1. Cildinizde koyu lekeler oluşabilir. Kahvenin, cildinize fayda sağlayan antioksidan ve güçlü antienflamatuvar özellikleri vardır. Bir araştırmaya göre düzenli olarak kahve içmek sivilcelere neden olan iltihabı azaltmaya yardımcı olur.
Peki, kahve telvesi cildi karartır mı? Aksine kahve telvesi cildi ölü deriden temizleyerek daha açık bir renge kavuşmasını sağlar.
1 tatlı kaşığı kahve telvesini 1 tatlı kaşığı limon ve 1 tatlı kaşığı suyla karıştırıp cildinize masaj yaparak uygulayın. 10 dakika kadar beklettikten sonra ılık suyla durulayın. Bu işlemi düzenli olarak yaptığınızda daha aydınlık ve sağlıklı bir cilde sahip olacaksınız.
Kahvenin cilde faydaları arasında en çok öne çıkan özelliği antioksidan içermesi. Bu nedenle cildini serbest radikallerden koruyor ve cildin gençleşmesine yardımcı oluyor. Minik kahve granülleri de cildinde peeling etkisi yaratarak cildini ölü deriden arındırır ve yüzün daha pürüzsüz görünmesini sağlıyor.
Günde bir fincan kahve, cildinizin foto yaşlanmasını önlemeye yardımcı olabilir. Kahvede bulunan klorojenik asitler gibi birçok eser element, pigmentli lekelerin görünümünü azaltmaya yardımcı olur.
İlgili 34 soru bulundu
1-GÜNEŞTEN KORUNMAMAK
Aral, cildi yaşlandıran en önemli çevresel faktörün zararlı güneş ışınları olduğuna dikkat çekiyor. Yaz mevsiminde gereğinden fazla, özellikle de öğle saatlerinde güneş ışınlarına maruz kalan cildimizin güzelliği için çok riskli.
Bu nedenle cilt yüzeyinizdeki damarlar, kolajen üretimini arttırmak için çok fazla antioksidan ve besin dağıtmaz. Böylece çok fazla kahve tüketmek, cildinizde mevsimsel olarak kırışıklıklar oluşturur ve zamanla bu kırışıklıklar gevşemeye başlar.
Kahve tüketmeyi bırakanlar depresyon, anksiyete, baş dönmesi, grip benzeri semptomlar, uykusuzluk, sinirlilik, ruh hali değişimleri ve halsizlik gibi yan etkiler bildirdiler.
Kafein, hassas ciltlerde kan akışının artmasına ve kızarıklığa yol açabilir. Bu nedenle kafein içerikli cilt bakım ürünlerini kullanırken az miktarda ürünü cildinizin küçük bir bölgesinde deneyin.
Kahve direk sivilceye neden olur diyemeyiz. Bununla birlikte, çok fazla kafeinli kahve içmek, şeker veya süt eklemek sivilceyi daha da kötüleştirebilir. Gün içinde çok fazla kahve tüketen biriyseniz kafein alımını kademeli olarak azaltmanızı öneririz.
Yumurta akı ve kahveyi karıştırıp hazırlamış olduğunuz maskeyi göz altı bölgesine sürüp 15 dakika bekletin. Sürenin sonunda cildinizi yıkayıp temizleyin. Haftada 3 kere tekrarladığınızda göz altı morluklarının giderilmesini sağlayacaktır.
Kahve telvesi cildi sıkılaştırmaya ve pürüzsüzleştirmeye yardımcı olmaktadır. Sıkı ve pürüzsüz bir cilt de dışarıdan daha canlı ve sağlıklı görünmektedir. Maske ciltte, durduğu süre boyunca gözenekleri temizlemektedir. Bu sebeple de ölü hücrelerden arınan bölgede sivilce ve akne problemleri giderilmektedir.
Kahve, yıpranan saçların daha sağlıklı uzamasına ve yeni saçların daha hızlı çıkmasına yardımcı olur. Saç dökülmesine sebep olan DHT hormonunu hedefler. Ayrıca saç hücreleri büyüme aşamasındayken saça doğal bir bakım sağlayarak yardımcı olur. Saç köklerini içeren keseler, kafeinle büyüme dönemi gösterir.
Hücreleri yenileyici ve doku onarımına yardımcı olan kantaron yağı konu cilt beyazlatma olduğunda hızır gibi yetişenlerden. Kantaron çiçeğinden elde edilen bu doğal yağ antiseptik etkileri ile cildi aydınlatıyor, parlatıyor ve beyazlatıyor.
Göz altı morlukları için kahve maskesi son yıllarda oldukça popülerdir. Nedeni de kahvenin göz altı morluklarını azaltmada çok etkili olmasıdır. Göz altı morlukları için kahve telvesi de kullanılabilecek bu maskenin olumlu sonuçlarından birçok kişi memnun.
Kahve telvesi maskenizi yüzünüze uyguladıktan sonra yaklaşık olarak 15-20 dakika kadar bekletin. Daha sonra ılık suyla durulayın. Bu karışımı gözenekleriniz küçülene kadar haftada 3-4 kez yapabilirsiniz.
İçerdiği kafeinle, cildi gençleştiriyor, ölü hücreleri temizliyor, renk tonunu eşitliyor. Aşırıya kaçılmadan tüketildiğinde, serbest radikallerin neden olduğu hücre hasarından koruyan ve yaşlanma belirtilerini geciktiren kahve, cilde uygulandığında da sayısız faydaya sahip. CİLDİ YAŞLANMAYA KARŞI KORUR!
Günde 3 fincanın üzerinde kahve tüketiminin doğurganlığı olumsuz etkileyebildiği, 5 fincanın üzerinde kahve tüketiminin de kemik erimesine yol açabildiğini gösteren bilimsel çalışmalar mevcuttur. Yine aşırı kahve tüketimi uykusuzluk, gerginlik, sinirlilik ve hassasiyet gibi olumsuzluklara yol açabilir.
Kahve telvesinin zararları
Kahve telvesi, kafeinin en fazla bulunduğu yerdir. Bu nedenle çok sık kahve telvesi yemek mide hastalıklarından, uykusuzluğa kadar pek çok sağlık sorununa neden olabilir. Ayrıca kahve telvesi, kalp çarpıntılarının da artmasına neden olur.
Yapılan bu deneye göre, bir işi su da dahil olmak üzere gün içinde hiçbir şey içmeyip yalnızca kahve içmeye başlarsa ikinci ve üçüncü fincan kahve, enerjisinin her zamankinden daha fazla artmasına neden oluyor. Çünkü kahve, vücudumuzdaki dopamin, serotonin ve adrenalin seviyelerini hızla artırıyor.
Saçınızı daha hızlı uzatmaya çalışıyorsanız, günde bir fincan kahve buna yardımcı olabilir. Kafein, saç dökülmesine sebep olabilecek bir hormon olan dihidrotestosteronu (DHT hormonu) hedefler . Ayrıca saç hücrelerinin aktif büyüme aşamasındayken saça yardımcı olan daha organik bileşikler üretmesine yardımcı olur.
Kahve çekirdeklerinde bulunan antioksidanlar ve aminoasitler, saçın dokusunu önemli ölçüde güçlendirir. Kahve, vücuttaki kan akışını arttırır, kollajen üretimini tetikler, bu da hem saçlarınız hem de cildiniz için harikalar yaratabilir.
Cildine yapacağın kahve maskesi, kan dolaşımını hızlandırarak ve cildin daha aydınlık görünmesini sağlar. Kahve telvesi cildinin tonunun eşitlenmesine yardımcı olur.
Türk kahvesi telvesi cildin sıkılaşmasını sağlar. Gözeneklerin temizlenmesini sağlar. Böylece yüzde meydana gelen siyah nokta ve sivilce gibi problemlerin oluşumunu engeller. Dolayısıyla daha pürüzsüz bir cilde sahip olmanızı sağlar.
Kahve telvesi peeling etkisine sahiptir ve cildi ölü derilerden arındırır. Aynı zamanda bronzlaşmaya da katkı sağlayan kahve ciltte doğal yollarla renk değişikliğine katkıda bulunabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri