İşlem esnasında kullanılan bitkisel bazlı kalıcı makyaj boyaları; kıl köklerinin kapanmasına engel olmadığından dolayı uygulama, abdeste engel olmamaktadır.
Tıpkı eyeliner işlemi ve microblading işlemi gibi abdest geçirmeme gibi bir durumu bulunmamaktadır.
Necaset boyutuyla da necisliği sabit olmadığından caizdir. Vücuda deri altına boya sürülmesi boyutu, derinin hoş görünmek kastıyla doğal yollardan renklenmesi ya da renklendirilmesi caizdir. Deri altına ilaç enjekte edilmesi sakıncalı değildir.
Eğer kullanılan ürünler deri altına su geçirmez nitelikteyse abdestin geçerliliği kalmamaktadır. Bu noktada göze sürülen sürme abdesti bozar mı sorusuna verilen cevap; eğer kullanılan ürün su geçiriyorsa ve içeriğinde dinimizce haram kılınan maddeler bulunmuyorsa abdest bozulmaz şeklinde olacaktır.
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, oje ve ruj gibi vücut üzerinde tabaka oluşturan, suyun bedene ulaşmasına mani olan maddelerin abdest ve gusül abdestine engel teşkil ettiğini açıkladı.
İlgili 28 soru bulundu
Protez tırnağın abdest geçirmediğine dair ifadeler de bulunmaktadır. İşte protez tırnak hakkında bilgiler... Protez tırnak günah mı? Tedavi amaçlı ve geçici bir süre ile kullanıldığı için söz konusu işlem sargı hükmünde olacağından, suyun doku veya deriye ulaşmaması guslün/abdestin geçerli olmasına engel değildir.
Süslendiğinde dışarı gözlerini kapamadan çıkmaması gerekliliği oluşur. Takma kirpik yapıştırıcısı tende bir su geçirmez tabaka oluşturuyorsa abdeste mani olur.
Abdestten sonra yüze krem sürmek veya makyaj yapmak abdesti bozmaz. Bu bakımdan abdest aldıktan sonra yapılan makyajla namaz kılınabilir. Makyaj yapıldıktan sonra makyajdaki maddeler suyu geçirmeyecek maddelerden yapılmışsa, abdeste mani teşkil edeceğinden, bu maddeler giderildikten sonra abdest alınmalıdır.
Fakat isteğe bağlı olarak vücuda sürülen ya da yapıştırılan ve suyun bedenle temasına engel olan boya, oje, ruj gibi maddeler, bu ruhsatın dışındadır. Böyle maddeler suyun bedenle temasına engel olursa abdest ve gusle de engel olurlar. Bunların abdest veya gusülden önce giderilmesi gerekir.
Kalıcı Makyaj Çeşitleri
Tüm bunları açıklamak ile birlikte yaptığımız işlemlerdeki tecrübelerimizden bilmekteyiz ki göz çevresi uygulamaları, dipliner, eyeliner gibi uygulamalar 3-4 sene kalıcıdır.
Microblading işleminde kullanılan boyaların kendi kendini parçalama özelliği sayesinde kalıcı bir etkisi olmadığı ve kıl köklerinin tıkanmasına sebep olacak bir uygulama olmamasından dolayı abdest tuttuğu gibi günah olmadığı da hocalar tarafından açıklanmıştır.
Özellikle Diyanet'in açıklamasına göre; cildin üstünde bir tabaka oluşturmayan dövmeler gusle ve abdeste mani olmamaktadır. Yalnız deri üstüne yapılan ve suyun temasını engelleyen bir tabaka oluşturan dövmeler güsle ve abdeste engel olacağı için namaza da engel olacaktır.
Beş vakit namaz kılan bir kimse, gündelik yaşantısı içerisinde sık sık makyaj yapıyorsa abdest/gusül için bunu tamamen yüzünden arındırmalıdır. Kişi namahreme görünmeden tüm gün evde dursa dahi yüzünde makyaj var ise vakit namazları için makyajını silmelidir.
Kadının makyaj yaptıktan sonra namaz kılırken, eşi ve çocuklarının dışında kişilere kendini göstermesi uygun görülmemektedir. Makyaj ve oje gibi kozmetik ürünlerde önemli olan, suyun deri ile buluşması ve kozmetik ürünün altına geçmesi gerekmektedir.
“Kalıcı makyaj yaptırırken acır mı, canım yanar mı?” Çoğu kişi başlangıçta bunu soruyor, ancak işlem sonunda hiç de bekledikleri şekilde olmadığını, rahatsızlık hissetmediklerini ve mutlu olduklarını belirtiyorlar. Tabi burada, işlem öncesi kullanılan anestezi kremlerinin büyük faydası var.
Fondöten Efekti Yaratan, Işıltı Sağlayan, Her Cilt. Tonuna Uygun, Şeffaf Bir Kozmetik Serum Uygulandığı İçin Cilt Hava Alır, Gözenekler Tıkanmaz Dolayısıyla Su. Geçirir, Abdest Geçirir.
Sonuç olarak oje ve tırnak cilası abdest ve gusle mâni değildir.
İlk 2 hafta sıcak duş almamaya, saunaya ve hamama gitmemeye, havuza ve denize girmemeye özen göstermelisiniz. Kalıcı eyeliner ve dipliner sonrasında birkaç gün boyunca kirpiklerinizden küçük siyah pulların düştüğünü fark edebilirsiniz. Bunun gayet normal olduğunu belirtelim.
Helal oje, adı üzerinde helal sertifikalı bir ürün; tamamen sağlıklı maddelerden üretilmiş. Ekstra olarak da argan yağı, B5 ve C vitamini içeriyor.
2) Kadın makyaj yapıyorsa, bunu kocasından ve emin olduğu mahremlerinden başkasına göstermesi, yabancı erkeklere o şekilde görülmesi ve dışarı çıkmasının insanı günaha iteceği göz ardı edilmemelidir. makyajla abdest aldıysa günah olabilir abdestten sonra makyaj yaptıysa ve abartılı makyajı yoksa geçerli sayılabilir.
Bu itibarla, abdest veya gusül alacak kimsenin, yıkanması gereken organlarında, suyun altına ulaşmasına engel olacak bir tabaka bulunmamalıdır (Müslim, Hayz, 35-38). Oje, ruj, rimel gibi vücut/deri üzerinde tabaka oluşturup suyun deriye ulaşmasına mani olan maddeler abdest ve gusle engel olur.
Dolayısıyla kirpik lifting uygulaması, tedavi mahiyetinde olmadığı için abdest, namaz ve guslün böyle bir uygulamaya feda edilmesi caiz değildir.
9)Kirpik Lifting Abdest Bozar mı? Liftingin abdeste herhangi bir engeli yoktur.
Evet rimel kirpik üzerinde bir tabaka oluşturuyor. Kirpikler de vücudun bir azası olduğu için, yüzün yıkanması da farz olduğu için rimelin yıkanıp tekrar sürülmesi gerekiyor Ayrıca diğer makyaj malzemeleri de tabaka oluşturuyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri