GANO'su 1.80'in altında olan öğrenciler üst yarıyıldan yeni ders alamaz. Ancak başarısız oldukları alt yarıyıl derslerini tekrar eder. Not ortalaması 1.80'in altında olan öğrenciler, öncelikle FF veya not yükseltmek için DC, DD notu olan derslerini alır.
Genel not ortalaması 2.00 ve üzeri olan öğrenci dönem not ortalamaları ne olursa olsun o yarıyılda başarılı olur. Dönem not ortalamaları 1.99 - 1.80 arası olan öğrenci sınamalı, 1,80'in altında olan öğrenci o yarıyılda başarısız sayılır.
1 – Genel not ortalaması 1.80'nin altında olup tekrar durumunda olan öğrenciler yeni bir ders alamaz. Yalnızca daha önce almış olduğu derslerini (alttan veya yükseltme amacıyla) tekrarlayabilir.
(4) GANO'su 1.80'in altında olan öğrenci yeni ders alamaz. Bu durumda olan öğrenciler not yükseltme amacıyla, öncelikle başarısız olduğu derslerden başlamak ve dönemsel AKTS yükünü aşmamak kaydıyla geçmiş yıllardaki derslerine tekrar kaydolabilirler.
2,00′ın altında bir Genel Not Ortalaması getirirseniz, koşullu geçtiğiniz derslerden kalırsınız. Ve sonraki sene ilgili dönemde kaldığınız dersi tekrar alırsınız.
İlgili 44 soru bulundu
Eğer gelecek yıl güz döneminde ders alacağın zaman kaldığın ders, 2.sınıf dersi ile çakışırsa kaldığın dersi almak zorunda kalırsın. Ayrıca yaz okulu açıyorsa okulun orada da almayı düşünebilirsin zorunlu olmasa da.
Üniversitede sınıfta kalma durumu yok ancak o döneminin ortalaması 1.80'nin altında olduğu zaman bir sonraki döneminden ders alamıyorsun.
Hayır, ilk dönem dersini ayrı alman gerekiyor yani 2. sınıfta tekrardan vermen gerekecek.
iii) Bir öğrencinin tamamladığı son iki yarıyıldaki AGNO'larının her ikisi de 1.80'in altında ise, bu gibi öğrencilere “Başarısız Öğrenci” denir. check Başarısız öğrenciler, kesinlikle üst yarıyıldan ders alamazlar. check Başarısız öğrenciler, sadece iki yarıyıl önce FF, DC ve DD aldıkları dersleri almak zorundadırlar.
Üniversite sınıf tekrarı ya da sınıfta kalma gibi bir durum yoktur. Bununla beraber alınan bütün derslerden başarısız olunduğu takdirde dolaylı olarak sınıfta kalmış olursunuz.
*Başarı Sıralaması bursu alan öğrencilerin öğretim yılı sonunda Genel Not Ortalamasının (GNO) 2,00'nin altına düşmesi durumunda bursu kesilir.
Üniversitede dersten kalınır, bir sonraki yıl aynı dönem o ders tekrar alınır. Yani sınıf tekrarı diye bir şey yok. Genel not ortalaman 1.80'in altına düşerse de şartlı olarak geçmiş olduğun (DC, dd ile) dersleri tekrar almak zorunda kalırsın.
Gigapat. Özel bir yönetmelik yoksa okulunuzda, verebildiğiniz dersleri verir ikinci dönemden alabildiklerinizi alırsınız. Bütten de veremediğiniz dersler olursa onları da sonraki dönemde alırsınız. Üniversitede kalmak normal, sınıfta kalmak diye bir şey yok dersten kalmak var.
Bir öğrencinin alttan en fazla 3 dersi olmalıdır. 3 dersten fazla alttan ders alan öğrencilerimiz aştığı her ders için 1 dönem dersini alamaz. Sayı fark etmeksizin öğrenci alttan aldığı derslerden devamsızlıktan kalmışsa ve programda dönem dersiyle çakışma varsa, dönem dersini alamaz.
Evet 2. yazılı 1. dönemi etkiler.
bir dönemde 30 aktslik (kredilik) ders olur. senin max 45 kredi seçme hakkın olur. eğer 1.sınıf 1.dönem bir dersten kalırsan. kalan kredilerlede o dönemin derslerini seçersin.yani 15 kredilik (bu sayı üniversiteye göre değişir) alttan ders alma iznin var.
(2) Kayıtlı olduğu lisans programında en az 240 AKTS kredilik ders alıp tüm dersleri başarıyla tamamlayan, FF notu olmayan, AGNO'su en az 2,00 olan ve diğer yükümlülükleri yerine getiren öğrenciye, kayıtlı olduğu programın lisans diploması verilir.
Gano ya da agno, üniversitelerde not belirtmek için kullanılan kısaltmadır. Açılımı ise Genel Akademik Not Ortalaması olarak bilinir. Yarıyıl ve yıl sonu geldiğinde yano, gano ya da agno belirlenir. Harflik sistem ile birlikte gano üniversitelerde en çok kullanılan kavramlar arasında yer almaktadır.
Mezuniyet için Ağırlıklı Genel Not Ortalamasının (AGNO) en az 2.00 olması gerekir. Mezuniyet için Ağırlıklı Genel Not Ortalamasını (AGNO) tutturamayan öğrenci mezun olamaz.
Yıl sonu başarı puanı 50 olmak kaydıyla en fazla 1 dersten başarısız dersi bulunanlar doğrudan bir üst sınıfa geçebilecek. Yeni ders ortalaması 50 olan öğrencilerden en fazla 3 dersten başarısız olanlar, sorumlu olarak bir üst sınıfa geçebilecek, 4 ders ve üzeri zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarı yapacak.
KOŞULLU BAŞARILI VE BAŞARISIZ ÖĞRENCİLER
Ancak mezuniyetleri için en az 2,00 genel not ortalaması sağlamakla yükümlüdürler. İlgili akademik yılın sonunda birinci fıkrada belirtilen genel not ortalamasını sağlayamayan öğrenciler başarısız sayılırlar ve bir üst sınıfa geçemezler.
Soru: Güz döneminde kaldığım bir dersi bahar dönemi alabilir miyim? Cevap: Hayır. Güz döneminde kalınan dersler bir sonraki güz döneminde ya da yaz okulunda, bahar döneminde kalınan dersler bir sonraki bahar döneminde ya da yaz okulunda alınabilir.
-Tek ders sınavında en az CC (65) notu alan öğrenci başarılı sayılır. -Tek ders sınavında alınan not ham başarı notu sayılır ve Senato tarafından belirlenen esaslara göre harf notuna çevrilir.
Sınıfta kalma olayı kalktı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri