Doğum Çatlaklarına İyi Gelen Bitkisel Yağlar Eşit oranda kayısı yağı, kantaron yağı ve melisa yağını karıştırıp düzenli olarak göbek ve basen çevrenize sürebilirsiniz. Doğum sonrası karın çatlakları bitkisel tedavisi için ise, çilek yağı ve susam yağı karışımı tavsiye edilmektedir.
Kantaron Yağı Çatlaklara İyi Gelir Mi? Çatlaklar için en çok kantaron yağı sorulmakta ve çözüm olur mu diye merak edilmektedir. Her ne kadar bileşenler olarak cildi yenileme özelliği bulunan bir yağ olsa da maalesef ki kantaron yağı kesin bir çözüm olmamakta hatta gözle görülür bir faydası olmamaktadır.
Selülit ve çatlakların görünümünü azaltmaya yardımcı olan kantaron yağı, düzenli kullanımda etkisini gösteriyor. Etkilenen bölgelere doğrudan kantaron yağı uygulayıp masaj yaparak cilde yedirebilirsiniz. Düzenli kullanım ve masaj, ciltteki dolaşımı artırarak selülit görünümünü azaltıyor.
Sağlıklı ayaklara sahip olmak için öncelikle onları temiz tutmalısınız. Ayağınızdaki çatlaklara zeytinyağı ya da sarı kantaron yağı iyi gelir.
Bu yağlar hem çatlak oluşumunu engellemekte hem de var olan çatlakların görünümünün azaltılmasını sağlamaktadır. Doğum sonrası oluşan çatlaklara iyi gelen yağlar şunlardır: Argan yağı Badem yağı
İlgili 38 soru bulundu
Hamilelikte ve emzirme döneminde kullanılmamalıdır çünkü bu koşullarda sarı kantaron kullanımına ilişkin bilimsel veri yoktur.
Hamilelik süresince bol bol su içmeniz ve dinlenmeniz hamilelik sonrası çatlak oluşumunu bir nebze azaltan taktikler olabilir. Hamilelik sonrasında çatlak tedavilerinde ise lazer tedavileri ile kimyasal peeling öne çıkan etkili tedavi yöntemleri arasında yer alıyor.
Dolayısıyla sarı kantaron yağının vajinal enfeksiyonların tedavisinde güvenli bir şekilde kullanılabileceğini söylemek mümkündür.
İlk zamanlarda sadece yetişkinlerin kullandığı bir ürün iken daha sonrasında bebeklerin şikayetlerine yönelik kullanılmıştır. Özellikle pişik sorunu bulunan bebeklere haricen kullanılabilir. Bebeklerin bu yöndeki sorunlarını gideren bu özel yağ onların çok daha huzurlu ve rahat uyumalarını da sağlıyor.
Hamilelik ve lohusalık dönemindeki kadınların, ciddi rahatsızlığı olanların kullanılması önerilmez. Aynı şekilde hassas bünyeye sahip olanların ve kronik rahatsızlığı olanların kullanmadan önce mutlaka doktora önermesi gerekir. Bitki ve çayların kişiler üzerindeki etkileri farklılık gösterir.
Kantaron yağının cilde olan olumlu etkilerinden faydalanabilmek için yağı direkt olarak cildinize uyguladıktan sonra cildinizin emmesini bekleyebilirsiniz. Ardından cildiniz üzerinde rahatsız eden bir yağlılık hissinin kalmış olması halinde en az yarım saat bekledikten sonra durulayabilirsiniz.
Bir parça pamuk üzerine damlattığınız 2-3 damla kantaron yağını, yumuşak ve dairesel hareketlerle yüzünüze dağıtın. Bu şekilde yarım saat kadar bekledikten sonra yüzünüzü ılık suyla yıkayabilir ya da cilt yapınıza uygun bir tonikle yağdan arındırabilirsiniz.
Düzenli kullanımın önemli olduğu kantaron mucizesini kullandıktan üç ay kadar sonra parlak ve güzel bir cilde sahip olacaksınız.
Kantaron Yağı Nasıl Kullanılır? Kantaron yağının yaralar üzerindeki kullanımı şöyledir: Ciltte meydana gelen yanık, yara, sıyrık, güneş yanıkları ve sezaryen yaralarına 8-10 damla kadar kantaron yağı sürün ve yağı masaj yaparak uygulayın.
Sarı Kantaron Yağı
Özellikle hassas ciltti bebeklerin pişiklerini kısa sürede iyileştirir. Pişiğin meydana geldiği bölgeye nazikçe sürülmesi halinde kısa sürede cildi rahatlatır.
Cildi yumuşak ve esnek tutacak, hamileler için özel olarak üretilmiş nemlendirici bir kremi her gün sabah ve akşam cilde uygulamak. (Herkesin kolaylıkla ulaşabileceği zeytinyağı ve vazelin de çatlakları önlemede hayli etkili sonuç veriyor.)
Sarı kantaron cilt hastalıklarına çok iyi gelir. Örneğin yanık izleri, pişikler, cilt lekeleri, ameliyat izleri gibi cilt kalıntıları için sarı kantaron kullanılır. Kırmızı kantaron da bu tür hastalıklara iyi gelse de sarı kantaron yağının tercih edilmesi çok daha uygundur.
Kantaron yağı kullanımı: Sünnetten sonra çocuğunuzun penisinin çevresinde pansuman ped'i bulunur. Bu ped hem kanama ve ödem kontrolü hem de sünnet uygulanan kısma steril bir alan sağlar. Bu pedin üzerinden penis başına denk gelecek şekilde bebeklerde 5-8 damla büyük çocuklarda 10-15 damla kantaron yağı kullanılır.
Bebeklerde mide ağrısı için kantaron yağı kullanmak, bebeğin ağrısını ve ağlamasını keser. Bebeğin karnına sağ avuç içi ile yavaş hareketlerle kantaron yağı eşliğinde masaj yapabilir ve rahatlamasını sağlayabilirsin.
Hamileler: Hamile kişilerin kantaron yağı kullanması rahmin kas tonusunu artırabilir. Bu durum düşük yapma riskini artırabilir. Bu nedenle hamilelerin kantaron yağı kullanması önerilmez. Emziren anneler: Emziren annelerin bu yağı kullanması, bebeklerde huysuzluk ve uyuşukluğa neden olabilir.
Kantaron çiçeğinden elde edilen bu doğal yağ antiseptik etkileri ile cildi aydınlatıyor, parlatıyor ve beyazlatıyor. Bu yağı uygulamadan önce cildini güzelce temizlemeli ve tüm kirden arındırmalısın.
Sarı kantaron yağının tavsiye edilen maksimum kullanım sıklığı, günde bir kez olmalıdır. Kantaron yağı çok sık kullanıldığında, ciltteki yağ yani sebum dengesini bozabilmektedir. Sebum ciltteki yağ bezleri tarafından salgılanan bir cilt sıvısıdır.
Doğumdan sonra da çatlakların oluşmaması için kilo alımına dikkat etmek gerekir. Spor yapmak, ani kilo alıp vermekten kaçınmak ve kilo dengesini sağlamak gerekir. Bazen hamileyken çatlak oluşmaz, ancak doğumdan sonra kilo verme ile deri gevşer. Bu nedenle de bu bölgelere sıkılaştırıcı krem sürmek faydalıdır.
Hamilelik süresince o bölgelere nemlendirici kremler yada yağlar uygulayın. Doğum sonrasında emzirme döneminin ardından, eğer gerekirse ameliyatsız yöntem olarak uyguladığımız icon lazer tedavisi ile 3-4 seansta çatlaklarınızın azaltılmasında yardımcı olabiliriz.
Hamilelik döneminde çatlaklar oluştuktan sonra tedaviye başlanabilmesi için hamileliğin sonlanması beklenilmelidir. En sık kullanılan çatlak tedavisi yöntemleri arasında dermoterapi, platelet rich plasma (PRP), karboksiterapi, pulse DYE lazer (boya lazerleri) ve fraksiyonel lazer yer alır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri