Bunun cevabı çok basittir. E-nabız sistemine giriş yaparak tahliller kısmından bütün sonuçlarınızı görebilirsiniz. O zaman özel hastanede yapılan testler e-nabıza ne zaman düşer? Yapılan testler doktorun hasta sistemine düştüğü zaman aksi bir durum olmadığı sürece e-nabız sistemine de düşer.
Yapılan tahliller, sonuçlandığı anda E-Nabız'a düşer. Her tahlilin sonuçlanma süresi farklı olduğu için tahlillerin E-Nabız'a yansıma süreleri de farklılık gösterir. Buna göre: 2 iş günü içinde E-Nabız'a düşmeyen kan tahlili sonucunuz için tahlili yaptırdığınız laboratuvar ile iletişime geçmelisiniz.
- İdrar tahlilleri genel olarak aynı gün ya da ertesi gün içerisinde sonuç verir. - Kan tahlil sonuçları en geç iki iş günü içinde sisteme düşerken daha detaylı bir analiz istenmesi durumunda bu süre bir haftayı hatta bazen birkaç haftayı bulabilir.
e-Nabız tahlil sonuçları gibi, sağlık kuruluşlarında yapılan işlemlerin vatandaşlar tarafından kolayca takip edilebilmesini sağlıyor. Vatandaşlar hekim ya da hastane değişikliği durumunda e-Nabız'dan tahlil sonuçlarını gösterebiliyor ve bu da aynı işlemlerin yeniden yapılmasını ve tedavi sürecinin uzamasını engelliyor.
Kan tahlilinin sonucu çoğunlukla 2 iş günü içinde e-Nabız sistemine düşer. Farklı bir tarih belirtilmediyse ve sonuçlar 2 iş günü içerisinde sisteme düşmediyse tahlilin yapıldığı sağlık ocağı ile iletişime geçilmelidir. İdrar tahlilinin sonuçlanma süresi de iki gündür ve idrar tahlili de yine e-Nabız sistemine düşer.
İlgili 16 soru bulundu
Genetik Hastalıklar Tarama Laboratuvarı çalışma sonuçları ilgili aile hekimine “normal” ya da “şüpheli” olarak iletilir. Kişiler de sonuçlarını e-nabız üzerinden görebilir. Sonuç “normal” ise eş/eş adayına bilgi verilerek takipten çıkarılır.
Sağlık Bakanlığının başlattığı MHRS randevu sistemi ile artık hastane randevusu almak oldukça kolay geldi. Vatandaşlar bu sistem üzerinden tahlil sonuçlarını da görüntüleyebiliyor.
Kimlik No ve E-devlet şifresi ile sisteme giriş yapmalısınız. Bilgilerinizi girdikten sonra açılan e-Devlet sayfanızda bulunan arama motoruna "Tahlillerim" yazmalısınız. Ve açılan sayfaları takip ederek tahlil sonuçlarınıza ulaşabilirsiniz.
Bu testi vermeden önce açlık gerekli değildir ve sonuçlar genellikle kan alımından veya idrar örneği verildikten birkaç saat sonra sonuçlanmaktadır. HCG, hamile kadınların kanında ve idrarında gebe kaldıktan (sperm ile yumurtanın döllenmesinden) 10 gün sonra ortaya çıkmaktadır.
Bu nedenle, laboratuvar işlemlerinin standardizasyonu bakımından, tüm testler için yaklaşık 10–12 saatlik açlığı takiben kan vermeniz uygundur. Ancak açlık süresi, 16 saatten uzun olmamalıdır.
E nabız sistemine giriş yapıldıktan sonra yapılmış olan tüm tahlil ve sonuçların tarih ve açıklama bazında referans değerlerine ulaşabilmek mümkündür. Bu sisteme giriş yaparak tahlillerin yer aldığı kısımda bakmak istenilen tahlilin üstüne tıklayarak tüm detaylara ulaşım sağlanabilmektedir.
Kırmızı kan hücre sayımı, hemoglobin ve hematokritin sonuçlarından oluşur. Çıkan sonuç normalden düşükse anemi olma ihtimaliniz yüksektir. Normalden daha yüksek bir kırmızı kan hücresi sayısı veya yüksek hemoglobin veya hematokrit seviyeleri, polisitemia vera veya kalp hastalığı gibi tıbbi bir duruma işaret edebilir.
Bir veritabanı sorgusunun ve/veya tablolar arası birleştirmenin sonucu olarak belirli bir alan için herhangi bir veri üretilemediğinde sonuç normal olarak NULL değerdir.
Türk Biyokimya Derneği'nin (TBD) verilerine öre, kan testlerindeki hataların yüzde 14'ü laboratuvar aşamasında, yüzde 18'i ise test sonuçlarının değerlendirilme sürecinde oluşuyor.
Referans dışı terimi değer aralığının bulunamaması anlamına gelmektedir. Kan tahlili yaptıran kişiler bazı değerleri için referans dışı detayını görmektedir. Bu durum ölçülen değeri normal dışında olduğunu gösteren ya da ölçülemeyen anlamlarını taşımaktadır.
Kan testinde belirlenen MCH değeri, ortalama 27-31 pikogram (pg) aralığında olmalıdır.
Sağlıklı bir vücutta gebelik olmaması durumunda, kanda ölçülen Beta HCG düzeyi 0-10 mIU/ml civarındadır. Bu nedenle, Beta HCG düzeyinin kanda yüksek izlenmesi halinde öncelikle gebelik olmakla birlikte Beta HCG üretimi yapan farklı koşulların veya sağlık sorunlarının varlığı araştırılmalıdır.
Hemoglobin testi nedir? Hemoglobin (HBG) seviyeleri, bir kan testi ile ölçülür ve desilitrede gram (g/dL) cinsinden ifade edilir. Kandaki düşük hemoglobin seviyesi, doğrudan düşük bir oksijen seviyesi ile ilgilidir. Hemoglobin, kansızlık ya da demir eksikliği problemlerinde ilk bakılan parametredir.
Sağlık Bakanlığı'nca Ankara'da 14 Devlet Hastanesi'nde başlatılan "SMS" uygulamasıyla, hastaların muayene randevuları, tahlil sonuçları ve reçeteleri cep telefonlarına gönderiliyor.
Kan testi sonuçları genel sağlık durumunuzla ilgili bilgiler verir. Kan testleri, anemi, kan hastalıkları, vitamin ve mineral eksiklikleri, böbrek hastalıkları veya vücuttaki enfeksiyon hastalıklarının tanısında yaygın olarak kullanılsa da bazı hastalıkların kesin tanısı için ileri incelemeler gerekebilir.
Direkt olarak e-Nabız üzerinden de giriş yapılabilir. e-Nabız mobil uygulaması ya da www.enabiz.gov.tr internet sitesine girilir. Açılan sayfaya kimlik numarası ve şifre bilgileri girilir. "Sonuçlar" ya da "Tahlillerim" menüsüne girilerek istenilen kan tahlili sonuçları görüntülenebilir ve PDF olarak indirilebilir.
Hastanın kendi bilgisi ve rızası olmadıkça hastaya ait ilaç çıktısı başta olmak üzere, kronik rahatsızlıklarını belirten rapor ve tahlil sonuçlarının üçüncü kişilere asla verilmemesi gerekmektedir.
Hematoloji, kan, kan oluşturan organlar ve kan hastalıklarını inceleyen bilim dalıdır. Anemi, kanama bozuklukları, kemik iliği yetersizlikleri, lösemi, lenf kanseri ve hemofili gibi kalıtsal geçişli kan hastalıkları hematoloji alanının uzmanlığındadır. Hematoloji, İç Hastalıklarının (Dahiliye) bir iç branşıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri