Popo bölgenin etrafındaki tüyleri kendi başına ulaşmak zor olduğundan bir profesyonele aldırmak en iyisidir. Ağda uzmanları, hassas ciltler için şeker ağda, boncuk ağda veya ince tüyleri çekmek için ağda bandı gibi birkaç farklı ağda yöntemi önerebilir.
Elbette yapılabilir. Epilasyonu, kadınların yanı sıra erkekler de daha pürüzsüz bir cilt ve de hijyen açısından çok fazla tercih etmektedir. Erkeklerde en çok tercih edilen epilasyon bölgeleri; sırt, göğüs, kasık, kemer altı, kalça, bacak ve genital bölgedir.
Yoğun kimyasal ürünler kullanılmamalıdır. Kıl temizliği için ise çok uzatmadan kesmek önemlidir. Cinsel organdaki kılları keserken iyi bir jilet kullanılmalı, tahrişin önüne geçilmelidir. Eğer bölge hassassa jilet yerine bitkisel kıl dökücüler kullanılabilir.
Nedenleri nelerdir? Kalça kıvrımı arasında bütünlüğü bozulmuş ya da tahriş olmuş deriden içeriye giren kılın (kılların) yabancı cisim reaksiyonuna neden olarak içi kıl veya iltihap dolu boşluklar oluşturması ile ortaya çıkar. Çoğu zaman deride sadece küçük bir veya birkaç delik görülür.
Makat bölgesinde kıllar, dışkı artıklarının birikmemesi açısından; jilet, traş makinesi, tüy dökücü krem ve lazer epilasyon yöntemleri ile uzaklaştırılabilir, ancak bu konuda çok dikkatli olunmalıdır.
İlgili 25 soru bulundu
Kalçadaki tüylerden Buz Lazer ile kalıcı bir şekilde kurtulabilirsiniz. Buz Lazer ortalama 8 seans önerilir. Her seans sonrasında tüylerde azalma, incelme ve seyrelme fark edilir. İlerleyen seanslarla birlikte kıl kökleri bir daha kıl üretemeyecek şekilde tahrip edilir.
Özel bölge kıllarını yalnızca düzeltmek veya şekillendirmek istiyorsanız, kasık kıllarını istenen uzunlukta kesmek için bir bikini bölgesi düzeltici bıçağı, özel bölge jilet, elektrikli tıraş makinesi veya makas kullanabilirsiniz.
- İlk önce cildinin kuru ve temiz olduğundan emin ol. - Sonra ağdayı dikkatlice sür ve tüylerin çıkma yönünün tersine doğru hızlıca çek. - İşlem bittikten sonra ağda kalıntılarını güzelce temizle. - Bu aşamada cildinin kabarmasından ve tahrişten korkuyorsan kol bölgene bir süre buz kompresi yapabilirsin.
Kadınlarda göğüs kılı genel olarak Polikistik Over Sendromu olarak bilinen bir rahatsızlıktan dolayı yaşanır. Böyle durumlarda göğsünde kıllanma yaşayan kadınların, bir Jinekolog ya da endokrinoloji uzmanına görülmesi gerekir. Problemin ne olduğuna bağlı olarak teşhir üzerinden tedavi ele alınır.
Kadınlarda görülen göbek kılı hastalık olmamakla birlikte hastalık belirtilerine işaret edebilmektedir. Aşırı göbek kıllanması en fazla 15-16 ve 45-50 yaşları arasında görülmektedir.
Tıraş bıçağı gibi kıl köklerine zarar vermediği için, tüy dökücü kremler mevcut kılların çoğalmasını sağlamaz. Bunun haricinde, tüy dökücü kremler, neredeyse sizlerin bile gözle zor gördüğü ve ince tüyleri bile kolaylıkla döktüğü için, ağda gibi tüylerin uzamasını ve kalınlaşmasını beklemenize hiç gerek yoktur.
Acısız ağda için hazırlık yapın
Ağdaya başlamadan bikini bölgesinin temiz olmasına özen gösterin. Daha sonra tüylerin yumuşaması ve daha çabuk ağdaya yapışması için bölgeye pudra uygulayın. Pudra, aynı zamanda tüyleri birbirinden ayırarak ağda çekiminde toplanmamasını sağlayarak daha kolay çekilmesini sağlayacaktır.
Aynı zamanda ağdayla alınan kıllar kökten alındığı için bir sonraki ağda dönemi için kıllar tekrar kökten çıkar.
Sivilcenin nedeni olan bakteriyel yapılar cildinizde kendini göstermesin diye alacağınız tedbir son derece basittir. Ağda uygulamasından sonra 12 saat süresince duş alınmamalıdır. Ya da açık olan gözenek üzerine makyaj uygulaması da sağlıkla olmayacaktır.
Ağda tüylerin çıkmamasını sağlamaz fakat azalmasını sağlar.
Kıllar genel olarak memelileri yaşadıkları ortamdaki güneş ışınlarının yakıcı etkilerinden korur. Eğer kılların boyları artıyor ve güçleniyorsa bu sefer koruma soğuğa karşıdır. İnsan büyüklüğündeki bir maymunda yaklaşık 100 bin kıl kökü bulunduğu bilinir.
Normalde sakal, bıyık, göğüs, sırt, göbek altı, göbek üstü, kuyruk sokumu gibi bölgelerde erkek cinsiyete özgü kıllanma fizyolojik (cinse özel doğal) iken, kadınlarda bu bölgelerde ince tüylenmeler olabilir ancak, bu kaba- kalın kıllanma olağan değildir.
Aşırı tüylenme sorununda kıllar, daha sert ve kalın yapıdadır, daha koyu renklidir. Aşırı tüylenme belirtileri özellikle yüz, göğüs, alt karın, iç bacak ve sırt bölgelerinde görülür. Bu bölgelerdeki kıllanma artışı hastalarda en sık görülen belirtidir.
Limonun cilt üzerindeki olumlu etkilerini bilmeyen yoktur. Hele bir de tuz ile bir araya gelince istenmeyen tüyler konusunda oldukça etkilidir. Limon ve tuz kıl köklerini yumuşatarak tüylerin zamanla azalmasına ve dökülmesine yardımcı olur.
Malikîlere göre, -erkek olsun, kadın olsun- güzelliği bozan, insanı rahatsız eden bedendeki bütün kılların temizlenmesi caizdir. Kocanın hoşlanmadığı kılların temizlenmesi ise, kadına vaciptir. (Cezerî, el-Fıkhu ala'al-mezahibi'l-arbaa-, II/45).
Birçok kadın kol tüylerinden rahatsız duymaktadır. Lazer epilasyon tüyleri yok etmekte kullanılan en etkili yöntemdir. Ancak bunun dışında ağda ve sarartma da çokça tercih edilmektedir.Sarartma yöntemi daha çok, papatya suyu yada oksijen ile uygulanmaktadır.
Genital bölgenin tıraşı temizlik için önemlidir. Tüyler çok uzadığında bakteri birikmesi yapabilir ve aşırı terlemeye neden olabilir. Bu bölgenin temizliği jilet, tüy dökücüler, lazer epilasyon ve ağda ile yapılabilir.
Cinsel ilişki sonrasında bölgenin su ile yıkanması yeterlidir. Diğer vücut fonksiyonları gibi vajina florasının korunması için de dengeli ve yeterli beslenme önemlidir. Menstrüal dönemde kullanılan tamponların en geç 2 saatte bir yenilenmesi gerekir.
Genital bölgedeki bu kaşıntının sorumlusu genellikle mantarlardır. Nem ve ısı vücutta nerede hapsoluyorsa mantarlar genellikle o bölgede çoğalıp can sıkıcı bir kaşıntıya neden olurlar. Kadınlarda en sık rastlanan türdeki mantar infeksiyonları maya mantarlarından kaynaklanan infeksiyonlardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri