Kamera, görüntüden yansıyan ışığı mercek ya da objektiften yararlanarak bir düzlemde toplayan, o düzleme konulan film veya ışığa duyarlı elektronik devre elemanları sayesinde ışık enerjisini elektrik enerjisine çevirdikten sonra çıkış sinyali veren ve gerekirse bunu kaydeden bir sistemdir.
Objektif merceğinden gelen görüntü mercekten geçerek CCD yüzeyine ulaşır ve burada elektronik sinyallere dönüştürülür. Kamera gövdesine ışığın girebildiği tek yer mercektir. İnsan vücudundan örneklendirecek olursak, lensler gözlere, kamera gövdesi ise insan beynine benzer. Yakalanan tüm görüntüler burada işlenir.
Kamera (cctv) sistemleri içerisinde yer alan IP kameralar sensörler sayesinde kaydetmiş olduğu görüntüleri dijital veriye çevirerek ağ üzerinden gerekli yere iletirler. Güvenlik kamerası ağ üzerinden görüntüleri iletmekle kalmayıp uzaktan bağlantı ile görüntülere ulaşılmasını gerçekleştirmektedir.
Objeden yansıyan ışık demeti lens tarafından toplanıp görüntü aygıtına (CCD) odaklar. CCD toplanan ışığı video sinyaline dönüştürür. Bu sinyal tekrar işlenir ve ekran görüntüsü oluşturulur.
Kamera sistemleri terimi, birden fazla kameranın bir araya getirilerek, güvenlik sistemleri, geçiş sistemleri, kontrol sistemleri ve benzeri durumlar için bazen sadece görüntü, bazen de ses eşliğinde kaydı, saklanması ve gerektiğinde izlenmesini, dışa aktarılmasını sağlayan sistemler için kullanılır.
İlgili 16 soru bulundu
Kameralar temelde üç parçadan oluşur: görüntüyü toplayan objektifler, bu görüntüyü elektronik sinyale dönüştüren ve kaydeden gövde, kameramanın çektiği görüntüyü görmesini sağlayan bakac.
İlk kamera: Camera Obscura
Görüntüyü, bir kutunun içindeki küçük delikten yansıtıcı yüzeye aktararak çıkarmaya dayalı bu sistem, başlangıçta güneş sisteminde olup bitenleri gözlemlemek için kullanılmıştı.
Kameralar temelde üç parçadan oluşur: görüntüyü toplayan objektifler, bu görüntüyü elektronik sinyale dönüştüren ve kaydeden gövde, kameramanın çektiği görüntüyü görmesini sağlayan bakaç.
Her kamera sistemi için bir internet bağlantısına sahip olmak şart değildir. Kapalı devre güvenlik kamerası olarak adlandırılan bu sistemlerde görüntüler bir kayıt cihazına veya bilgisayara kaydedilir. Elde edilen görüntüler daha sonra izlenir. Bu sistemlerde uzaktan izleme yapılamaz.
Mini Kamera Nasıl Kullanılır? Akıllı telefon üzerinden kurulumu yapılan mini kamera, şarj edildikten sonra görüntü almak için istenilen alana yerleştirilir. Telefon üzerinden ise istenilen tarafa hareket ettirilerek görüntü takibi yapılır. Ayrıca ses düğmesi üzerinden ortam sesleri de dinlenebilir.
Tipik olarak, dış güvenlik kameraları 12V DC güç kaynağı kullanır ve PTZ kameralar 24V AC güç kaynağı kullanır, bazı güvenlik kameraları 220V AC güç kullanabilir,12V DC güç kaynağı yaygın olarak kapalı güvenlik kameralarında kullanılır.
Kızılötesi kamera (termal görüntüleme cihazı olarak da bilinir) nesnelerin kızılötesi enerjisini algılar ve ölçer. Kamera, kızılötesi verilerini ölçülen nesnenin belirgin yüzey sıcaklığını gösteren bir elektronik görüntüye dönüştürür.
IP kameraların çalışma sistemi, temel olarak yakaladığı görüntüyü kullanıcıya anlık olarak iletmektir. Bu iletimde öncelikle ip kameranın lens ve sensörlerinde oluşan görüntü elektrik sinyaline çevrilir. Bu elektrik sinyali, ip kameranın içinde dahili olarak bulunan işlemciye iletilir.
İlk kalıcı fotoğraf 1825'te Joseph Nicéphore Niépce tarafından çekildi.
Görüntü Sensörleri Nasıl Çalışır? Işık, kamera lensinizden geçerken, görüntü sensörüne çarpar. Sensör birçok küçük fotoğraf için hazırlanmıştır (her bir fotonun video çözünürlüğünde bir piksel haline gelir) ve her bir ayrı fotonun üzerindeki ışık miktarı videonuzun her bir pikselinde ne kadar ışık olacağını belirler.
bütün elektrikli cihazlar gibi kameralar kayıt cihazları ve ekipmanları elektrik olmadığında çalışmazlar. kamera ve kayıt cihazlarının kendi içinde akü pil gibi elektrik depolayan ekipmanları olan versiyonları yoktur.
Kesintisiz bir güç kaynağı veya UPS sistemi, kameranızın güç dalgalanması veya kesintisi durumunda devam etmesini sağlar. IP kamera kurulumunuzun verimliliğini en üst düzeye çıkarmak ve odanın genişletilmesine izin vermek için, UPS sisteminizi doğru bir şekilde boyutlandırmak önemlidir.
Donanım, iç ve dış olarak ikiye ayrılır: Dış donanım (Harici Donanım): Bağımsız kasa, kutu veya kılıf içinde bulunan bilgisayar kasası içinde yer almayan donanımlardır. Bunlar kamera, USB girişi, Bluetooth, kızılötesi tarayıcı, yazıcı ve benzeridir.
Kamera gövdesi, görüntünün işlendiği ve kaydedildiği bölümdür. Objektiften gelen görüntü mercekler aracılığıyla CCD yüzeylerine ulaşır ve burada elektronik sinyallere dönüştürülür. Gövdenin tek ışık giren yeri objektiflerdir.
Kabaca kameralar teknolojik olarak iki kategoriye ayrılır; Analog ve dijital/IP kameralar.
Web Kamera veya kısaltılmışı Webcam, bilgisayarlara USB girişleri üzerinden bağlanan video aygıtı.
Analog kameralar koaksiyel kablo ve besleme gerilimi verilerek çalışan cihazlardır. Tek başına çalışamayacağından DVR (Digital Video Recorder) cihazına ihtiyaç duymaktadırlar. Analog kameraların içerisinde imaj sensörü ve lens bulunur. Kameraya enerji verilmesiyle birlikte imaj sensör, fotoğraf çekmeye başlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri