Kalça Estetiği Sonuçları Kalıcı mı? Eğer kalça estetiği yağ enjeksiyonuyla gerçekleştirilirse yerleştirilen yağların %40 ı kalıcıdır. Yağ enjeksiyonuyla yapılan kalça estetiği tekrarlanabilen bir işlemdir.
Dolgu ile Ameliyatsız Popo Büyütme
Avantajı; ameliyat olma gereksinimi olmaması, günlük hayata hemen dönüştür. Dezavantajı ise dolgunluk 2 yıl kadar kalıcı olur.
Kalıcılıkları ömür boyudur. Pek çok bilimsel çalışma ile sağlığı olumsuz etkileyecek durumlara yol açmadıkları gösterilmiştir. Bu protezler de yuvarlak veya anatomik olarak iki farklı şekle sahiptir. Kuyruk sokumundan yapılan küçük bir kesi ile girilerek her iki kalçaya da protezler yerleştirilir.
Brezilya popo oldukça sık tercih edilen yapılarak yeniden şekillendirilmiş bir estetik uygulama olan Brezilya popo estetiği, kalıcı bir işlemdir ve yenilemeye gerek yoktur. Örneğin silikonda ciddi bir sorun olmadığı sürece uzun yıllar işlemi yaptıran kadınlar tarafından kullanılmaktadır.
Genel olarak, Türkiye'de popo estetiği ameliyatlarının fiyatları şöyle olabilir: Liposuction: 8.000 TL- 12.000 TL arasında. Gluteal implant (popo implantı) ameliyatı: 15.000 TL – 20.000 TL arasında. Liposuction ve popo implantı ameliyatının birlikte yapılması: 20.000 TL – 25.000 TL arasındadır.
İlgili 36 soru bulundu
Popo estetiği türleri içerisinde sık tercih edilen BBL (Brezilya poposu) başta olmak üzere pek çok cerrahi popo estetiği operasyonu çoğunlukla genel anestezi altında yapılır. Genel anestezi altında kişinin bilinci kapalıdır ve herhangi bir ağrı, acı hissetmez.
Düz kalça neden olur? Kalçanın derisi ve yağ dokusu yerçekiminin etkisi ile sarkmakta bu da kalçanın düz görünmesine neden olmaktadır. Düzenli olarak egzersiz yapılmaması, hızlı kilo alıp verme kalça konturlarının bozulması ile sonuçlanmakta, kalçanın düze ya da sarkık görünmesine neden olmaktadır.
Kalça Protezinin Ömrü ve Ameliyat Süreci
Son dönemlerde meydana gelen protezin ana maddesi hiçbir şekilde aşınmadığı ve aşınmanın minimuma indirildiği yüzey kaplamaları kullanıldığı için, kalça protezinin ömrü 20 – 25 seneye kadar çıkmaktadır.
Kalça protezi özel bir maddeden yapılmaktadır ve günümüzde uygulanan protezlerin insan dokusuna herhangi bir zararı bulunmamaktadır. Kalça protezi ameliyatı öncesinde gerekli tetkikler uygulanmalı, hastanın genel sağlık durumu gözetilmeli ve tecrübeli cerrahların tercih edilmesi gerekmektedir.
Ameliyat sırasında damar-sinir yaralanması, kırık ve protezlerin düzgün yerleştirilememesi riskleri olabilir. Ameliyat sonrasında damar içinde pıhtı oluşması, enfeksiyon, yara iyileşme problemleri, ağrı, protezlerin gevşemesi ve yeniden ameliyat gerekmesi gibi riskler olabilir.
BREZİLYA POPOSU NASIL YAPILIR? Brezilya poposu ameliyatı, dolgun ve kalkık bir popo görünümü sunan estetik işlemdir. Kalça bölgesinde daha fazla dolgunluk yaratmak için yağ transferini içeren bu işlemde, Liposuction ile kalça, karın, bel veya uyluk bölgelerinden fazla yağ alınır.
BBL ameliyatında enjekte edilen yağın kalıcılığı, hastanın vücut özelliklerine ve operasyonun şekline bağlıdır. Genellikle enjekte edilen yağın %60 ila %80'i kalıcı olurken, %20 ila %40'ı zamanla eriyebilir.
Popo dolgusu, kalça bölgesinden estetik olarak memnun olmayan ve daha hacimli bir görünüm kazandırmak isteyen herkes için uygulanabilir. Vücut yapısına bağlı olarak popo bölgesi normale göre küçük, basık veya sarkık olan kişilerde popo dolgusu yapılabilir.
Popo Protezi
Popo dikleştirme ve hacmini büyütme amacıyla silikon protezler de kullanılabilmektedir. Operasyon sonrasında kalça ortasında, kıvrım arasında gizli kalacak olan ortalama 6-8 santimlik bir iz kalır.
Tedavi haftada bir uygulanmak üzere 4 seans yapılır. Tedavi cilt sıkılaştırmaya yönelik ise ve kişinin ihtiyacı var ise ekstra 2 seans daha uygulanabilir. Uygulamanın 2. seansından sonra kişi gözle görülür sonuçlar almaya başlayacaktır.
Amos, dünyada 6 yaygın kalça tipi olduğunu söylüyor. Elma, şeftali, kiraz, badem, çilek ve armut olarak sıralanan kalça tiplerinin her biri farklı karaktere işaret ediyor.
Ameliyat ortalama 2 saat sürer. Kalçada kesi açıldıktan sonra ekleme doğru yaklaşılarak temizleme işlemi yapılır. Ardından ölçülere uygun protezler yerleştirilir. Ameliyattan sonra 3 - 4 saat sonra yemek verilir.
Oturma, ayağa kalkma, yürüme miktarı hastanın durumuna göre arttırılır. Genellikle 7-14 günde çift koltuk değneğinden, dirsek destekli tek koltuk değneği ile yürümeye geçilir. 3 Veya 4 hafta dolunca desteksiz yürüme önerilir. Kalça protezi yapılan hastaların herhangi bir gıda sınırlaması yoktur.
Bu dönemde günlük ev işleri yapılamamakta ama diğer günlük ihtiyaçlarını kendileri karşılayabilmektedir. Genç hastalar için ise ameliyat sonrasında ilk 3 hafta boyunca yakın bakıma ihtiyaç duyulmaktadır. Kalça protezi uygulaması sonrasında 3 ay sonra hastalar normal günlük yaşamlarına tamamen dönebilmektedir.
Admin. Çift taraflı kalça protezi takılıpta %50 oranında rapor alanlar var. Fakat bu oran herkes için geçerli değildir. Kişinin durumuna göre özür oranı değişir.
Kalça protezi ameliyatından sonra hastaların sandalyede namaz kılması önerilmektedir. Kalça protezi ameliyatından sonra il 6 ay alaturka tuvalete izin verilmemektedir. Bacak bacak üstüne atma 2 ay önerilmemektedir.
Kalça protezi genelde 3 gereksinimle yapılır.
Genetik yatkınlık hastalığın görülme riskini artırıyor
Gelişimsel kalça çıkığı riski kız çocuklarında daha fazladır. Bebeğin anne karnındaki gelişimi sırasında ortaya çıkan kalça çıkığının bir diğer nedeni ise genetik faktörlerdir. Ailesinde kalça çıkığı olan çocukların kalça çıkığı olma ihtimali de artmaktadır.
Günümüzde de her toplumda kişiden kişiye popo şekli farklılık gösterir. Yinede günümüzde yaygın olarak yuvarlak, arkaya doğru çıkıntılı, ancak fazla kaslı olmayan, dar, yanlara doğrutaşma yapmayan ve alt-üst mesafesi kısa olan kalça şekli ideal popo olarak tanımlanabilir.”
Bu kalça yapısı söyle tanımlanabilir: Yuvarlak ve arkaya doğru çıkıntılı ama kasların belirgin olmadığı bir görünümde; yanlara doğru taşmayan, dar bir biçimde; üst-alt mesafesi kısa bir kalça sekli. Tüm diğer fiziksel özelliklerimiz gibi kalça yapısı ve sekli de genetik olarak taşınır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri