Ortalama 3-4 hafta kalıcılığı ile rahat bir kullanım sağlar. Ayrıca tırnak üzerinde bir katman oluşturması sebebi ile tırnakları dış etkenlerden korur, çabuk kırılmasını da engeller. Tırnak yapısına herhangi bir zararı yoktur. Tırnağa zarar vermez.
Jellerin çıkarılabilmesi için özel çıkarma yöntemlerine başvurulur. Kullanılan jel türüne göre aseton işe yaramayabileceği gibi bazı kalıcı oje türlerinde ise %100 aseton uygulanarak ve ardından jel oje tırnaklardan kazınarak çıkarılır. İşlemler sırasında tırnaklar önemli ölçüde zarar görebilir.
Uzun süreli maruziyet, ciltte yaşlanma belirtilerini hızlandırabilir ve cilt kanseri riskini artırabilir. Eller özellikle güneşe daha fazla maruz kalabileceğinden, bu ışınların etkileri daha da artabilir. Tırnak zayıflığı ve hasar: Kalıcı oje uygulamasının sık sık yapılması tırnak yüzeyine zarar verebilir.
Uzmanlara göre, son yıllarda yaygınlaşan kalıcı oje uygulaması, sıklıkla yaptırılması halinde sabitleme ve çıkarma aşamalarındaki işlemlerden dolayı tırnak yapısını olumsuz etkiliyor, cihazlardaki UV ışınları ise deri yapısına, DNA'ya ve kollajen gibi deri yapısını oluşturan proteinlere zarar veriyor.
İlgili 34 soru bulundu
KALICI OJE KİMLERE UYGULANMAZ? Kalıcı oje yalnızca sağlıklı tırnaklara uygulanır. Hem el, hem ayağa uygulanabilen kalıcı oje sedef, mantar gibi tırnak problemleri olanlara uygulanmamaktadır.
Normal oje çok kısa bir sürede sürülürken, kalıcı oje 15-20 dakika gibi bir zamanda sürülmektedir. Bunun nedeni uygulamanın her aşamasındada UV ışığıyla tırnakların kurutulmasıdır. Tırnakta ne kadar duruyor gibi soruların cevabı ise; yaklaşık olarak 15 güne kadar ellerinizde, 1 aya kadar ayaklarınızda kalabilmektedir.
Sonuç olarak oje ve tırnak cilası abdest ve gusle mâni değildir.
3. İlk kez yaptıracak olanlar endişeli olabilir ancak bilinmelidir ki, kalıcı oje işlemi tırnaklara herhangi bir zarar vermez. Kalıcı oje sürülürken tırnaklar hava alır ve kendi nem dengesini korur. Bu nedenle tırnak dokusunun sararması ya da zayıflaması mümkün değildir.
Kalıcı oje uygulamalarında ise tırnakta kalma süresi ortalama olarak 3 haftadır. Kalıcı oje, tırnak üzerine bozulmadan kalır fakat tırnak uzadığı için yenilenmesi gerekmektedir.
Tırnak yüzeyinin sağlığından ödün vermeden kalıcı oje yaptırmaya devam etmek isteyenler için tırnak güçlendirici ideal bir uygulamadır.
Kalıcı Oje Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir? Kalıcı ojenin uçlardan kalkmasını engellemek için tırnakları darbeden korumak önemlidir. Üzerine başka renk oje sürüyorsanız, asetonsuz oje ile çıkarmanızı, çamaşır suyu vb gibi temizleyicilerle temas etmemesini tavsiye ederiz.
Kalıcı oje çok kalın sürülürse, ojenin daha çabuk soyulma ihtimali artar. Ayrıca, kalın bir tabaka, tırnağın sağlığına zarar verebilir ve tırnak yüzeyinde kabarcıklara neden olabilir. Çözüm: Kalıcı ojeyi çok kalın sürmek yerine, ince bir tabaka halinde sürün.
Çeşitli nedenlerden dolayı tırnaklarınızı yiyorsanız ve bundan kurtulmak istiyorsanız kalıcı oje sizin için oldukça ideal bir yöntem. Kalıcı oje, sürüldükten sonra tırnakta bir katman oluşturur. Bu katman sayesinde tırnaklar sertleşir ve kırılganlığı azalır.
2-3 günde bir tırnaklarınızı ojesiz bırakmalısınız.
Oje, tırnaklarda belli bir süre boyunca güzel görünümünü korur. Belirli süre sonra ojeyi çıkarmazsanız tırnağın çatlaması, çıkması ve diğer birçok soruna neden olabilir.
3. Jel tırnaklar tırnağa zarar verir mi? Doğru uygulama ve düzenli bakım ile jel tırnaklar tırnağa zarar vermez. Ancak, yanlış çıkarma veya tırnağın altındaki havanın yetersiz bırakılması tırnağın zayıflamasına yol açabilir.
Kalıcı oje, profesyonel bir uygulama olduğu için normal oje gibi kolayca çıkarılamaz. Ancak, aşağıdaki yöntemleri kullanarak kalıcı ojenizi çıkarabilirsiniz: Aseton: Aseton içeren bir tırnak cilası çıkarıcısı kullanabilirsiniz. Bir pamuk topunu asetonla ıslatın ve tırnaklarınızın üzerine koyun.
Helal oje, adı üzerinde helal sertifikalı bir ürün; tamamen sağlıklı maddelerden üretilmiş. Ekstra olarak da argan yağı, B5 ve C vitamini içeriyor.
Protez tırnağın abdest geçirmediğine dair ifadeler de bulunmaktadır. İşte protez tırnak hakkında bilgiler... Protez tırnak günah mı? Tedavi amaçlı ve geçici bir süre ile kullanıldığı için söz konusu işlem sargı hükmünde olacağından, suyun doku veya deriye ulaşmaması guslün/abdestin geçerli olmasına engel değildir.
Kalıcı ojenin sürülmesi için bir uzman desteği alınması gerekir. Bu oje tırnaklara direkt sürülmez.
Regl döneminde olanlara ve bulaşıcı hastalığı olanlara ise protez tırnak uygulaması tavsiye edilmez.
İlk önce tırnak üzeri yağı alan özel bir solüsyonla tırnaklar temizlenir. aşama kalıcı oje uygulamasının ilk katı yani şeffaf baz kat sürülür. UV led ışını olan özel bir kurutucuda 30 sn kadar baz kat kurutulur. Sonrasında sizin istediğiniz renkteki kalıcı ojenin ilk katı sürülür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri