Kendini kabullenme, hatalardan ötürü yüksek oranda suçluluk duymamak, gereksiz korkulara kapılmamak, kendinden utanmamak demektir. Başkalarını, durumları, olayları kabullenebilmek de kendini kabullenme ile ilgilidir.
Kaliteli insanın güzel ahlaklı, dürüst, anlayışlı olduğu, empati kurabildiği, hayatına ve çevresine pozitif katkı sağlayabildiği, yaşamının sorumluluğunu aldığı ve daha birçok olumlu özelliği taşıdığı bilinir.
Herkesin kendi farkındalığına göre kalitenin tanımı ve önemsendiği yönü farklılıklar göstermekle birlikte; müşteri memnuniyetidir, tedbirdir, esnekliktir, verimliliktir, bir programa uymaktır, müşteri şartlarına cevap verebilmektir ve etkili olabilmektir. Kimileri için yaşam tarzı, hayat felsefesidir.
Türk Dil Kurumu'nda insan şu şekilde tanımlanır: "Toplum hâlinde bir kültür çevresinde yaşayan, düşünme ve konuşma yeteneği olan, evreni bütün olarak kavrayabilen, bulguları sonucunda değiştirebilen ve biçimlendirebilen canlı."
İdeal insan, kendisini sürü endişesinden ve ego ihtirasından kurtaran insandır. İdeal insan, her şeyden önce ve sonra yaşayabilen bir şehit gibidir. Geriden gelen zorlanmalara karşı, olayları önden çeken, olaylara ve nesnelere kendi arzu ve ülküleri yönünde biçim verendir. İdeal insan lider ruhlu olmalıdır.
İlgili 26 soru bulundu
Olgun insan ahlaki değerleri yüksek olan kişidir. Olayları ve olguları olduğu gibi kabul eder, gerçeğe saygılı kişidir. Esen rüzgarın yönüne göre veya güçlüye göre fikir değiştiren veya anlayışını güçlü olana göre belirleyen kişi değildir.
İhsanda bulunan kişiye muhsin denir.
kalite en genel tanımıyla, bir hizmet ya da ürünün, müşterilerin ihtiyaç ve beklentilerini en iyi şekilde karşılayabilme derecesi olarak tanımlanmaktadır. bir hizmet ya da ürünün belirlenen kriterlere uygunluğunu ve hatasız ve kusursuz olma durumunu gösteren bir performans göstergesi olarak da ele alınmaktadır.
Bu ürün etkenlik, etkililik, verimlilik, optimallik, kabul edilebilirlik, yasallık ve hakkaniyeti içeren çeşitli özelliklerle nitelendirilebilir . Tek tek veya çeşitli kombinasyonlarıyla alındıklarında, bunlar kalitenin bir tanımını oluşturur ve bir şekilde ölçüldüklerinde, kalitenin derecesini gösterir.
-Asil insan; vakur duruşlu, açık sözlü, ilkeli, basit hesaplar peşinde koşmayan, fırsatçı olmayan insandır.
Güçlü olmak, insanın kendisinden kaynaklanır. Gerçek anlamda güçlü olan insan, hiç bir mevki, unvan ya da maddi imkâna sahip olmasa bile kendine güvenen insandır. Güçlü insan, içinde bulunduğu koşullar kötüleşse, sahip olduğu imkanları yitirse bile, kendi gücüyle yeniden başlayabilen, sonuç alabilen insandır.
Kalite Kavramı
Kalite kavramının temel özelliği, bir malın veya hizmetin müşteri tatminine yönelik; *Tasarımda kusursuzluk *Kullanımda kusursuzluk *Fiyatta kusursuzluk *Teslim süresinde kusursuzluk *Satış süresinde kusursuzluk gibi bazı önemli özellikleri bünyesinde toplamasıdır.
Bu özelliklerin bazıları dayanıklılık, şekil, boyut, biçim, ömür, kimyasal ve fiziksel özellikler, güvenilirliktir. Bazı kalite tanımları ise kullanıcı tabanlıdır. Bu tanımlar, kalitenin kullanıcının bakış açısına, algılamasına bağlı olduğunu ifade eder.
Kişisel kalite bir kişinin yaptığı işin gerektirdiği niteliklere (bilgi, beceri, yetenek, deneyim gibi) sahip olması ve bunu yaptığı işin sonucuna yansıtması demektir.
Kalite; değer olarak, ürünün teknik özelliklerine uyması olarak, ihtiyaçlara uygunluk olarak, kullanıma uygunluk olarak, da tanımlanmıştır.
Aptallık aptal olma durumudur. Kök sözcük aptal ise zekâsı pek gelişmemiş, zekâ yoksunu, alık, ahmak, alık salık anlamlarına gelir. Bir sıfat ya da isim olarak kullanılabilir.
Çoğu kez Hominini türleri şu şekilde belirlenmiştir: İnsandan önce insana yakın türleri içeren ve "ön insan" denilen australopitesinler; "ilk insanlar" olarak tanımlanan Homo habilis ve Homo rudolfensis; "erken insanlar" olarak daha sonra ortaya çıkan ve Homo cinsine dahil olan tüm türler (Homo sapiens hariç); "modern ...
İyimser kişiler yaşamlarını daha konforlu, neşeli ve umutlu geçirmektedir.
İnsanoğlu bu evrede daha sağlıklı geniş ölçüde düşünür hâle gelmiştir. Bundan dolayı 40 yaş tam olgunluk yaşı olarak tanımlanır. 40 sayısı Kur'an-ı Kerim'de üç yerde geçiyor. İlginçtir, pek çok peygambere peygamberlik vazifesi 40 yaşında verilmiştir.
Candan(2018) ise;olgunluğu;kendini, kim olduğunu yada olmadığını bilmek,güçlü ve zayıf yanlarını kavrayabilmek,başkalarının duygu ve düşüncelerine değer vermek olarak açıklamıştır.
Kur'an-ı Kerim'de bir insanın 40 yaşında olgunluğa ulaştığı belirtilmektedir (46:15). Bu kulağa tuhaf gelebilir. Bugün bile insanlar olgunlaşmanın ergenlik döneminden hemen sonra tamamlandığını düşünmektedirler. Hukukî düzenlemelerde de olgunluk yaşı genellikle 18-21 yaş arası olarak var sayılmaktadır.
Her ürün, kullanıcının veya tüketicinin kalite göstergesi olarak tanımladığı bir takım unsurlara sahiptir. Bu unsurlara genellikle kalite karakteristikleri denir. Aynı zamanda kalite için kritik (critical to quality (CTQ)) karakteristikler olarak da tanımlanmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri