Öncelikle yaz okulunda istediğiniz dersi alabilirsiniz, dersi alıp kalmış olmak ya da hiç almamış olmak, ya da dersin bir ön koşulunun olması yaz okulunda sorun olmaz. Dersi alacağınız üniversite size o dersi veriyorsa alabilirsiniz.
Evet.
Genel akademik not ortalaması (GANO) 1,80'in altında olan öğrenciler başarısız oldukları dersler dışında hiçbir ders alamazlar. 8) Öğrenciler, yaz döneminde alt yarıyıllara ait hiç almadığı, alıp başarısız olduğu, geçip de (DD, DC notları ile) yükseltmek istediği dersleri de alabilirler.
Yaz okulunda devamsızlıktan kaldığım dersi alabilir miyim? Yaz okulunda devamsızlıktan kaldığınız, nottan kaldığınız veya hiç almadığınız dersleri alabilirsiniz. Bu konuda kısıtlama yok.
Yaz Okulu´nda hangi dersler açılmaktadır? Güz ve bahar dönemlerindeki bütün zorunlu ve seçmeli dersler yaz okulunda açılmayabilir. Öte yandan hem fakülteler hem de Yaz Okulu Koordinatörlüğü özellikle dönem içi zorunlu derslerin açılabilmesi için özel bir çaba sarf etmektedir.
İlgili 35 soru bulundu
3.Yaz Okulunda en fazla kaç tane ders alınabilir? Kredi ve saat sınırlaması olmaksızın 4 ders alınabilir. Alttan ve hali hazırdaki sınıfındaki dersler alınabilir. Üst sınıflardan ders alınmaz.
Yaz okuluna kayıt yaptıracak öğrenciler en fazla beş ders seçebilir. o Not Durum Belgesinde; genel not ortalaması 2,00 veya 2,00'nin üzerinde olan öğrenciler, FF harf notu olan ve/veya hiç almadığı ders/derslerden, en fazla beş ders seçebilir. borçlarını 01-12 Ağustos 2022 tarihlerinde ödeyebilecektir.
Devamsızlıktan kalan öğrenciler söz konusu dersin yarıyıl, yıl sonu ve yaz okulu sonu sınavlarına giremez ve dersi tekrar ederler.
Kimler Yaz Okuluna Başvurmalıdır? Geçmiş dönemlerden kaldığı dersler olanlar, not ortalamasını yükseltmek isteyenler veya üst dönemlerden ders alarak daha hızlı bir şekilde okulu bitirme hedefi olanlar yaz okuluna başvurabilirler.
Yarıyıl tekrarı durumunda olan öğrenciler, başarısız oldukları dersleri DZ,GR, FD, FF ve YZ veya DC ile DD notu aldıkları dersleri yaz okulunda alabilir. Yarıyıl tekrarı durumunda olmayan öğrenciler ise akademik ortalamalarını yükseltmek amacıyla daha önce aldıkları dersleri yaz okulunda alabilirler.
Ayrıca genel ağırlıklı not ortalaması (GANO) 3,00 ve üzerinde olan öğrenciler Yaz Okulunda üst yarıyıllardan derslerin açılması kaydıyla ders alabilirler.
Yaz okulu öğretim süresi 25 öğretim gününden az olmamak üzere en az beş haftadır. Bu süre 35 öğretim gününden az olmamak üzere yedi haftaya çıkarılabilir. Yaz okulu sonu sınavları bu sürenin dışındadır.
Özel Üniversiteler Öğrencinin Başarısız Olduğu Dersleri Tekrar Alması Nedeniyle Ödenen Eğitim Ücreti Dışında Yeniden Ücret Talep Edemez.
Yaz okulunda devam zorunluluğu var mıdır? Evet, vardır. Yaz okulunda öğrencinin; bir dersin yarıyıl/yılsonu sınavına girebilmek için, teorik derslerin en az %70'ini, varsa uygulama ve laboratuarın en az % 80'ini takip etmesi ve başarılı olması ayrıca yaz okulunda yapılan ara sınavlara katılması gerekir.
a- 1. Sınıf öğrencileri üstten ders alamaz. b- Alttan dersi olan öğrenci üstten ders alamaz.
Bir dersten devamsızlıktan kalan öğrenci bu dersin bütünleme sınavına girebilir mi? Hayır.
Yaz Okulunda açılacak derslere kesin kayıt yaptıracak öğrenci, her yıl Üniversite Yönetim Kurulunca belirlenen saat başına Yaz Okulu ücretini öder.
Yaz okulu ücretli mi? MEB, yaz okuluna katılmak isteyen öğrenciler için başvuru alıyor ve herhangi bir ücret talep edilmiyor. Yaz kursunda görev alacak öğretmenlere ise ek ders ücretine göre ek ders ücreti ödeniyor.
Yaz Okulunda, bir öğrenci toplam en çok 5 (beş) ders alabilir.
Yaz okulunda en fazla kaç ders alınabilir. Yaz okulunda öğrenci 12 saate karşılık gelen sayıda ders seçebilir. Örneğin her biri 2 saat olan derslerden 2*6=12 saat olmak üzere toplam en fazla 6 ders seçebilecektir.
Evet, normal yarıyıl için geçerli olan %80 devam zorunluluğu, yaz okulunda da geçerlidir. Ayrıca yaz okulu kuralları ayrı bir program olmayıp yönetmelikler aynen geçerlidir.
3. Yaz okulunda ders almak öğrencinin isteğine bağlıdır. Öğrenciler öncelikle tekrarlamak zorunda oldukları dersleri almak kaydıyla, bir yaz döneminde toplam 20 AKTS veya 12 ders saatini geçmemek üzere en çok dört ders alabilirler. Bu toplama; zorunlu, seçmeli, ortak zorunlu ve benzeri bütün dersler dahildir.
Yaz okulu başarı değerlendirmesi tek sınav üzerinden yapılır ve bu sınavın başarı notuna katkısı %100'dür.
Yaz okulunda vize ve final mi var yoksa tek sınav yapılıp final yerine mi geçiyor? Vize notu normal dönemdeki olarak mı alınıyor? Sonuç olarak normal dönemde aldığımız vize puanının önemi yok yaz okulunda. Vize de final de yaz okulunda yapılıyor.
Açıköğretim yaz okulu sınavları ise okul ortamında yüz yüze olarak gerçekleştirilecek. AÖF yaz okulu sınav giriş belgesi üzerinden adaylar sınava katılacakları okulları öğrenebilirler. Çeşitli platformlarda ve sosyal medyada AÖF yaz okulu sınavlarının online yapılacağına ilişkin iddialar gerçeği yansıtmıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri