Açığa çıkan dentin yüzeyindeki kanallar nedeniyle diş pulpası ısısal değişimlere karşı oldukça hassas olduğu için işlemden sonraki bir kaç gün boyunca hafif ağrı hissetmeniz normaldir. Aynı zamanda yapılan geçici dişler sıcak-soğuğu geçirdiği için de hassasiyetinizin olması normaldir.
Ağrı kesici ilaçlar: Diş hekiminizin önerdiği ağrı kesici ilaçları kullanabilirsiniz. Hafif ağrılar için ideal olabilmektedir. Soğuk kompresler: Kaplama dişteki ağrıyı hafifletmek için soğuk kompresler kullanabilirsiniz. Bir buz torbasını bir havluyla sararak dişinize yakın bir süre boyunca uygulayabilirsiniz.
Kaplama Diş Hava Aldığında Neler Olur? Kaplama diş hava aldığında, çeşitli belirtiler ortaya çıkabilir. İlk olarak, hava almayan dişlere oranla kaplama dişin hava alması durumunda diş ağrısı daha sık görülür. Havanın dişe nüfuz etmesi sonucunda ağrıya ve hassasiyete neden olur.
Hafif vakalarda, antibiyotik tedavisiyle birkaç hafta içinde iyileşme gözlemlenebilir. Daha ciddi durumlarda ise kök kanal tedavisi gibi tedavilere ihtiyaç duyulabilir ve bu daha uzun bir iyileşme süreci gerektirebilir.
Zirkonyum Diş Sızlar mı? Zirkonyum diş uygulamasından sonra ilk birkaç gün kişinin hassasiyetine bağlı olarak sızlama görülmesi olasıdır. Bu durum kısa bir süre içerisinde kendiliğinden düzelir.
İlgili 43 soru bulundu
Açığa çıkan dentin yüzeyindeki kanallar nedeniyle diş pulpası ısısal değişimlere karşı oldukça hassas olduğu için işlemden sonraki bir kaç gün boyunca hafif ağrı hissetmeniz normaldir. Aynı zamanda yapılan geçici dişler sıcak-soğuğu geçirdiği için de hassasiyetinizin olması normaldir.
Eğer kaplama altındaki dişte bir çürük tespit edilirse, bu durum acilen tedavi edilmelidir. Öncelikle kaplama çıkarılır ve altındaki çürük temizlenir. Ardından, diş tekrar kaplanmadan önce tam anlamıyla sağlığına kavuşturulmalıdır. Çürük çok derinse ve dişin sinirine ulaşmışsa, kanal tedavisi de gerekebilir.
Kaplama Diş Sökülüp Tekrar Takılır Mı? Kaplama diş, belli teknikleri kullanarak zarar görmeden çıkarılabilir. Üzerindeki yapıştırıcı kalıntılarının temizlenmesi sonrasında diş hekiminin de onay vermesi üzerine yeniden takılabilir. Bilindiği gibi farklı malzemelerde yapılan kronlar vardır.
Diş kaplamasının büyük gelmesinin potansiyel riskleri şunlar olabilir: Diş Eti Problemleri: Kaplama diş etlerine baskı yaparsa, diş eti problemleri, özellikle diş eti çekilmesi, ortaya çıkabilir. Artan Hassasiyet: Kaplama büyükse, dişte artan hassasiyet ve ağrı yaşanabilir.
Eğer yapılan kaplama, dişe uygun yani uyumlu değilse. Ara bölgede kullanılan yapıştırıcı miktarı fazla kalınlıkta gelirse gevşemeler görülebilir. Kaplamanın gevşemesi, açılan aralıktan bakterilerin sızmasına olanak verir ve dişin çürümesine sebep olabilir.
Kaplama Diş Sökümü Zor Mu? Kaplama yapılan dişlerin sökülmesi zor değildir. Maksimum 1 saat içerisinde dişlerinizin büyük bir kısmındaki kaplamalar çıkarılır. Böylelikle detaylı muayene yapılarak çürük ya da diğer sorunlarınız tespit edilir.
Kaplama dişlere alışmak, her birey için farklılık gösterebilir, ancak genellikle birkaç gün veya hafta içinde alışma süreci tamamlanır. Kaplama dişler, ağızda bir yabancı cisim hissi yaratabilir ve ilk birkaç gün boyunca konuşurken, çiğnerken ve dişlerinizi fırçalarken alışma süreci yaşayabilirsiniz.
Diş kaplamaların ömrü; kişinin gündelik hayatına, bakıma verdiğe öneme ve ağız yapısına göre değişmektedir. Ancak genel olarak kaplama tedavisinde ortalama bir kullanım ömrü mevcuttur. Doğru bir bakım ile tedavinin ömrü 15 yıla kadar devam etmektedir.
Diş ağrısını geçirmek için oksijenli su, tuzlu su veya buğday çimi ile ağız gargarası yapmak, dişe karanfil yağı, vanilya özü veya sarımsak ezmesi sürmek ve ağrıyan yere soğuk kompres ya da buz torbası koyulabilir. Bunlara rağmen ağrı geçmiyorsa ve çok şiddetliyse diş hekimine görünmeyi ihmal etmemelisiniz.
Diş Kaplama Temizliği Nasıl Yapılır? Diş kaplamaları iyi bir ağız bakımı ile uzun yıllar kullanılabilir. Diş kaplamalarının rutin ağız ve diş bakımından bir farkı yoktur. Günde en az iki kez dişlerin fırçalanması, ağız sağlığı için diş ipi ve gargara kullanması gerekir. 6 ayda bir diş hekimine kontrole gidilmelidir.
Tuzlu su ile gargara yapmak, Ağrıyan bölgeye buz küpü ve benzeri şekillerde soğuk uygulamak, Diş etinin ağrıyan kısmına karanfil veya zerdeçal tozu sürmek, Ağrı yapan bölgeye ılıtılmış papatya poşet çayı koymak olarak sayılabilir.
KAPLAMA YAPILAN DİŞLER ÇÜRÜR MÜ? Bu soru hastalarımız tarafından bizlere en çok yöneltilen sorulardan biri. Yazımızın başında hemen bu sorunun cevabını verelim ,sonra nedenini niçinini açıklayalım istedik:Doğru yapılan,temiz bakılan kaplamalar ve köprülerin içindeki ayak diş diye tabir edilen taşıyıcı dişler, çürümez.
Porselen kaplamalarda da zaman içinde renk değişiklikleri, lekelenmeler, diş taşları gibi sorunlar meydana gelebileceğini unutmamak gerekir. Bu nedenle dişleri günde 3 defa düzenli olarak florürlü diş macunları ile fırçalamak önemlidir. Tedavi sonrası ilk aşamalarda ağrılar ve sızlamalar olabilir.
Diş kaplamasının diş üzerinde hiçbir zararlı etkisi bulunmamaktadır. Hatta tam tersi diş kaplama dişin ömrünü uzatabilmektedir. Diş kaplamada görülebilecek yan etki ise dişlerde sıcağa ve soğuğa karşı meydana gelen hassasiyet durumudur. Bu hassasiyet hissi zaman içinde etkisini yitirmektedir.
Hayır, herhangi bir acı ya da ağrı olmadığı gibi gerekli görülmesi durumunda anestezi uygulanır. Böylelikle hastanın en kısa sürede probleminin çözülmesi amaçlanır.
Bununla birlikte zirkonyum ve kaplama dişler için ortalama bir kullanım ömründen bahsedilmesi mümkündür. Porselen diş kaplamaların ömrü yaklaşık 10 ila 12 yıl arasında değişir.
2023 yılında diş kaplama fiyatları şu şekildedir: Laminate Veneer (Akrilik): 1000-3000 TL arasında. Laminate Veneer (Seramik): 2500-6500 TL arasında. Tam Seramik Kuron (Metalsiz): 2000-6000 TL aralığında.
Zirkonyum kron yapılan hastaları yeni dişleri yüksek oranda yarı saydamdır, doğal dişlerin görünüşünü ve verdiği hissi taklit ederler. Beyaz toz formunda bulunan zirkonyum kolayca şekillendirilip preslenerek doğal diş gibi görünmesi sağlanabilir.
Zirkonyum uygulaması, diş tedavisinde kullanılan oldukça avantajlı bir uygulamadır. Zirkonyum kaplama yaptıranlar bu işlem sonunda oldukça memnun kalmaktadırlar. Bu avantajlardan bazıları şunlardır: Zirkonyum diş kaplama, tamamen metalsiz olarak üretilmiştir ve özellikle metal alerjisi olan kişiler için uygundur.
Reşit olmayan bireyin ebeveyn rızası olsa dahi diş hekimi bu tarz bir uygulamayı önermez. Çünkü zirkonyum dişler ağız ve diş gelişimini tamamlamış bireylere uygulanır. Reşit olmayan hastaların çene ve diş gelişimi tamamlanmadığından kaplama yapmak olumsuz bir sonuca neden olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri