Milliyet'e konuşan UEFA yetkilisi, kalecilerin, maç listesine kaleci olarak yazılmaması durumunda başka bir pozisyonda oynayabileceklerini açıkladı. FIFA kokartlı eski hakem, Milliyet yazarı Metin Tokat da kalecilerin başka bölgede görev yapabileceğini söyledi.
hakemin otorite ve karar yetkisine tabidir. Değiştirilmiş oyunculara SARI ve KIRMIZI kart gösterilebilir. Herhangi bir oyuncu kaleci ile yer değişebilir mi? –Evet değiştirebilir!
Kalecilerin oturma yüksekliği profesyonel kaleciler için 94,91 cm olarak tespit edilirken amatör kaleciler için 94,73 cm ola- rak tespit edilmiştir. Kalecilerin kulaç uzunlukları ise profes- yonel kaleciler için 188,45 cm olarak tespit edilirken amatör kaleciler için 183,18 cm olarak tespit edilmiştir.
Kaleci Nereye Kadar Topu Eline Tutabilir
Kaleci, topu ceza sahası içinde veya dışında elle tutabilir. Ancak, bu konuda bazı sınırlamalar vardır: Ceza Sahası İçinde: Kaleci, topu herhangi bir yerden elle tutabilir.
Kalecileri birbirinden ve diğer oyunculardan ayıran özellik; zor olan hareketleri yapabilme yeteneğidir. yi bir yer tutmanın yanında, topun nereden geleceğini, nereye gideceğini önceden sezme, bir kalecinin reaksiyon gücü, sıçrama kuvveti, hareketlilik ve çeviklik en önemli özellikleridir (Arslan 1998).
İlgili 19 soru bulundu
Onun adı Altay Bayındır..
2. Geri pas. Bir kural değişti ve bir oyuncu tipi, bu kural nedeniyle başkalaştı. Geri pas kuralı yok iken, 1992 yılından önce kalecilikte ayak becerisinin ağırlığı çok düşüktü, zira kaleciler kendilerine atılan pasları eline alıyor ve oyunu degaj ile yahut el ile yeniden başlatabiliyordu.
Cevap: Kendi kalesi yönündeki oyuncuya verilen pas.
futbolda, kale alanı veya diğer adıyla altı pas, futbol sahasında ceza alanı içinde bulunan ve kaleye 5,5 metre (6 yard) uzaklıktaki çizginin içinde kalan bölgedir. alanın boyutu 18,32 x 5,50 metredir. 6 yard, olduğu için altı pas adını almıştır. kalecilerin, bu alan içinde dokunulmazlığı vardır.
1 numaralı forma genellikle takımın as kalecisine aittir ve kaleci dışındaki oyuncular tarafından giyilmez.
-Kaleciler topu en fazla 4 saniye süresince elinde tutabilmektedir. Kaleciye geri pas aynı futbolda olduğu gibi futsalda da yoktur.
Gerektiği zaman ya da devrenin bitiminde penaltı atışı kararı verildiğinde atış yapılır. Ancak gol olmuşsa başlama vuruşu yapılmaz. Savunma hâlindeki takım, yukarıdaki kuralları ihlal ettiği takdirde gol olmamışsa atış tekrar edilir.
Bunun sebebi, kalecinin elindeki topun "kontrol altında" olduğu kabul edilmesidir. Bir oyuncu, kontrol altındaki topa kafayla müdahale ederse, bu tehlikeli bir hareket olarak değerlendirilir ve faul çalınır. Kuralın istisnaları: Kaleci topu yere düşürdükten sonra kafayla müdahale edilebilir.
Kale vuruşu, futbolda oyunu başlatmanın bir metodudur. Kale vuruşu ya da başka bir deyişle aut atışıyla top karşı takımın kalesine girerse gol geçerli sayılır, ancak top kale vuruşunu kullanan takımın kendi kalesine girerse gol sayılmaz, rakip takım köşe vuruşuyla oyunu tekrar başlatır.
Başka bir deyişle, vuruşu yapan oyuncu, eğer bir doğrudan serbest vuruş verildiyse, doğrudan vuruştan gol atabilir veya başka birinin gol atması için başka bir oyuncuya pas verebilir. Penaltı vuruşları her zaman direkttir.
Penaltı esnasında kalecilerin çizgi ihlali ile ilgili yapılan düzenlemeye göre, "Penaltı vuruşu esnasında savunma yapan kalecinin bir ayağının en azından bir kısmı kale çizgisine temas etmelidir ya da kale çizgisi ile aynı hizada olmalıdır.
Aut atışı dediğimiz kale vuruşu sonucu, top rakip kale ağlarıyla buluşursa gol olur. Futbol sahalarında, genellikle rüzgar etkisiyle az da olsa görülen bir durumdur.
Eğer top, penaltı vuruşu sırasında veya penaltı noktasından yapılan vuruşlar sırasında ileri doğru hareket ederken, bir oyuncuya, kale direklerine veya kale üst direğine dokunmadan kusurlu hale gelirse, penatı vuruşu tekrar edilir.
Kaleci ceza sahası dışında topu elle oynarsa ve bariz gol şansı varsa kaleciye direkt kırmızı kart verilir. IFAB kurallarına göre: ''Oyuncu yere düştüğünde bu düşüş sırasında top destek eline gelirse çarpma, diğerine gelirse elle oynama sayılır.''
Oyuncuların Türkiye'de en sık kullanılan dizilişlerden biri olan 4-2-3-1 dizilişine göre sıralandığı Opta en iyi 11'inde kalede Fernando Muslera yer alıyor. Muslera, 32 maç, 106 kurtarış, 11 maçta gol yememe, yüzde 75,5 kurtarış oranı ve 56 yakalama ile Süper Lig'in en iyi kalecisi unvanını elinde bulunduruyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri