Kalçada sivilce genellikle çok fazla hareket eden ve terleyen insanlarda kendini gösterebilmektedir. Terleme sonucunda kıl köklerinin nemli kalması ve tıkanması sonucunda kalçada sivilce sorunu meydana gelebilmektedir.
Popodaki pürüzlerden kurtulmak için benzoil peroksit içeren duş jeli kullanmanızı öneriyor. Bu madde genellikle akne tedavisinde kullanılan ürünlerde bulunuyor. Jaliman bu içeriğin kıl köklerini tıkayan ölü hücreleri temizlediğini belirtti.
Makatta sivilce benzeri şişlik oluşumu genellikle basur yani hemoroid hastalığı sonucu görülmektedir. Proktoloji ve genel cerrahi uzmanları tarafından gerçekleştirilen basur tedavisi sayesinde hem bu şişliklerden hem de şişliklere eşlik eden diğer şikayetlerden kurtulmak mümkündür.
Sırt bölgesinde çıkan sivilcelerin nedeni bakterilerin cilt yüzeyini tıkamasıdır. Yüz bölgesinde olduğu gibi sırt bölgesinde sivilcelerin oluşmasının asıl sebebi yağlanmalardır. Cildin yağlanması sivilce oluşumunu arttırmakta ve ölü deri hücreleri bakteriler ile birleştiğinde gözenekleri tıkamaktadır.
Cilt hastalıklarının çoğu küçük olsa da bazıları ciddi problemlere neden olabilir. Bu sebeple akne ve sivilce problemi yaşayan kişilerin hastanelerde Dermatoloji ve Cildiye doktorlarına görünmesi gerekmektedir.
İlgili 23 soru bulundu
Kalçada sivilce
Kalça bölgesinde görülen sivilceler, yine B vitaminleri. E vitamini ve yağ asitleri azlığını gösterir.
Kör sivilce baş verene kadar günde üç defa ılık kompres uygulanmalıdır. Bazı durumlarda buz kompresi de yapılabilir. Kör sivilceler doğal yöntemlerle de kurutulabilir. Uzun süre geçmeyen kör sivilceler için mutlaka uzman bir doktora danışılmalıdır.
Mesleki veya kimyasal maruziyete bağlı akne ortaya çıkabilir. Ağır yağlar, gres, polivinil klorür, klorlu aromatik hidrokarbonlar ve katran maruziyeti akneye neden olabilir. Bazı ilaçların kullanımından sonra ani ve şiddetli akne oluşumu gözlenebilir.
Sivilce çeşitleri nelerdir? Sivilceler tek tip olmamakla beraber çeşit çeşit türü görülmektedir. Ergen sivilcesi, yetişkin sivilcesi, iltihaplı/iltihapsız sivilce, nodül/kist, papül/ pistül, beyaz nokta ve siyah nokta sivilce çeşitlerindendir.
Kistik sivilce, akne türleri içerisinde belki de en tehlikeli olan türdür. Bu nedenle son derece ağrılı ve sancılı olan sivilceler için mutlaka bir cilt doktoruna gidilmelidir.
Özetle; stres, sivilce çıkmasını tetikleyebilir. Fakat sivilce oluşumu yalnızca stresli dönemlerde değil, çoğu zaman karşılaşılan bir problemdir ve sebebi fiziksel veya çevresel birçok faktörden bir veya birkaçı olabilir.
İltihaplı sivilcelerin patlatılması ile birlikte o bölgede bulunan sinirler de zarar görebilir. Bu sinirlerin zarar görmesinin ardından iyileşme süreci de çok uzun olacaktır. Kişilerdeki sivilcelerin patlatılması sonucunda kalıcı izler kalabilir. Bu izlerin giderilmesi ise cerrahi müdahale gerektirir.
Deri altına yerleşen kapsül zarı korunmak için üretmeye başlar. Nüfuz etmiş olan kıl partiküllerini yok edemeyen bu sıvı birikintisi zar içinde birikir. Biriken bu sıvı zar dışına çıkarak kuyruk sokumunda sivilce, apse ve benzeri şişlikler oluşturur.
Düzenli peeling yapmak etkilidir ancak daha sonrasında laktik asit içeren losyonlarla cildinizi besleyerek kalçada çıkan sivilcelerden çok daha hızlı kurtulabilirsiniz. Sivilcelerinizi tedavi etmek ve görünümünü azaltmak için laktik asit içeren bir losyon kullanabilirsiniz.
Yapılan araştırmalar, akne (sivilce) şikayeti olan kişilerde çinko eksikliğine rastlandığını ortaya koyuyor. Güzelliğe giden yolun sağlıklı beslenmekten geçtiğini belirten uzmanlara göre, derideki yağ üretiminde, akne oluşumuna yol açan hormon bozukluklarında çinko önemli rol oynuyor.
2-Sivilceler, evlenince ya da doğum yapıldığında geçer
Sivilcelerin ortaya çıkmasında beslenme tarzından genetik özelliklere kadar birçok unsur rol alıyor. Her ne kadar halk arasındaki sivilcelerin evlenince ya da doğum yapınca ortadan kalktığı düşünülse de böyle bir doğru bulunmuyor.
Androjenler (en önemli androjenik hormon testosterondur) hem erkek hem de kadınlarda bulunan hormonlardır. Ergenlik dönemiyle birlikte androjen seviyesinde artış olur. Androjenler yağ bezlerinin aşırı çalışmasına yol açar ve bu durum sivilce oluşumuna zemin hazırlar.
Kavernöz sinüs trombozu olarak bilinen ve çok nadir görülen bu tablo ölümcül olabileceği için çok önemlidir. Bundan dolayı, yüzün orta hattındaki özellikle ağız kenarlarınızdan burun köprünüze kadar olan bölgeyi kapsayan 'ölümcül üçgen' olarak bilinen bölgeye yerleşen sivilceler asla sıkılmamalıdır.
Sivilce oluşumunu en fazla artıran gıdalar ve yiyecekler şunlardır; - Yoğun Yağ İçeriğine Sahip Besinler: Özellikle patates kızartması, kızarmış tavuk ve diğer fastfood ürünleri. - Yoğun Yağ Asitleri Barındıran Kuruyemişler: Ceviz, badem, gazlı ve asitli içecekler. - Yoğun Miktarda Şeker Olan Ürünler: Şekerlemeler.
Geçmeyen sivilce sebeplerinin birbirinden farklı etkenler olduğunu söylemek mümkündür. Genel olarak sivilce sorunu; stres, düzensiz beslenme ve hormonal değişikliklerden ileri gelir. Ancak uzun süre geçmeyen sivilceler söz konusuysa bu durumun ciddi bir sağlık sorununa işaret ediyor olma ihtimali olabilir.
Özetle. Sonuç olarak, sivilce ve akne tedavisinde diş macunu gibi ürünler cildin temizliği veya sebum üretiminin düzenlenmesi için uygun değildir ve kullanılmamalıdır.
Sivilceyi patlattıktan sonra içerisindeki sıvının tamamının çıkması için sivilcenin etrafına nazik hareketlerle masaj yapabilirsiniz. Sivilcede bulunan sıvı tamamen boşaldıktan sonra sıktığınız bölgeyi mikrop kapmaması için antibakteriyel ürünlerle temizlemeniz faydalı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri