizlemektedir. Cildi sıkılaştıran bu maske yüzü ölü hücrelerden de arındırır. Böylece cilt pürüzsüz bir hale gelir.
Hücreleri yenileyici ve doku onarımına yardımcı olan kantaron yağı konu cilt beyazlatma olduğunda hızır gibi yetişenlerden. Kantaron çiçeğinden elde edilen bu doğal yağ antiseptik etkileri ile cildi aydınlatıyor, parlatıyor ve beyazlatıyor.
1. Cildinizde koyu lekeler oluşabilir. Kahvenin, cildinize fayda sağlayan antioksidan ve güçlü antienflamatuvar özellikleri vardır. Bir araştırmaya göre düzenli olarak kahve içmek sivilcelere neden olan iltihabı azaltmaya yardımcı olur.
Kahve telvesi maskenizi yüzünüze uyguladıktan sonra yaklaşık olarak 15-20 dakika kadar bekletin. Daha sonra ılık suyla durulayın. Bu karışımı gözenekleriniz küçülene kadar haftada 3-4 kez yapabilirsiniz.
Kahve telvesi, genel anlamda her cilt tipine uygun doğal bir bakım ürünüdür. Cildi canlandırır ve daha parlak görünüme kavuşturur. Cildi nemlendirme etkisi de bulunan kahve telvesi, cilde ihtiyacı olan nemi sağlar, kırışıklık ve sarkma gibi yaşlanma etkilerini geciktirir.
Kahvenin, cilde fayda sağlayan antioksidan ve güçlü antienflamatuvar özellikleri vardır. Bir araştırmaya göre düzenli olarak kahve içmek yüz sivilcelerine neden olabilecek iltihabı azaltmaya yardımcı olabilir. Ayrıca iltihaplanma ile bağlantılı cilt hiperpigmentasyonunu da azaltabilir.
Duştan önce ya da sonra kullanmada tercih edeceğiniz maskelerin herhangi bir zararı yoktur. Dilediğiniz maskeyi duştan önce de tercih edebilirsiniz.
İçerdiği kafeinle, cildi gençleştiriyor, ölü hücreleri temizliyor, renk tonunu eşitliyor. Aşırıya kaçılmadan tüketildiğinde, serbest radikallerin neden olduğu hücre hasarından koruyan ve yaşlanma belirtilerini geciktiren kahve, cilde uygulandığında da sayısız faydaya sahip. CİLDİ YAŞLANMAYA KARŞI KORUR!
Cilt Problemlerine İyi Gelir
Limon ve kahvenin içindeki antioksidanlar cildinizin pürüzsüzleşmesini sağlar. Limonun içinde bulunan C vitamini kolajen üretimini arttırarak cildinizi gençleştirir ve elastikiyetini artırır. Güneşe maruz kalan cildinizde oluşan lekelerin azalmasına yardımcı olur.
Türk kahvesi ve zeytinyağı ile yüz maskesi
Kolay ve bir o kadar masrafsız olan bu peeling hem siyah noktaların oluşumunu engeller hem de yüzünüzün nemlenmesine yardımcı olacaktır. Aynı zamanda cildinizin yumuşacık olmasını sağlayacaktır.
Kahve, saç ve saç derisi bakımı için mükemmel kılan özellikler içerir. Kan dolaşımını uyarır ve ölü deri hücrelerini uzaklaştırarak saç dökülmesini önler. Ayrıca saçı güçlendirir, doğal rengini biraz koyulaştırır ve hoş bir aroma sağlar.
Kahve telvesi saçlarınıza zarar vermeden renginin koyulaşmasına yardımcı olur.
Saçları yumuşatır ve aydınlatır Özellikle sarışınlar saçlarının uçlarına kahve uygulayarak saçlarının rengini açabilir. Esmerler ve kumrallar ise saçlarına kahve sürdüğünde daha parlak olduğunu görecektir. Buzdolabındaki kokuları yok eder Buzdolabında özellikle çürümüş yiyeceklerin kokusu uzun süre kalır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri