Kalsiyum Karbonat olarak da bilinen tıbbi kalsiyum karbonat sinir sistemi, böbrek, kas, eklem ve kemik hastalıklarında kalsiyum takviyesi amacıyla kullanılan tıbbi bir üründür.
Kalsiyum karbonat, kalsiyum takviyelerinden biridir. Bir diğer kalsiyum takviyesi ise kalsiyum sitrattır. Her iki kalsiyum takviyesi de vücuda kalsiyum minerali sağlar. Kalsiyum karbonat antiasit etkisi ile yemeklerden sonra oluşan sindirim zorluğuna yardımcı olabilir.
Kalsiyum karbonat, halk arasında kireç taşı olarak bilinen bir tür kimyasal bileşiktir. Bileşik formülü CaCO3 şeklindedir. Doğada eski kayaçlarda ve deniz kabuklarında bulunur.
Kalp Hastalıklarına Yakalanma Riskini Azaltabilir
Kalsiyum, kalp kasının kasılıp gevşemesinde önemli rol oynar. Kalp ritminin normal sınırlara sahip olmasına yardımcı olarak kalp hastalıklarına yakalanma riskini azaltabilir.
Kalsiyum Karbonat olarak da bilinen tıbbi kalsiyum karbonat sinir sistemi, böbrek, kas, eklem ve kemik hastalıklarında kalsiyum takviyesi amacıyla kullanılan tıbbi bir üründür.
İlgili 18 soru bulundu
Hastaya mayi takılır. Bir seferde en fazla 1-2 ampul Ca+2 verilebilir. KALSİYUM GLUKONAT %10 (İV) (10% solüsyon (100 mg/ml): 0.5-1 ml/kg veya 50-100 mg/kg İV/İO yavaş bir şekilde kalp dinlenerek veya monitörize edilerek verilmelidir. İstenen klinik elde edilene kadar doz tekrarlanabilir.
Kalsiyum Sitrat, Kalsiyum Karbonata göre daha kolay emilim ve mide ekşimeleri-asit azaltıcı olarak hızlı sonuç gösterir. Ancak günlük doz miktarı olarak Kalsiyum Sitrat %21, Kalsiyum Karbonat ise %40 kalsiyum içerir . Daha yaygın kullanılan ürün Kalsiyum Karbonattır. Çoğu antasit ilaçlar da bulunabilir.
D vitamini vücuttaki proteinlerin sentezini teşvik eder ve vücudun kalsiyumu emmesine yardımcı olur. Magnezyum ayrıca kemiklerin güçlendirilmesinde de rol oynar ve kalsiyum takviyeleri ayrıca magnezyum içerebilir. Kalsiyumun ek türleri de vardır.
Kalsiyum karbonat, birçok ev ürününün önemli bir bileşenidir. Boyalarda, sabunlarda, sanat ürünlerinde, kağıtlarda, cilalarda, macun ürünlerinde ve çimentoda beyazlatıcı ajan olarak kullanılır. Ağız gargaraları, kremler, macunlar, tozlar ve losyonlar dahil birçok kozmetik üründe dolgu ve beyazlatıcı olarak kullanılır.
Kalsiyum Karbonat İçeren Besin Takviyeleri
Kalsiyum, vücut tarafından sağlıklı kemikler, kaslar, sinir sistemi ve kalp için gereklidir. Kalsiyum karbonat ürünleri reçeteli veya reçetesiz olarak mevcuttur.
Çeşitli sektörlerde kalsiyum karbonat en önemli maddeler arasında yer alır. Çeşitli iş ve işlemlerde pvc üretiminde, seramik yapımında, kimyasal ve duvar boyalarında da Caco3 bulunmaktadır. İnşaat sektöründe mermer üretilirken Caco3 kullanılır. Ayrıca kalsiyum karbonat en önemli elementlerden de bir tanesidir.
Kalsiyum karbonat, halk arasında kireç taşı olarak bilinen bir tür kimyasal bileşiktir. Bileşik formülü CaCO3 şeklindedir. Bu bileşik doğada en fazla eski kayaçlarda ve deniz kabuklarında bulunur.
680 mg kalsiyum karbonat ve 80 mg magnezyum karbonat içerir. 48 tabletlik ambalajlarda sunulmaktadır. -Mide yanması ve asit salgısına bağlı mide şikayetleri -Mide ve onikiparmak barsağı ülserlerine bağlı şikayetlerin giderilmesi için kullanılır.
Kalsiyum karbonat, doğal olarak oluşan kireçtaşının öğütülmesi veya sentetik olarak çökeltilmesiyle hazırlanan, esasen çökeltilmiş kalsiyum karbonattan (CaCO3) oluşan ince, beyaz bir tozdur.
Kemiklerin zayıflaması, tırnaklarda deformasyon ve kırılmalar, deride kuruluk. Kas ağrıları ve kramplar, tetani, kısmi ya da yaygın epileptik nöbetler.
Sonuç: D vitamini eksikliği karşımıza kas-iskelet problemleri şeklinde çıkabilmektedir. Bu nedenle, inatçı eklem-kas ağrıları, bölgesel ağrılar ve fibromiyalji varlığında bu durum da akılda bulundurulmalıdır.
Kemiklerin zayıflaması ve osteoporoz: Özellikle uzun süreli kalsiyum eksikliği, kemik sağlığını olumsuz etkileyerek osteoporoz riskini arttırabilir. Kas ağrıları ve kramplar: Sırt ve bacaklarda kas ağrıları ve kramplar hipokalsemi belirtilerindendir.
Kalsiyum karbonat ve kalsiyum sitrat gibi kalsiyum destekleri alınabilir. Ayrıca, yeterli miktarda D vitamini alınması kalsiyum emilimini kolaylaştırır.
En İyi Kalsiyum Takviyesi Markaları
Adından sıkça söz ettiren markalar arasında; Nature's Supreme, Eurho Vital, Solgar, Voonka, Youplus, Assos ve Atahun gibi markalar bulunmaktadır. Dilediğiniz formdaki kalsiyum takviyesini vitaminler.com güvencesi ile satın alabilirsiniz.
Bir yetişkinin kalsiyum ihtiyacı yaklaşık 3-4 porsiyon süt ve süt ürünleridir. Süt ürünleri tüketmeyenler ise kalsiyumu gıda takviyesi olarak almalıdır. Kalsiyum nasıl kullanmalı? 3 ay kullanıp ara verildiği görülüyor.
Yetişkinlerin alması gereken kalsiyum miktarı günlük 1200 mg'dır. 1 su bardağı süt, 2 kase yoğurt veya 2 dilim az yağlı peynir ile günlük kalsiyum ihtiyacı karşılanabilir.
Aynı zamanda pek çok vitamin ve minerali bünyesinde bulunduran multivitamin çeşitlerinin kullanımı için en uygun zamanlar da öğle vakitleridir. Akşam vakitleri ise magnezyum, omega 3 ve kalsiyum takviyeleri için en doğru zamanlardandır.
En iyi kaynaklar: Yoğurt, peynir gibi süt ve süt ürünleridir. İyi kaynaklar: Pekmez, susam, fındık, fıstık ve benzeri yağlı tohumlar, yeşil yapraklı sebzeler, kuru baklagiller ve kurutulmuş meyvelerdir. Orta kaynaklar: Yeşil sebzeler, yumurta, portakal, mandalina, limon, çilek gibi besinlerdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri