Kaktüs meyvesi çekirdeği yağı, cilt bariyerini güçlendiren kırışıklıkla mücadele eden bütün dünyada mudili olmayan bir yağdır. Özellikleri; Cildi, erken yaşlanmaya karşı korur.kırışıklık oluşumunu engeller. Nemlendirici ve canlandırıcıdır.
Saf kaktüs çekirdeği yağımız latince Opuntia Ficus Indica adlı özel bir kaktüs türünün çekirdeklerinin tek tek elle ayıklanması ile elde edilir. Dünyada yoğun nemlendirici, yaşlanma karşıtı ve cilt yumuşatıcı özel bir yağ olarak bilinmektedir. Elde edilmesi inanılmaz derecede emek yoğun ve zaman alıcı bir yağdır.
2) Cilt Dostudur
Kaktüs meyvesinin en çok dikkat çeken özelliği cilt dostu olmasıdır. Kırışıklar için doğal bir mucizedir. Cildin erkenden yaşlanmasını önler. Gözaltı şişliklerini yok eder.
Su deposu olan kaktüs, cildi kurutan soğuk havaların da dermanı olabiliyor. Kaktüs suyunun içinde bulunan elektrolit oranı normal suya göre çok daha fazla. Dolayısıyla antioksidan etkisi yaratarak cildinize zararlı olan UV ışınlarına ciddi bir kalkan görevi görüyor.
Sivilce ve akneleri kurutur.
Yanıklar için merhem olur. Kuru ve hasarlı cildi nemlendirir. Göz çevresindeki koyu halkaları yok eder.
İlgili 44 soru bulundu
Kaktüs, anti-oksidatif flavonoid aktivitesi ile beyin koruyucu bir etki sağlar. Kaktüs yaprakları, içerdiği fitokimyasal maddeler ile özellikle meme, prostat, kolon ve karaciğer gibi hastalıkların önlenmesine yardımcı olur.
Antioksidandır, Cilt Dostudur, Kabızlık ve Şişkinliğe İyi. Gelir, Vücuda Enerji Verir,Kolesterol Seviyesini Düşürür, Glisemik İndeksi Düşüktür,Zayıflamaya Yardımcıdır, Ateş, grip ve soğuk algınlığı için birebirdir.
Kaktüsün evdeki negatif enerjiyi temizlediği bilinmektedir. Eğer iç mekanda pozitif bir enerji oluşturmak istersen her odaya kaktüs bırakabilirsin. Henüz bilimsel bir çalışma olmamasına rağmen kaktüsün radyasyonu temizlediğine dair de ifadeler yer alıyor.
İçi bol çekirdekli olan kaktüs meyvesi, özellikle çok iyi bir C vitamini deposudur. Kabukları soyulduktan sonra yenebileceği gibi, suyu da içilebilir.
İç ve dış mekanlarda dekorasyon amaçlı kullanılan kaktüs bitkisi, Amerika'da zaman zaman besin olarak tüketilmekte. Kaktüsün meyveleri ve yaprakları pek çok ülkede şifa niyetine sofralarda yerini alıyor.
Çöl bitkisi olan kaktüs, suyu çok sevmez. Eğer fazla su verirseniz, saksıdaki deliklerden fazla olan suyu atacaktır. Saksının çok çok büyük olmasına gerek yoktur. Köklerin rahat şekilde yerleşeceği boyutlarda kaktüs saksısı tercihi yapabilirsiniz.
Stres ve Gerginliği Azaltma: Kaktüs bakmak, gözleri yormadan uzak nesnelere odaklanma imkanı sağlayarak stresi ve gerginliği azaltabilir. Oksijen Üretimi ile Solunum Sağlığına Katkı: Kaktüsler, fotosentez sırasında oksijen üretirler, bu da iç mekanlardaki hava kalitesini artırarak solunum sağlığına katkıda bulunabilir.
Kaktüs bitkileri güneşi seven ve bolca güneş ışığına ihtiyaç duyan bitki türleridir. Kaktüs yetiştiriciliğinde kaktüslerin sağlıklı bir şekilde büyütülmesi için güneş ışığında uzun süre durdurulmalıdır. Bu nedenden dolayı kaktüs sahibi olan kişiler kaktüslerini evin güney cephesine en çok güneş alan yere koymalıdır.
Kaktüsler her türlü cihazdan, özellikle de bilgisayardan yayılan radyasyonu önlerler. Dolayısıyla herkesin bilgisayar odasında kaktüs bulunmalıdır.
Argan yağı kalp hastalığı riskini azaltmaya yardımcı olup, kalp sağlığını arttırabilir. Şeker ve insulin direncini azaltıp, diyabeti önlemeye yardımcı olur. Argan yağı cildin yaşlanmasını geciktirip, cilt elastikiyetini arttırır. Yanık yaraları başta olmak üzere, yaraları iyileşmesini kolaylaştırır.
Eğer çölde susuz ve mahsur kaldıysanız kaktüsün suyunu içip susuzluğunuzu giderebilirsiniz. Yanlış! İlk olarak su sandığımız şey kaktüsün suyu değil, kaktüsün posasıdır. İkinci olarak o posa zehirli alkaloidler içeriyor olabilir ve bu yüzden ishal olup su kaybından ölebilirsiniz.
Bazı kaktüslerin dikenleri zehirli olabileceği gibi, her şekilde deriye battığında ince dikenleri yüzünden can acıtabilirler ve çıkarılmaları duruma göre zor olabilir. Tüm kaktüs çeşitleri diken bulundurmaz ve peyote gibi dikensiz kaktüs türleri de vardır.
Sabbar kelimesini bulmacalarda kullanabilirsiniz. Kaktüs Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir? Kaktüs bitkisinin eş anlamlıları bulunmaktadır. Kaktüs kelimesinin eş anlamlıları şu şekildedir: Sabbar ve atlasçiçeği.
Kaktüsler bolca güneş ışığına ihtiyaç duyarlar. Kaktüslerin sağlıklı bir şekilde büyüyebilmesi için güneşlenme süreleri uzun tutulmalıdır. Bu nedenle kaktüsünüzü evinizin güney cephesinde en çok güneş alan yere koymalısınız. Güneş alan yerler kaktüsler için en ideal yerdir.
Son dönemlerde sıkça talep göre dikensiz kaktüsler 'skulent' olarak adlandırılmaktadır. Kaktüslerin doğal ortamı çöl olsa da evlerde daha uzun yaşamaları ve çürümemeleri için evde de bakılabilecek halde üretildiklerinden güneşe direkt olarak maruz kalmaları halinde tepki verdikleri görülmektedir.
Stresli düşüncelerden arınmak, kötü enerjiyi evin dışında bırakmak ve modunu yükseltmek için aromaterapi yağlardan, buhurdanlık ve tütsülerden faydalanabilirsin. Lavanta, papatya, yasemin, okaliptüs, paçuli, palo santo gibi esansiyel aromaterapi yağları hem zihnini sakinleştirecek hem de evin enerjisini yükseltecektir.
Negatif durumda uyumak uyku ve sonrası için mayalama işlemi yapar; bu sebeple negatif enerjiyi atmak için duş almak, spor yapmak, hissettiklerinizi yazmak, bir tütsü yakmak, turunçgiller kolonyası koklamak katkı olacaktır.
Defne yaprağı çayı, antibakteriyel, antiviral, antifungal etkileri ile ateş, iltihaplanma, soğuk algınlığı, grip, öksürük, bulantı ve kusmanın kontrolünde yaygın tercih edilir. Ek olarak balgam söktürücü, burun tıkanıklığını giderici ve solunum yolu enfeksiyonlarını iyileştirici özelliklere sahiptir.
Son zamanlarda iç ve dış mekanlarda sıkça tercih edilen süt ağacı dekoratif görünümü ile dikkat çeker. Çoğunlukla evlerde mekana farklı bir hava katması için çiçekseverler tarafından tercih edilen süt ağacı, dekoratif amaçlı yetiştirilen bir süs bitkisidir.
Kullanımı: Sabah Akşam aç karnına 1 tatlı kaşığı aç karnına tüketilebilir. (Kullanmadan önce bolca karıştırınız. İçindekiler, Çiçek balı, keçiboynuzu pekmezi, dikenli incir, defne yaprağı, zencefil, tarçın, enginar yaprak, Ökaliptus yaprak, karanfil, çörekotu bulunmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri