Kullanılmayan banka hesaplarının faal dışı olarak etiketlenmesi için belirli bir sürenin geçmesi gerekir. Bu süre 10 yıldır. 10 yılın ardından bankalar hesaplarla ilgili işlem başlatırlar.
6 Şubat 2020'de Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından yapılan açıklamada, Bankacılık Kanunu'nun 62'nci maddesi gereğince, bankalar nezdindeki mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklardan hak sahibinin en son işlem tarihinden başlayarak 10 yıl içinde işlem görmeyen hesapların zaman aşımına tabi olduğu ...
KULLANILMAYAN BANKA HESABI KENDİLİĞİNDEN KAPANIR MI? Uzun bir süre üzerinde işlem yapılmayan banka kartları bankalar tarafından kişinin mağduriyet yaşamaması adına dondurma işlemi yapmaktadır. Bu dondurma işlemi kişinin herhangi bir işlem yapmasıyla beraber tekrar kullanılabilir hale gelir.
Kapatılmak istenen hesaba bağlı otomatik fatura ödemeleri veya sigorta talimatları bulunması durumunda öncelikle bunların iptal edilmesi gerekiyor. Hesapta bakiye bulunması durumunda ise, bu para nakit çekilebiliyor ya da aynı bankadaki başka bir hesaba veya başka bankadaki bir hesaba transfer edilebiliyor.
Kullanıcıların hesapları kapatıldığında, hesap açmak istiyorlarsa öncelikle ödemeleri ve tüm borçlarını kapatmaları gerekiyor. Bir vatandaş, müşterisi olduğu en yakın banka şubesine veya vergi dairesine giderek, borçlarını öderken borç dekontunu da yanına alarak hesap açabilir.
İlgili 32 soru bulundu
kapanan banka hesap bilgileri, hesap hareketleri savcılık yada mahkeme kararıyla incelenebilir, ama avukatın bankada tanışı varsa rica minnet bakabilir.
Bankaya gitmeden hesap kapatılır mı? Eğer hesabınızın bulunduğu şube uzaksa ya da sizin gitmeye vaktiniz yoksa dilekçe ile de hesap kapatma işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.
Kısacası hesaplarınızdaki detayları göremeyeceksiniz. Paylaşılan bilgilere göre bu hizmet Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu iş birliği ile e-Devlet Kapısı altyapısı üzerinden kullanıcılara sunuluyor.
5411 sayılı Kanunun bu maddesinde 4389 sayılı Kanunun 13 üncü maddesinin 5 inci fıkrasındaki düzenleme esas alınmıştır.4389 sayılı Kanunda bankaların belge saklama süresine ilişkin bir süre öngörülmemiş iken, TTK 68 maddede öngörülen 10 yıllık saklama süresine bu kez maddede açıkça yer verilmiştir.
Bulunan Banka Sorgulama” isimli e-Devlet Kapısı hizmetiyle kolayca öğrenebilirsiniz. e-Devlet Kapısı Hizmetleri için www.turkiye.gov.tr adresine girdikten sonra sitedeki arama çubuğuna “Mevduat/Katılım Fonu Hesabı Bulunan Banka Sorgulama” yazarak bu hizmete ulaşabilirsiniz.
Kullanmadığınız Kartları İptal Etmeyi Unutmayın
Bu nedenle yapılması gereken en doğru şey kullanılmayan kart için banka ile görüşerek iptal etmek olacaktır. Bankaların internet şubeleri, ATM'ler, şubeler ve çağrı merkezleri aracılığıyla kredi kartları kolaylıkla iptal edilebilir.
Hukuk Dairesi, bankaların hesap açma ve kapama işlemleri ile hesap cüzdanı yazdırma işlemlerinden herhangi bir ücret alamayacağına hükmetti. Yıllardır kullanmadığı banka şubesini kapattıran tüketici, bankanın bu hizmet karşılığında para istemesiyle hayatının şokunu yaşadı.
Hareketsiz Hesap Nedir? Kesintisiz olarak en az 180 gün süreyle hareket görmeyen vadesiz mevduat hesapları hareketsiz hesap olarak kabul edilmektedir.
Banka sicilini temizlemenin tek yolu tüm borçların son kuruşuna kadar ödenmesi ve hesapların kapatılmasıdır. Banka sicilinin temizlenmesi için gerekli süre 5 yıldır.
İlgili dönem içerisinde vadeli mevduat kontratının bağlı bulunduğu ve münhasıran vade yenilemeleri için kullanılan, başka işlemler için kullanılmayan vadesiz mevduat hesaplarından hesap işletim ücreti tahsil edilmemektedir.
Dosyam Yargıtay'da. Madde 62 — Bankalar nezdlerindeki mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklardan hak sahibinin en son talebi, işlemi, herhangi bir yazılı talimatı tarihinden başlayarak on yıl içinde aranmayanlar zamanaşımına tâbidir.
3182 sayılı Bankalar Kanunu'nun 83. maddesinde “bankaların mensupları ve diğer görevlieri, sıfat ve görevleri dolayısıyla öğrendikleri bankalara ve müşterilerine ait sırları bu konuda kanunen açıkça yetkili kılınan mercilerden başkasına açıklayamaz” hükmüne yer vermiştir.
Bankalar Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu denetimi altındadır. Birliğimiz üyesi bankaların mali tablolarına internet sitesi ana menüdeki "İstatistiki Raporlar/Tebliğ 17 Kapsamında Mali Tablolar" başlığından ulaşılması mümkün bulunmaktadır.
Banka hesap hareketlerini görmek için iki yetki bulunur. Bu yetkilerden birisi hesap sahibine aittir. Diğer yetkili ise ilgili bankada çalışan kişilerdedir. Bu sebep ile de üçüncü tarafların banka hesap hareketlerinin görülmesi mümkün değildir.
E devlet nasıl kapatılır? E-devlet Şifresi ile e devlet girişi kapatma nasıl yapılır? Şifre ile hesabınızı kapatmak için; e-Devlet Kapısı'na e-imza veya mobil imza ile giriş yapınız. Kullanıcı menüsü "Güvenlik ve Ayarlar" sayfasında "Şifre ile Girişi Kapat" düğmesini tıklayınız.
Müşteri kendine ait şifreyle ve telefonuna özel gelen kodla giriş yaptığı intenet sitesi ya da mobil uygulaması üzerinden girdiği intenet bankacılığı sisteminden gerekli adımları atarak hesap kapatma işlemini gerçekleştirebilir. Bu işlem aynı şekilde bankaya ait ATM'ler üzerinden de gerçekleştirilebilir.
bankalarda istersen 2 hesap aç istersen 12 hesap aç üst sınır yok ama gereksiz yere hesap açmayın. açılan hesaplara sonradan ücret yansıtabilirler.
'Banka hesabı herhangi bir şubeden kapatılabilir'
Ne yapmam gerekir? Hesabınızı Ziraat Mobil'den veya hesabınızın bulunduğu Ziraat Bankası şubesine giderek kapatabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri