Kapı silme suyuna ne konur? Ilık su dolu kovaya bir miktar beyaz sabun rendeleyin. Diğer ahşap kapılara göre daha hassas olduklarından sirke ya da temizlik malzemeleri kullanılmaması kapının kullanım ömrünü uzatacaktır.
Bu oda kapılarının en sağlıklı temizleme yöntemi nemli bez ile temizlemek ya da Arap sabunu ile temizlemektir. Temizlik yapıldıktan sonra iyice kurulanması gerekir. Islak kalması durumunda yüzeyi deforme olabilir. Arap sabunu ise içerisinde kimyasal ürün bulunmayan sağlıklı bir temizlik ürünüdür.
- Beyaz kapılar sert sünger beziyle silinmemeli. Temizlik için kuru sünger, sabunlu sünger, cam bezi, nemli bez ya da kapı temizliği için özel üretilmiş bezleri kullanabilirsiniz. - Beyaz kapıların günlük temizliği için kuru toz bezini kullanabilirsiniz.
Bulaşık sabunlu su ile ahşap kapınızı silebilirsiniz.
Yumuşak bir bulaşık sabunu kullanın. Küçük temizlik için, sıcak suyla karıştırılmış bir miktar yumuşak bulaşık deterjanı kullanabilirsiniz. Aşındırıcı olmayan bir süngeri suya batırın ve ahşap kapınızın yüzeyini ovalayın.
Her zaman kusursuz bir temizlik için kullandığınız cif, çamaşır suyu, tuz ruhu, Arap sabunu gibi akla ilk gelen temizlik ürünlerine maalesef ki beyaz kapı temizlerken veda etmeniz gerekiyor. Çünkü bu tip ürünler, beyaz kapıları temizlerken aynı zamanda aşırı bir şekilde yıpratıp çürütmeye neden oluyor.
İlgili 28 soru bulundu
Beyaz sabun, özellikle Amerikan kapı modellerinde etkili ve zararsız bir deterjandır. Aynı zamanda Arap sabunu ile Amerikan temizliği de ev hanımları tarafından sıklıkla tercih edilen etkili yöntemdir. Ahşap kapı temizliği için deterjan seçimi ise mutlaka ahşap temizleyicilerden yana yapılmalıdır.
Karbonat ve sirke karışımı: Yarım çay bardağı karbonatı, sirkeli su karışımının içine ekleyin ve karıştırın. Bu karışımla kapıyı fırçalayın. Ardından nemli bir bezle kapıyı durulayın.
Kapının tozunu aldıktan sonra içine beyaz sabun rendelenmiş bir kap su hazırlayın. Kapıyı sabunlu su ile silin. Eğer kapının yüzeyinde zorlu lekeler varsa, suyun içine bulaşık deterjanı ekleyebilir ve lekeleri nazikçe ovalayarak silebilirsiniz.
Yüzey temizleme mendili ile kapının üstünü, köşelerini ve tüm kıvrımlarını silin. Cif Krem Sprey Limon ile kapıları iyice silin. Beziniz kirlendikçe yeni bir mendil kullanarak temizliğinize devam edin. Kapıların yeterince temiz olduğunu düşünene kadar bu işlemi tekrarlayabilirsiniz.
Kullanım Alanı: Parkeler, ahşap mutfak dolapları, ahşap merdivenler, ahşap kapı ve pencere pervazları gibi silinebilir tüm geniş ahşap yüzeylerin temizliğinde en iyi sonucu sağlar.
Temizlikte sabunlu sünger, kuru bez, cam bezi, nemli bez ya da kapı temizliği için özel üretilmiş bezlerden kullanabilirsiniz. Temizlik için sabunlu su hazırlayın. Kapınızı bu suyla iyice silin. Ardından ıslak bezle silin.
SARARAN KAPILARI KAR BEYAZI YAPMAYA YARAYAN YÖNTEMLER
Karbonat ve sirke karışımı: Yarım çay bardağı karbonatı, sirkeli su karışımının içine ekleyin ve karıştırın. Bu karışımla kapıyı fırçalayın. Ardından nemli bir bezle kapıyı durulayın.
Bir kovaya su doldurun, içine az bir miktar beyaz sabun rendeleyin. Sünger yardımıyla kapınızı narince silin. Ardından duru su hazırlayın ve mikrofiber bez yardımı ile sabun kalmayana dek silin. Ardından kuru bir bezle hiç su kalmayacak şekilde kurulayın.
Beyaz kapıları temizlerken, ilk önce tozunu alabilirsiniz. Kapınıza zarar vermeden temizlemek için yumuşak bir sünger veya bu amaç için üretilen bezlerden de faydalanabilirsiniz. Kapınızda oluşan kiri ve lekeyi temizlemek için deterjan yerine patates kullanabilirsiniz.
- Sirke temizlikten en sık kullanılan ürünlerden birisidir. Sprey şişesinde 3 su bardağı su, 2 su bardağı sirke ve bulaşık deterjanı koyarak camlar silinebilir. Bu karışım ile silinen camlar daha çok parlayacaktır. - Buğulu camlar için yumuşatıcı kullanmak etkili bir çözüm olabilir.
Özellikle yerlerin camların ve kapıların silinmesine birçok insan dikkat eder. Eğer ki evinde fazla yaşayan kimse yoksa 2-3 günde bir silmek iyi olur gadası. Ama ev kalabalık olursa 1-3 günde bir silmek daha mantıklı olur.
Bu, kolza yağı veya zeytinyağı gibi bir yemeklik yağ olabilir. Menteşenin oyuğuna bir uçla veya bıçak ucuyla uygulanabilir. Elbette alternatif olarak klasik WD-40 çok amaçlı ürün kullanabilirsiniz. Bu, yağlanacak yere nüfuz eder ve bulaşma özelliği daha fazla gıcırdama gürültüsünü önler.
Arap Sabunu ile Çelik ve Ahşap Kapı Temizliği
Kullanabileceğiniz çok amaçlı bir temizlik ürünü olan Miss Arap Sabunu bu yönü ile aile bütçenize de katkıda bulunur.
Kapının menteşelerinin her birine, yağlama spreyini yaklaşık 10 saniye boyunca uygulayın. Bu, kapının daha yumuşak bir şekilde açılmasına yardımcı olacaktır. Ardından, kapının kilit mekanizmasına yağlama spreyini uygulayın. Bu, kilit mekanizmasının daha iyi çalışmasını sağlar.
Mümkünse sıradan bulaşık deterjanı kullanabilirsiniz. Eğer yerlerinizi doğal bir temizleyici ile temizlemek istiyorsanız 1 yemek kaşığı arap sabunu, 1 bardak karbonatı ve limon suyunu sıcak suda karıştırabilirsiniz ya da temizleme suyuna bir bardak elma sirkesi ve birkaç güzel kokulu bir yağ dökebilirsiniz.
Lake kapılar neyle silinir sorusu ise dikkat edimesi gereken bir diğer konu olmakta. Silme işlemi için kapı yüzeyini çizecek pütürlü ve sert temizlik bezleri yerine mikrofiber bezleri tercih etmelisiniz. Bunun dışında inatçı kapı lekeleri için bulaşık deterjanını su ile seyrelterek kapınızı silebilirsiniz.
Mikrofiber veya pamuklu bir bez kullanılarak koltuk silinebilir. · Tay tüyü koltuğun üzerine bir şey dökülmesi durumunda öncelikle kağıt havlu veya peçete kullanılarak kirin yüzeyden arındırılması gerekir. · Tay tüyü kumaşa sahip koltukların temizlenmesinde nemli bir bez kullanılabilir.
1. Nikotin lekelerini bir bez veya kâğıt havlu ile silin. 2. Nikotin lekelerini silmek için çamaşır suyu ve sudan oluşan bir çözelti kullanın. 3. Nikotin lekelerini silmek için karbonat ve sudan oluşan bir çözelti kullanın.
Mutfak dolabı temizliği sabunlu su ve nemli bezle yapılmalıdır. Yüzeylerde yağlı kirler oluşmuşsa, içeriğinde çözücü madde bulunmayan temizlik ürünleri de kullanılabilir. Ardından duru su ve pamuk içeren bir bez ile kurulanması gerekir. Ahşap esaslı olan dolapların üzerinde suyu bekletmeden kurulamak önemlidir.
Sirke ve Su Karışımı
Beyaz sirke, duvardaki is lekesini çıkarmak için etkili bir doğal temizleyicidir. Eşit oranlarda beyaz sirke ve suyu bir sprey şişesine doldurun ve iyice karıştırın. Lekenin üzerine bu karışımı püskürtün ve bir sünger veya temiz bir bezle hafifçe silin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri