ELEKTRONİK ALIŞVERİŞTE ÖDEME ARAÇLARI Elektronik ortamda yapılan ticari işlemlerde kullanılmak üzere günümüzde yaygın bir şekilde kullanılmakta olan kredi kartı, debit kart, akıllı kart, havale, EFT, sanal POS, PayPal ve kripto para gibi çok sayıda araç vardır.
Bunlardan ilki nakit, ikincisi ise kredi veya banka kartlarıdır. E-ticarette ise nakit olarak ödemeler, banka hesaplarına havale veya EFT yoluyla aktarılabilir. Bunun için ekstra bir kuruluma gerek yoktur. E-ticaret ödeme altyapısını kapsayan kısım ise kredi, banka, ön ödemeli ve sanal kartları kapsayan yöntemlerdir.
E-ticarette en yoğun kullanılan ödeme aracı kredi kartıdır. Bunun yanı sıra, banka kartları, sanal kart, ön ödemeli kartlar, cep telefonları ve mobil uygulamalar kullanarak online işlemler için ödeme yapmak mümkündür.
İlgili 29 soru bulundu
E-ödeme; kredi kartı, banka kartı, sanal kart, e-çek ile online olarak yapılan ödemelere denir. Aynı zamanda elektronik ödeme sistemi veya online ödeme sistemi olarak da adlandırılır. Ayrıca e-ödeme dünya literatüründe e-payment olarak geçmektedir.
E-ticaret şirketlerinin süreç yönetimi, lojistik, sosyal medya, dijital pazarlama, marka konumlandırma, dijital PR, kampanya yönetimi ve satış sonrası destek süreçleri e-ticaret yaşam döngüsünün tamamını oluşturur.
İnternette herhangi bir platform üzerinden yapılan satışta kazanç sağlayan kişi vergi mükellefi sayılmaktadır. Söz konusu her satış için fatura ve irsaliye düzenlemek gerekmektedir.
Basit usulde yıllık gelir vergisi, E-Ticaret satıcılarının yılda bir kereye mahsus olmak üzere ödemekle yükümlü oldukları vergi çeşididir. Yıl sonunda E-Ticaret satıcılarının kazançlarına göre yüzde 15 ila yüzde 35 arasında bir oran olarak hesaplanır.
E-ticaret her geçen gün büyük bir hızla gelişir ve yaygınlaşır. Özellikle yüksek kira giderleri ödemek istemeyen birçok girişimci e-ticareti tercih eder. E-ticarette şahıs üzerinden yapılan ticaret faaliyetleri Gelir Vergisi, tüzel kişiler üzerinden yapılanlar Kurumlar Vergisi kapsamında yer alır.
Online ödeme sistemleri, dijital ortamda yapılan alışverişlerde kullanılan kredi kartı ya da debit kartlar sayesinde ödeme yapılabilmesini sağlayan yeni nesil ödeme yöntemidir. Bu ödeme sistemleri sayesinde internet alışverişleri daha kolay hale gelmektedir.
E Ticaret Güvenliği İçin SSL
Bu güvenlik yönteminde mantık kısaca şu; ödeme sayfalarında müşteriden gelen bilgiler uluslararası geçerliliği olan şifreleme yöntemiyle şifrelenerek iletilir. Böylece kredi kartı bilgilerinin güvenliği sağlanmış olur.
Açıklamalarımızdan da anlaşılabileceği üzere e-ticarete başlarken mutlaka bir sermayeye sahip olmalısınız. Sermaye olmadan e-ticarete başlamak neredeyse imkansızdır. Tüm işlemlerin giderleri minimum tutulsa dahi ortaya 2000-5000 TL arası bir miktar çıkıyor.
E-ticaret, ürün ve hizmetleri internet üzerinden alıp satma işidir. E-ticaret müşterileri, bilgisayarlarından ve akıllı telefonlar, akıllı saatler ve Amazon Echo cihazları gibi dijital yardımcılar gibi diğer temas noktalarından alışveriş yapabilirler.
eleman.net verilerine göre, E-Ticaret Uzmanı 2024 yılı itibariyle aylık ortalama 28.800 TL maaş alıyor. E-Ticaret Uzmanı, 2024 yılında en düşük 22.800 TL alırken, en yüksek 42.700 TL maaş alıyor. Önceki yıllara baktığımızda E-Ticaret Uzmanı, Temmuz 2023 yılında ortalama 21.100 TL maaş alıyordu.
E-ticaret ödeme altyapısında kullanılan ya da kullanılabilen ödeme yöntemleri şunlardır; Kartlar: Kredi kartları ve banka kartları, e-ticaretin olmazsa olmazlarındandır. Kredi kartıyla ödeme, en yaygın e-ticaret ödeme yöntemidir.
Tanıtıcı banka ödeme işlemine ilişkin belgeleri gönderdiğinde e-ödeme çözüm sistemine gider. Sistem bankadan gelen belgeleri ilgili talimatlar ile onaylar ve kaydeder. Tüm ödeme işlemlerinin bitirilmesi ardından, ödeme ile ilişkili olan şirket finans yöneticisi ve kişilere mail yolu ile ödeme ihbarını gönderir.
Ödeme sistemleri altyapısını yönetir, ödeme işlemlerinin doğruluğunu ve güvenliğini sağlar ve müşteri memnuniyetini artırmak için ödeme süreçlerini optimize eder.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri