Denizcilik sınavına 30 yaş sınırı
Bu nedenle 36 ay + 36 ay + 2 yıl izin hesapladığımız zaman, üniversiteden mezun bir denizcinin en erken 30-32 yaşlarında gemi kaptanı olma şansı bulunmaktadır.
18 yaşını tamamlamış olup, en az ilköğretim okulu mezunu olan ve aşağıda ki şartlardan birini tamamlayan herkes USTA GEMİCİ olabilir. GEMİCİ Belgesi ile 18 ay deniz hizmetine sahip olmak. Askerlik görevinin oniki ayını faal gemilerde serdümen ya da porsun eri olarak yaptığını belgeleyip, USTA GEMİCİ Kursuna katılmak.
Yaş sınırı 35 yaşından gün almamış olmak. alabilecek şekilde esnek çalışma sistemine uygun olarak çalışabilmek.
İlgili 28 soru bulundu
Tekne ehliyeti alabilmek için bir sürücü kursuna ya da eğitim merkezine kayıt olmana gerek yoktur. Tekne ehliyeti 2022 yılı itibariyle ehliyet sürücü kurslarından değil internet üzerinden yapılan tekne ehliyeti başvuru sekmesinin doldurulması sonucunda verilir.
eleman.net verilerine göre, Gemi Adamı 2023 yılında ortalama 28.700 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Gemi Adamı , Temmuz 2023 yılında ortalama 28.800 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 22.880 TL maaş alıyordu.
Kaptan Ne Kadar Maaş Alır? Kaptan olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Kaptan maaşı 2023 verilerine göre ortalama 65.300 TL civarındadır.
Lisans eğitimini tamamlamadan hemen sonra, lise diploması ile de gemilerde de kaptan olabilirsiniz. Bunun için de getirilen bazı sınırlamalar bulunur.
Kaptan olmak için üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği bölümünden lisans derecesi ile mezun olmak şartı bulunmaktadır. Staj dönemini tamamladıktan sonra Denizcilik Müsteşarlığı'nın yaptığı Gemi Adamları Yeterlilik Sınavından başarı ile geçmek gerekmektedir.
Öğrencilerimizden mezun olup da gemiye çıkmak isteyen her öğrenci gemiye çıkmıştır. Ama bunu 2 yıllık veya 4 yıllık üniversite okuyarak da taçlandırmak isteyen öğrencilerimiz haliyle üniversitelerden stajlarına çıkmaktadırlar. Ama liseden çıkan öğrenciler de kesinlikle sektörde ve gemide çalışabiliyorlar.
2. kaptan 4-8, 3.kaptan 12-4 ve 4.kaptan 8-12 vardiyalarını tutarlar. Gemi kaptanı her şeyden sorumlu olarak acil durumlarda ayakta olmak şartıyla gün içerisinde 8-5 çalışır. Aynı şekilde güverte reisi ve gemiciler de seyir zamanlarında 8-5 çalışırlar.
Yat Kaptanı olmak isteyen kişilerin, özel eğitim kurumlarının verdiği eğitimlere katılması, Milli Eğitim Bakanlığı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Habercilik Bakanlığı tarafından düzenlenen sınavda başarılı olması ve Yat Kaptanlığı ehliyetine hak kazanması gerekir.
Gemi adamı mesleğini yapmak için 16 yaşını tamamlamış olmak da en önemli şartlardan biridir. Gemici olmak için gerekli evraklar, başvuru yapılan kuruma ve alınmış olunan eğitimlerin özelliklerine bağlı olarak hazırlanabilir.
Uzakyol Kaptanlığı tonaj ve sefer bölgesi sınırlaması olmaksızın her türlü gemiyi sevk ve idare eden en üst dereceli gemiadamı yeterliğidir. Kursa kimler Katılabilir? Uzakyol 1. zabit yeterliği ile 36 ay deniz hizmeti olan (kurs mezunu veya 2 yıllık mezunlar) 18 haftalık 700 saatlik kursa katılabilirler.
Deniz İşletmeleri Yönetimi, üniversitelerde eğitimi verilmekte olan 4 yıllık bir lisans bölümüdür. Bölüm yalnızca Eşit Ağırlık puan türüne göre öğrenci kabul etmektedir.
Deniz Ulaştırma İşletme Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır? Deniz Ulaştırma İşletme Bölümü, üniversitelerde Denizcilik Meslek Yüksekokulu bünyesinde eğitim vermektedir. Bölümün eğitim süresi 2 yıldır.
Bu ülkelerde gemi kaptanlarının yıllık maaşları genellikle 80.000-150.000 USD arasında değişebilir. Gelişmekte olan ülkelerde gemi kaptanlarının maaşları ise daha düşük olabilir. Örneğin, Filipinler gibi ülkelerde gemi kaptanlarına ödenen maaşlar genellikle 30.000-50.000 USD arasında değişebilir.
eleman.net verilerine göre, Yat Kaptanı 2023 yılında ortalama 56.900 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Yat Kaptanı , Temmuz 2023 yılında ortalama 57.000 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 46.640 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
eleman.net verilerine göre, Gemi İnşa Mühendisi 2023 yılında ortalama 36.900 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Gemi İnşa Mühendisi , Temmuz 2023 yılında ortalama 37.100 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 29.920 TL maaş alıyordu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri