Kantoron yağı kediler için olmazsa olmaz olan bir doğal ağrı kesicidir. Eğer kedide bir ağrı söz konusu ise kedi mamasına bir tutam kantoron yağı ekleyebilirsiniz. Kantoron yağı doğanın en büyük mucizevi bitkisel yağlarından bir tanesidir. Kedilerin bağırsak hastalıklarına da oldukça iyi geldiği bilinmektedir.
Kantaron Yağı Nedir? Kantaron yağı, kantaron bitkisinin çiçeklerinden elde edilen doğal bir yağdır. Anti-inflamatuar, antibakteriyel ve yara iyileştirici özelliklere sahiptir. Bu nedenle, köpeklerdeki yaralanmalarda kullanıldığında olumlu sonuçlar alınabilir.
Yaranın üzerine bir parça antibiyotikli yara kremi (Bepanthene) uygulanabilir. Yara yeri bantla kapatılmamalı, açık kalması sağlanmalıdır. Yara kabuk bağlayıp kabuk dökülene dek küçük dostumuzu evde dinlenmeye almalıyız.
Zeytinyağı ya da Hindistan cevizi yağı gibi doğal yağların kullanılmasında ise herhangi bir sakınca yoktur. Ancak evin her tarafının yağ olmaması için bir süre boyunca kedinizi banyoda tutmanız gerekmektedir. Diğer taraftan kedi patileri için geliştirilmiş olan nemlendiricileri de tercih edebilirsiniz.
Kedinizin diyetinde yağa ihtiyacı var. Diyet yağı, genel sağlığını artırmanın yanı sıra kedinize enerji sağlar. Bu nedenle, hayvanın kilosunu yönetmenin bir yolu olarak kedinizin diyetindeki yağ miktarını sınırlamayın.
İlgili 26 soru bulundu
Zeytinyağı, insan beslenmesinin sağlıklı bir parçası kabul edilir. Peki kediler için de öyle mi? Evet, ancak yine de iyi bir fikir olmayabilir. Zeytinyağı kediler için zehirli olmasa da zeytinyağı dahil, herhangi bir yağı çok fazla tüketmeleri kedinizin ishal olmasına ve kusmasına yol açabilir.
Seyreltilmiş lavanta kokusu kedi kovucu olarak kullanılabilir. İnsanlar tarafından sevildiği için kedilerin tırmalamaması gereken koltuklara ya da kazmaması gereken saksılara sprey şişesine konulmuş, seyreltilmiş lavanta kokusunun sıkılması bu alanlardan kedileri uzak tutmak için etkili bir çözüm olabilir.
Kantoron yağı kediler için olmazsa olmaz olan bir doğal ağrı kesicidir. Eğer kedide bir ağrı söz konusu ise kedi mamasına bir tutam kantoron yağı ekleyebilirsiniz. Kantoron yağı doğanın en büyük mucizevi bitkisel yağlarından bir tanesidir. Kedilerin bağırsak hastalıklarına da oldukça iyi geldiği bilinmektedir.
Kedinizin patileri kuru, tahriş olmuş ya da çatlamış ise bu durum iyi bir nemlendirici kullanmayı gerektirir. Patiler için özel olarak tasarlanmış nemlendirici bakım kremleri kullanabilirsiniz. Vazelin ya da insanlar için özel olarak tasarlanmış ürünler kullanmaktan kaçınmalısınız.
Şayet kedinizin patilerinde kuruluk, çatlama ya da tahriş tespit ederseniz zeytinyağı, Hindistan cevizi yağı vb. organik ürünleri kullanabilirsiniz. Nemlendirmek için kullanabileceğiniz bu maddeleri kediniz yaladığında sağlığına bir zarar vermeyeceğinden emin olmalısınız.
Kedilerde deri yaralanmaları ve sıyrıklar
Hasar gören doku baticon ile temizlenip fucidin krem sürülebilir hızlı iyileşmesi için madecassol kullanılabilir.
Yara iyileşmesinde veteriner sahada en sık kullanılan bitkiler; aloe vera, çay ağacı yağı, sarı kantaron, kudret narı, biberiye, aynısefa, yeşil çay, gotu kola' dır.
Ancak, pansumanların düzenli yapılması kısa süreli iyileşme açısından önemlidir. Herhangi bir komplikasyonun gelişmemesi durumunda, yara iyileşmesi 8-10 günde tamamlanır.
sarı kantaron yağı
her türlü yanığa, yara izine cilt problemine karşı kullanacağınız, ne iz ne selülit, çatlak, ne de iltihap bırakan kantaron; kedinizde de özelikle mantar, egzama, tüy sorunları, cilt sorunları, yaraların hızlı iyileşmemesi sorunlarında mükemmel sonuç verecektir.
Stresi azaltan ve kedinizin hayatını kolaylaştıran; sakinleştirici kedi otu ve kaygıyı azaltan etkisi olan ağrı dindirici ve hafif anti-depresan etkisi olan kantaron, kedinin vücudunda stresin sebep olabileceği enfeksiyonları azaltan Beta-glukan içerir.
Sarı kantaron yağı, romatizmal ağrıyı hafifletir, şişme, morarma ve varisli damarların neden olduğu sorunlara yardımcı olur. Sarı kantaron yağı ile masaj ağrılı kaslar, romatizma, siyatik, lumbago, varis için de kullanılır.
Genellikle yarayı günde 2 - 3 defa ılık antiseptik solüsyonla temizlemek yeterlidir. Yaranın kenarlarının temiz olduğundan emin olmak gerekir. Sıvı birikimi meydana geldiğinde ise bu sıvının dışarı akması sağlanmalıdır.
Cevap: Değerli müşterimiz; Kedi ve köpekler için kullanılabilen pati bakım ve koruyucu kremidir. İçerisindeki beeswax sayesinde patileri korur ve bakımını sağlar. Bu sayede patilerin çatlaması, Kuruması ve yaralanmalara açık hale gelmeleri önlenmiş olur. 50ml'dir.
Köpeğinizin patilerini zeytinyağı ile nemlendirin
Çatlak ve yırtıklar patilerde sıkça oluşur; ancak çok büyük bir sorun haline gelmeden çözmek mümkün. Kış mevsimin boyunca hava koşulları yüzünden yıpranma ve çatlak daha derin oluşabilir. Yardımcı olmak için patilere zeytinyağı ile masaj yapabilirsiniz.
Serum yardımıyla kedinizin açık olan yarasında oluşabilecek enfekte durumunu tamamen önleyebilirsiniz. Kedi yaraları temizleme noktasında bitkisel ürünler ile de destekleme gerçekleştirebilirsiniz. Bunlar arasında biberiye yaprağı, sarı kantaron yağı ve papatya çayı gibi bitkisel ürünler bulunuyor.
Kediler ve köpeklerde yalayamadıkları yerlerde kulak gibi kafa gibi kantaronun çok iyi geldigini soyleyebilirim. Kantaron yağı Çabuk iyileşmesine çok yardımcı oluyor.
Ülkemizde halk arasında yüzyıllardır soğuk algınlığına, şeker hastalığına, ülsere, mide ve bağırsak rahatsızlıklarına, karaciğere, sarılığa ve safra kanalı sorunlarına karşı kullanılmaktadır. Ayrıca bitkinin % 1'lik infüzyonundan hazırlanan karışımları kullananlarda bağırsak parazitlerinin düştüğü tespit edilmiştir.
Çay Ağacı Yağı: Özel Bir Uyarı
Bu risk, yağ seyreltilmeden kullanıldığında özellikle yüksektir ve birkaç damlanın bile yan etkilere yol açtığı bildirilmiştir. Her ihtimale karşılık kediniz (veya köpeğiniz) için asla çay ağacı yağı kullanmayın.
Özel formül lavanta yağı sayesinde tüyleri ve cildi besler. Lavantanın rahatlatıcı etkisi ile cildi sakinleştirir ve tüy dökülmesini azaltır. İçeriğindeki lavanta yağı sayesinde kene, pire gibi zararlıları uzaklaştırır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri