Kaporta ve tampondaki göçük sıcak suyla düzeltilmesi. Fizik kuralları gereği plastikler de tıpkı metaller gibi ısıyla genleşir (esner), düşük ısıda soğur (büzüşür). Siz de bu özelliği kullanarak aracınızın tamponunda oluşan göçükleri evde kendi başınıza düzeltebilirsiniz. Tek ihtiyacınız olan bir miktar sıcak su!
Kaportada oluşan ufak tefek göçükleri sıcak suyla düzeltebileceğinizi biliyor muydunuz? Nasıl yapılacağını merak ediyorsanız yazımızı dikkatlice okumaya devam edin. Sıcak suyu plastik olan yere dökmeniz gerekiyor aksi halde aracın boyasına zarar verebilirsiniz.
Aracınızı ne sıcak ne de soğuk suyla yıkamalısınız. Ilık su, araba temizliği için en uygun olandır. Önce dış temizliği, ardından iç temizliği yapmalısınız. Eğer araba yıkamak için uygun bir alanınız yoksa (garaj, bahçe vb) bu işlemi oto yıkamacılarda gerçekleştirmeniz daha uygun bir seçenektir.
Sürüş halindeyken arabanızın motoru su kaynatmaya başlayabilir. Bu durumun birçok farklı nedeni olabilir. Aracın su kaynatması motor soğutma sisteminden kaynaklanabileceği gibi motor suyunun azalması da olabilir. Aracın gerekli vites ayarlarında kullanılmaması da aracınızın hararet yapmasına neden olabilir.
Motor ısınması durumunda;
Çok sıcak motora rölantide çalışırken ılık ve kireçsiz su konur. Motor bloğundaki su kanalları pastan ya da kireçten tıkanmış ise motor fazla ısınır. Radyatöre konacak suyun içilecek temizlikte ve temiz su olması gerekir.
İlgili 32 soru bulundu
Öncelikle temizlemek için sıcak su kullanmak boyaya zarar verir, buna özellikle dikkat etmeniz gerekir. Bu nedenle kullandığınız su sıcak olmalıdır.
Pistonların sıkıştırma hareketinde su sıkışamaz ve piston kolu yamulur. Motor çalışmaya devam ederse silindiri berbat eder. Alınan suyun çokluğuna, motorun o anki çalışma devrine göre araç blok dahi patlatabilir. Motor bloğunun patlaması bir aracın başına gelebilecek en kötü sorundur.
Yöntem 1: Kabartma tozu. Pişirme tozu, aracın içindeki istenmeyen kokuların giderilmesine ve emilmesine yardımcı olur. Leke tamamen kuruduktan sonra, taze kurutulmuş yüzeye bir kat kabartma tozu serpin. En iyisi, kabartma tozunun üç veya dört gün çalışmasına izin vermek ve ardından alanı vakumlamaktır.
Araç içindeki kötü atmosferi gidermek için etkilidir. Vanilya rahiyası, özellikle kadın sürücüler arasında favoridir. Ürün tatlı hafif bir hissiyat sunar.
Aracın güzel kokması için araç içi ve dışı temizliği aralıklı olarak yapılmalıdır. Özellikle kış aylarında araç içinde fazla su birikmektedir. Bunun için aracınızın iç ve dış temizliğine dikkat etmelisiniz. Aracınızda biriken tozları bez aracılığı ile silip, 2 haftada bir dış yıkatma yapabilirsiniz.
1 paket karbonat 1 paket kabartma tozuyla aynı etkiyi yaratmaz. O tariflerin içerisine 1,5 - 2 çay kaşığı kadar karbonat ilave edip, üzerine birkaç damla limon suyu ilave ederek etkisini ortaya çıkarın. Karbonatla yapılan kekler daha yoğun kıvamlı, poğaçalar daha tok, kurabiyeler ise daha dayanıklı olacaktır.
Deniz suyu zarar verir ama yağmur suyu zarar vermez. 25 cm su eğer hızlı girer ve suyu burundan kaput hizasına kadar çıkarırsanız hava filtresinden su emme olasılığı çok yüksek. Böyle bişey olsaydı aracınız cekişten düşmez komple stop eder ve tekrar calişmazdi.
Bazı araçlar da içerisine su aldı. Aracın içerisine giren su döşemelerin alt kısmında birikir ve dışarıdan hava alamaz. Araç yavaş yavaş paslanmaya ardından da çürümeye başlar. Yani su alma sorununun bir an önce çözülmesi gerekir.
Soğutma suyu olarak da bilinen radyatör suyu; motorda aşırı ısınma ve aşınmayı önleyici etki gösterir ve temasta bulunduğu parçaları yağlayarak motorun sağlıklı bir şekilde çalışmasına olanak tanır.
Kuş pisliklerini temizlerken kesinlikle kuru peçete, ıslak mendil, fırça gibi ürünler kullanılmamalıdır. Kuş pisliği ilk etapta sıvı bir haldeyken katı hale geçtiği zaman çok sert bir hal alır. Bu sertlik boyanızda derin çizikler yaratacaktır.
Aracın fırça ve benzeri sert aparatlarla yıkanması, uygun olmayan yıkama maddelerinin kullanılması, yıkandıktan sonra ıslak bırakılması, güneş altında yıkanması, güneşin altında uzun süre beklemesi boyanın yıpranmasına, çizilmesine, matlaşmasına ve renginin solmasına neden olur.
Dışarıda aracımızı yıkatırken ne kullandığını bilmediğimiz otomatlar, İnternet üzerinden satılan lisanssız, kalite belgeleri olmayan ürünler, tiner, fren hidroliği, çamaşır suyu gibi sert kimyasallar kullanımı veya aracınızla teması durumunda aracınızın verniğine farklı ölçülerde zararlar verecektir.
Motordan dumanlar çıkması, araç parçalarının hasar görmesi, conta yakması ve hatta motor hasarına bile yol açabilir. O yüzden araba hararet yaparsa uygun bir yere çekilip stop ettirilmeli ve gerekli müdahale yapılmalıdır.
Radyatör kaç litre su alır sorusunun tüm araçlar için ortak yanıtı %50 su, %50 antifiriz şeklindedir. Böylece sıklıkla merak edilen sorulardan olan “Arabaya tamamen antifiriz konulur mu?” konusunda da cevap aynıdır. Antifiriz değişim zamanı geldiğinde yarı yarıya su ve antifiriz koymak gerekir.
Motorda su yokken hararet göstergesi düzgün çalışmaz, gerçek sıcaklıktan çok daha az bir değer gösterir.
Normal yağmur "hiçbir şekilde" motora zarar vermez.
Aracınız kirliyse eğer ve yağmur yağacak gibi gözüküyorsa bile aracınızı yıkatın. Kirli otomobilin üzerine yağan yağmurla temiz otomobilin üzerine yağan yağmur her zaman farklıdır ve temiz aracın yağmurda ıslanması daha iyidir. Aracınızı yıkadıktan veya yıkattıktan sonra kurulama işlemine fazlasıyla önem verin.
Özellikle hafif yağışlar, yolları tamamen ıslatmadığı için oldukça tehlikeli olabilir. Yol üzerindeki toz ve yağ bileşenleri, hafif yağmurla karışıp asfalt üzerinde kalır. Bu karışım yüzünden kaygan hale gelen asfaltın yol tutuşu azalır ve sürücünün yol hakimiyetinde azalma meydana gelir.
Cevap: Eğer ev sodasından kastın yemeklerde kullanılan soda ise, evet karbonat ile yemek sodası aynı şeydir. Açıklama: Merhabalar, Kabartma tozu olarak da bilinen karbonat, (CO3)-2 formülü ile gösterilir. Yani formülünde 3 oksijen, 1 karbon atomu vardır ve eksi 2 yüklüdür.
Karbonat, doğada bulunan tuzlu bir yapısı olan sodyum bikarbonat adı ile anılan kimyasaldır. Kabartma tozu da karbonat ile asidin aynı anda yer aldığı karışımdır. Sıvı ve akışkan maddeler ile tepkimeye giren kabartma tozu, gıda maddelerinin kabarmasını ve yumuşak olmasını sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri