Kakao yağı, kakao meyvesinin çekirdeklerinden elde edilen bitkisel bir yağdır. Kakao çekirdekleri ortalama %50-%55 yağ içerir. Kakao çekirdekleri preslenerek yağ ve toz olarak ayrıştırılır. Kakao yağı sarımsı beyaz renkli, oda sıcaklığında sert, vücut ısısında eriyen özel bir yağdır.
Kakao yağı cildin kurumasını önleyen bir nemlendirici görevi üstlenir. Cildin alt tabakalarına kadar emilerek bu tabaklardaki hasarların tedavisine yardımcı olur. Doymuş yağ asitleri açısından zengin bir kaynak olan kakao yağı, çatlayan ve kuruyan ciltlerin nemlendirilmesini sağlayarak iyileşme sürecini kısaltır.
Oda sıcaklığında sarımtırak bej renge sahip olan kakao yağı, kokusu itibarıyla ise tıpkı çikolataya benziyor. Ürün, ortalama 35 dereceden daha düşük sıcaklıkta tutulduğunda hızlı bir şekilde margarinden daha yoğun bir kıvam alıyor.
Hindistan cevizi yağı, çikolatanın biraz daha hızlı sertleşmesine izin verdiği için yaygın olarak kullanılan bir kakao yağı alternatifi olarak değerlendirilir.Bu nedenle, hindistancevizi yağı çikolata kabukları için sıklıkla kullanılır.
Kuru cildi olanlara sık sık tavsiye edilen kakao yağı, cildin nemlenmesini sağlıyor. Nemlendirici özelliği ile çatlayan ve kuruyan dudakların bakımında da kullanılıyor. Yaşlanma karşıtı olarak da bilinen kakao yağı, ciltteki kırışıklıkları da azaltıyor.
İlgili 42 soru bulundu
-Buzdolabında saklanmamalıdır. Kakaodan elde edilen kakao yağı hassas bir yapıya sahiptir. Yüksek ısı ve ya neme maruz kalması durumunda kakao yağının kristal yapısı bozulur ve kristaller yüzeye çıkar.
Mineral yağlar bir başka değişle petrol türevi yağlar bu listenin en başında gelirken bitki bazlı yağlardan Hindistan cevizi yağı, shea yağı, kakao yağı, palmiye yağı ve keten tohumu yağı gözenek tıkayan doğal komedojenik yağları oluştururlar.
Kakao yağı, cildi nemlendirir, cilde parlaklık verir ve antioksidan özelliği görür. Cildinizde oluşan açık yaraların kısa süre içinde onarılmasında büyük rol oynar. Güneş yanığı oluşumundan sonra ciltteki yanma, gerilme, çatlama ve kurumanın tedavisinde kullanılır. Cildi bronzlaştırıcı bir özelliği vardır.
Kakao yağı, doğru miktarlarda tüketildiğinde kalp dostu bir yağdır. Sağlıklı yağlar beyin sağlığı için önemli olduğu gibi enerjinizi yükseltmekte ve kolestrol seviyenizi düşürmekte yardımcı olur. Kakao yağı magnezyum, demir, vitamin E ve antioksidan kaynağıdır. Böylelikle bağışıklık sistemini de destekler.
Kakao yağı damar tıkanıklığı, kalp krizi veya felç gibi hayati sonuçları olan hastalıklara karşı önemli bir koruma duvarı sağlamaktadır. Öte yandan sıkı bir antioksidan deposu olması sebebiyle de bağışıklığın kuvvetli tutulmasında oldukça önemli bir konumdadır. Kakao yağı önemli bir metabolizma çalıştırıcıdır.
Bitter çikolata en az 35% oranında kakao içermelidir.
Daha koyu, daha iyi! Yüksek kakao içerikli çikolata yiyin - %70 ila %85. Sade bitter çikolata daha sağlıklıdır. Kuruyemiş ya da meyve içermedikçe dolgulu olanlardan kaçının.
Yapılan araştırmalara göre kakao yağı, içerisinde bulunan antioksidan sayesinde cildi onararak, lekelerin azalmasına yardımcı olur. Her türden oluşan lekeleri gidermeye yardımcı olan kakao aynı zaman da zarar görmüş dokuların yerine yeni cilt dokularının gelmesini sağlar.
Kakao Yağı 1 kg Fiyatı 285,03 TL.
Kakao yağı nereden alınır sorusu kullanıcılar için önemli. Genellikle eczane veya aktar gibi yerlerde satışa sunulan ürüne online olarak da ulaşılabiliyor. Kakao yağı Hepsiburada ile kolayca satın alınabiliyor.
Kakao yağı, Afrika ormanlarında yetişen kakao ağacının aynı isimli meyvesinin çekirdeklerinden elde edilen ve eriyebilen bir doğal yağ çeşidi. Ağzımızı sulandıran o leziz çikolataların yapımında da kullanılan bu yağ, çikolatanın ağızda eriyebilen bir yapıya sahip olmasını sağlıyor.
Yüzü ovalamak, mineral yağlar, susam yağı, vazelin, kakao yağı gibi maddeler sivilceleri artırır.
Kakao Çekirdeği, Polifenol(ler) ve Flavanoid bakımında en zengin gıdadır. Yüksek tansiyon, Kolestrol, Obezite, Kabızlık, Diyabet, Bronşiyal Astım gibi kronik sağlık sorunlarına karşı mücadelenizde size yardımcı olur ve nörotoksisiteye karşı koruyucu etkiler uygular. Yüksek Antioksidan içerir Kanser riskini azaltır.
Kakao yağı genel olarak katı halde bulunsa da vücut sıcaklığıyla kolayca eridiğinden doğrudan cilde uygulanabiliyor. Ancak dikkat, daha önce hiç kullanmadıysanız öncesinde kolunuzun iç bölgesinde ufak bir alana uygulayıp en az 24 saat gözlemleyin ve hiçbir kızarıklık, kaşıntı olmazsa kullanmaya başlayın.
özellikle kuru bacaklara ilaç olan yağ. cildi tahriş eden kıllardan kurtulma faaliyetlerinden sonra yanma ve kuruluk hissini alır. güzel kokan,esnek ve yumuşak bir cilt bırakır.güneş yağı olarak değil güneşten sonra nemlendirici olarak kullanılabilir.
Kakao yağı doğal bir nemlendiricidir cilt elastikiyetini arttırır. Yağ cildin nemini korumasına yardımcı olacak şekilde bir bariyer görevi görür. Güneş koruyucu ile birlikte doğal bir bronzlaştırıcı olarak tercih edilebilir. Kakao yağının bir diğer yaygın kullanımı ise yara ve çatlak izlerinin iyileştirilmesi içindir.
Kakao yağı saçlara parlaklık kazandırır, saçları yumuşatır ve saçlardaki fazla yağlanmayı azaltır, saçın yağ dengesini korumasına yardım eder. Kırıkları azaltır, kuru ve yıpranmış saçları onarır. Saçları güneş hasarından koruyarak güçlendirir. Kısacası kakao yağı her açıdan saç maskesi için kullanılabilir.
Kakao, cildin daha sıkı ve gergin olmasını sağlar. Ciltteki gözenekleri sıkılaştırır. Kakaoyu cilde maske olarak uygulamak siyah nokta oluşumunu önler, var olanları da yok eder. Kakao maskesi an akışını hızlandırır.
KURU YÜZE İYİ GELEN YAĞLAR İLE TARİFLERİ
Kuru bir yüze sahipseniz kullanmanız gereken doğal yağlar badem yağı, kayısı çekirdeği yağı, argan yağı, zeytinyağı ve Hindistan cevizi yağıdır. Argan yağı E vitamini ve Omega 3 içerdiğinden cildi nemlendirir ve kuru cildin nemlenmesini sağlar.
Hücre yenileyici yasemin yağının bilinen en önemli özelliklerinden biri de sıkılaştırma etkisidir. Pamuğa damlatarak yüzünüze ya da vücudunuza uygulayabilirsiniz. 2 günde 1 kere uyguladığınızda cildinizde sıkılaşma meydana gelecektir.
Karma Cilt Tipi
Kuru ve yağlı cilde sahipseniz yüzde rasyosu %50'ye yakın olan badem yağı, argan yağı, kayısı çekirdeği yağı, susam yağı veya kuşburnu çekirdeği yağı seçmelisiniz. Bu yağlar her iki duruma çok uzak olmadan karma cilt tipleri için daha dengelidirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri