1 litrelik cam konserve kavanozlarına 1 demet kantaron çiçeğini koyuyoruz ve üstüne aldığı kadar zeytinyağı koyuyoruz. Ağzını sıkıca kapattığımız kavanozu dam, balkon gibi bir yerde yaz ayına denk gelecek şekilde 1-2 ay (kırmızı renk olana kadar) tam güneşin altında bekletiyoruz.
Bu bir çay kaşığı kantaron yağı doğrudan içilebileceği gibi ılık suya da eklenerek tüketilebilir. Günde bir çay kaşığı içilen sarı kantaron yağının şişkinlik, kabızlık ve gaz sancıları ile mide rahatsızlıklarını önlediği, gastrite bağlı ağrıları azalttığı belirlenmiştir.
Mide ve sindirim sistemi için ise kantaron yağının kullanım şekli şudur: Aç karnına sabah ve akşam olmak üzere günde 2 defa 1 tatlı kaşığı (10 ml) içilmesi önerilir. Bu sayede mide koruyucu etki gösterir ve mide ülserini tedavi etmeye destek olur.
Uzun Süreli Kullanım: Kantaron yağının uzun süreli kullanımı belirsizdir ve potansiyel yan etkilere neden olabilir. Eğer düzenli olarak kullanmayı düşünüyorsanız bu konuda bir sağlık profesyoneline danışmalısınız.
Sarı kantaron yağı, şişkinlik, kabızlık ve gaz sancıları, mide rahatsızlıklarını önler, gastrit kaynaklı ağrıların azaltılmasında kullanılır.
İlgili 26 soru bulundu
Hamilelik ve lohusalık dönemindeki kadınların, ciddi rahatsızlığı olanların kullanılması önerilmez. Aynı şekilde hassas bünyeye sahip olanların ve kronik rahatsızlığı olanların kullanmadan önce mutlaka doktora önermesi gerekir. Bitki ve çayların kişiler üzerindeki etkileri farklılık gösterir.
Özellikle ayak mantarı, deride oluşan enfeksiyonlar, akneler, herpes virüsünün neden olduğu uçuk gibi birçok hastalıkta kantaron yağı uygulaması enfeksiyonun hızlı bir şekilde iyileştirilmesine yardımcı olur.
Sarı kantaron yağı nasıl içilir? Günde 1 tatlı kaşığı tok ya da aç karnına içilebilir.
Hakiki Kantaron yağı nasıl anlaşılır diye soracak olursak; Kaliteli kantaron yağı parlak ve berraktır. Açık pembe ya da yeşil renge dönük kantaron yağları, zeytinyağı ve kantaron çiçeği oranının doğru ayarlanmadığına işaret eder. Kantaron yağının dibinde tortulanma olabilir, bu tortu süzme işlemiyle ilgilidir.
Düzenli olarak kullanmaya devam ettiğinizde yaklaşık 1 ay sonra cilt renginizin açılmaya başladığını, lekelerin, siyah noktaların yok olmaya başladığını göreceksiniz.
Dahili kullanımı: Mide koruyucu ve ülser için sarı kantaron yağı günde 2 defa 10 ml sabah ve akşam aç karnına içilmesi tavsiye edilir.
Torosların bu şifa kaynağı bitkisini sadece sızma zeytin yağı ile işliyor koruyucu madde kullanmadan üretiyoruz. Kantaron yağı 2-3 sene saklanabilir çünkü özelliğini korur, bozulmaz.
Evet, kantaron yağı tabii ki cilt bakımında kullanılabilir. Özellikle enfeksiyon, akne, egzama ve sedef tedavisinde kullanılabilir. Yara iyileşmesine yardımcı olur.
Sarı kantaron yağı kas gevşetici görevi görür. Kas ağrılarına iyi gelir. Sarı kantaron yağının kullanımı sinirsel kaynaklı oluşan kekemelerin tedavisinde iyi neticeler verir. Sarı kantaron yağı kış aylarında sıklıkla yaşanılan soğuk algınlığının etkisini azaltmada yardımcı olur.
Dolayısıyla sarı kantaron yağının vajinal enfeksiyonların tedavisinde güvenli bir şekilde kullanılabileceğini söylemek mümkündür.
Kırmızı kantaron yağının ağızdan alınmak istendiği zaman maksimum bir tatlı kaşığı şeklinde tüketilmesi gerekir. Aksi takdirde yarardan çok zarar verebilir.
Sarı kantaron cilt hastalıklarına çok iyi gelir. Örneğin yanık izleri, pişikler, cilt lekeleri, ameliyat izleri gibi cilt kalıntıları için sarı kantaron kullanılır. Kırmızı kantaron da bu tür hastalıklara iyi gelse de sarı kantaron yağının tercih edilmesi çok daha uygundur.
Kantaron yağının sarı ve kırmızı olmak üzere iki çeşidi vardır. İki çeşidi de aynı bitkiden yapılır; fakat sarı kantaron yağı kurutulmuş, kırmızı kantaron yağı ise taze toplanmış kantaron bitkisinden yapılır. Kantaron yağı, doğru dozda kullanılırsa birçok faydası görülebilir.
Kırmızı, sarı ve mavi renkli kantaron yağı alternatifleri bulunur. Temelde aynı bitkiden üretilen yağ çeşitleri, üretim aşamalarındaki farklardan ötürü renk değişikliklerine uğrar. Kırmızı olan çeşidi taze bitkilerin özünden elde edilirken sarı olan güneşte kurutulan bitkilerden elde edilir.
Bu denli etkili bir bitkisel yağın bir yan etkisi olur mu, kantaron yağının zararları var mıdır, gelin birlikte öğrenelim. Kantaron yağının doğru ve ölçülü bir şekilde kullanıldığında ciddi bir zararı olmuyor.
Ayrıca kantaron yağı, Çınar yaprağı gibi özler de , kıkırdak sentezine yardımcı olarak ağrı, tutukluk gibi belirtileri hafifletir ve hasar gören eklemin onarımı sırasında vücuda yardımcı olur.
SARI KANTARON ZAYIFLATIR MI? Sarı kantaron yağı kilo vermeye yardımcı olur, bunun için idrar söktürücü özelliğinden faydalanılır. Her gün belirli miktarda kullanılması gerekir. Ancak uzun süreli kullanımının uygun olmadığı belirlenmiştir.
40-45 gün kadar güneşte bekletilir. Bu süreçte sarı kantaron bitkisi zeytinyağı ile karışacağı için yağ kırmızılaşacaktır. Ara sıra kavanozu ters düz ederek karışımı karıştırmak gerekli. Sürenin sonunda, kırmızı renge bürünen yağ süzülerek koyu renkli bir şişeye koyulur ve güneş almayan bir ortamda saklanır.
İdrar yolu enfeksiyonlarını geçirir. Mesanede oluşmuş taşları eriterek düşmesini sağlar.
Bir parça pamuk üzerine damlattığınız 2-3 damla kantaron yağını, yumuşak ve dairesel hareketlerle yüzünüze dağıtın. Bu şekilde yarım saat kadar bekledikten sonra yüzünüzü ılık suyla yıkayabilir ya da cilt yapınıza uygun bir tonikle yağdan arındırabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri